Имам проблем с свеща на мотора почна да избива вече втори път за един месец а пак последния път сложих оригинална от америка и пак.Ако знаете защо става така и каде може да е проблема давайте мнения моля
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Свещ на wr 426
Свий
X
-
До: Свещ на wr 426
само когато е студен ли го прави?Първоначално публикуван от kdx Преглед на мнениеИмам проблем с свеща на мотора почна да избива вече втори път за един месец а пак последния път сложих оригинална от америка и пак.Ако знаете защо става така и каде може да е проблема давайте мнения моля
[CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]
Коментар
-
Когато запалиш мотора студен, НЕ ГО ГАСИ ДОКАТО НЕ ЗАГРЕЕ ХУБАВО.Първоначално публикуван от kdx Преглед на мнениеИмам проблем с свеща на мотора почна да избива вече втори път за един месец а пак последния път сложих оригинална от америка и пак.Ако знаете защо става така и каде може да е проблема давайте мнения моля
Не знам защо, но само при 426 има такъв проблем!
Гарантирам ти успех.
Коментар
-
Колега, и аз карах 426-ца и имах същия проблем, както казва радкоо по горе, не трябва да гасиш мортора докато не загрее хубаво т.е. когато е готов за работа без смукач, започва да променя оборотите, махаш смукача.
Друго много важно нещо е да не даваш абсолютно никаква газ докато мотора работи на смукач - 90 % свеща гърми.
Друго нещо, за да разбереш дали мотора ти е богат или беден направи следното - караш да кажем на 4-та с равна газ, (мотора леко трябва да мени оборотие (това е характерно за WR-те)), без да променйаш оборотите дърпаш топлия смукач (обеднителя), ако мотора заработи по добре значи е много богат, ако стане по зле значи е беден, а ако няма промяна значи си е екстра - не пипаш иглата.
пп. А ако имаш проблем с паленето след като падне мотора ще ти кажа за една друга работа която да направиш на помпата на карбуратора.
Коментар
-
а с някакъв специален ключ ли се сваля свещта на WR400? пробвах с доста но никой не влезе. днес запалих мотора без смукач, но след това веднага го дръпнах, мотора поработи 10 секунди и изгасна; след това не успях да го запаля и предполагам че свещта е избила...или...?
Коментар
-
Колега, и аз карах 426-ца и имах същия проблем, както казва радкоо по горе, не трябва да гасиш мортора докато не загрее хубаво т.е. когато е готов за работа без смукач, започва да променя оборотите, махаш смукача.
Друго много важно нещо е да не даваш абсолютно никаква газ докато мотора работи на смукач - 90 % свеща гърми.
Друго нещо, за да разбереш дали мотора ти е богат или беден направи следното - караш да кажем на 4-та с равна газ, (мотора леко трябва да мени оборотие (това е характерно за WR-те)), без да променйаш оборотите дърпаш топлия смукач (обеднителя), ако мотора заработи по добре значи е много богат, ако стане по зле значи е беден, а ако няма промяна значи си е екстра - не пипаш иглата.
Колегата е прав.И моят мотор (YZ400f)правеше същите номера, но лед като настроих карбуратора спря да гори свещи и да патка като пушка.
Последно редактирано от Chinela; 28-01-09, 09:08.
Коментар
-
и аз имах проблеми със свеща на YZ400F след това взехYZ426F отново същия проблем,слагах им всякъкви свещи и обикновенни и иридиумни но без успех,ако без да искам бутна гаста докато вадя мотора от гаража,веднага изниква проблема със свалянето на свеща.За това смених марката на мотора и си реших проблема
[FONT=System][/FONT]
Коментар
-
Чак пък толкова вече
,май взехме да преувеличаваме а
.Моя не беше пален поне два месеца
влизам във гаража, свалям го от стойката,навеждам го да потече бензин през преливника на карбуратора,дърпам смукача,навивам масура два-три пъти върта на стартер и о чудо той взе че запали от раз
.Не съм сигурен но май че имам Ямаха
.
[IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]
Коментар
-
Голяма красавица,и с тези златни главини направо върхът.Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
Дай да направя едно кръгче.Биваше само да е салуминиевата рамка,ама ще го преживея.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар