Здравейте ,проблема с хондата е следния-както си карам мотора гасне ,при опит да го запаля припалва и гасне или въобще не се опитва [мотора е със стартер]на свеща идва ток.След 5-10мин.пали и работи и върви нормално,минавам 100км.без проблем.Друг път ми го прави през 5км.След 10мин.въртене и опити да запали свеща е суха.Според мен нещата отиват към комутатор но ще се радвам ако някой се е сблъсквал с този проблем или има представа за какво става въпрос да сподели ,благодаря предварително на всички отзовали се.П.С.-Карбураторите са чисти.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Honda xl600r.
Свий
X
-
До: Проблем с Honda xl600r.
Ако ти е суха свещта след 10мин въртене , това определено е проблем с горивото а не със запалването!Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнениеЗдравейте ,проблема с хондата е следния-както си карам мотора гасне ,при опит да го запаля припалва и гасне или въобще не се опитва [мотора е със стартер]на свеща идва ток.След 5-10мин.пали и работи и върви нормално,минавам 100км.без проблем.Друг път ми го прави през 5км.След 10мин.въртене и опити да запали свеща е суха.Според мен нещата отиват към комутатор но ще се радвам ако някой се е сблъсквал с този проблем или има представа за какво става въпрос да сподели ,благодаря предварително на всички отзовали се.П.С.-Карбураторите са чисти.
Успех!Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
Днес коня се предаде окончателно[все още си мисля че човечето което мисли кога да даде искра не е добре с главата]изгасна ,после припали няколко пъти и край.Вече не се опитва и да припали.Карбураторите са чисти,искра има,сменях свещи,кабел без резултат.Вижда ми се че бобината не е оригинална-много е малка като от скутер.Общо взето е това.Още малко ми остава и тръгвам по врачки.Polaris Magnum 500
Mercedes ml320
Коментар
-
Провери си клапаните,ако има някой да е духнал и не затваря няма да иска да пали.Проверката става като се надуе цилиндъра през свеща в момент на такт сгъстяване,ако има не добре затворен клапан ще се чува съскане или в ауспуха или във филтърната кутия. Обикновено прави беля този на който работи декомпресора.Стефан Дянков
Коментар
-
При това положение ще му мокри свещта,а той твърди че е сухаПървоначално публикуван от diskusa Преглед на мнениеПровери си клапаните,ако има някой да е духнал и не затваря няма да иска да пали.Проверката става като се надуе цилиндъра през свеща в момент на такт сгъстяване,ако има не добре затворен клапан ще се чува съскане или в ауспуха или във филтърната кутия. Обикновено прави беля този на който работи декомпресора.
.
Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
Като няма компресия,как ще създаде вакум да засмуче гориво за да намокри свещаПървоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнениеПри това положение ще му мокри свещта,а той твърди че е суха
.
Стефан Дянков
Коментар
-
В интерес на истината и на мен такова нещо ми мина през главата,но не ми се връзваше защото мотора си работеше абсолютно нормално,гаснеше от раз без да прекъсва и след 10-15мин.пали и тръгва пак нормално.В началото беше по -лесно след това по-трудно и по-трудно докато отказа съвсем.Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнениеПровери си клапаните,ако има някой да е духнал и не затваря няма да иска да пали.Проверката става като се надуе цилиндъра през свеща в момент на такт сгъстяване,ако има не добре затворен клапан ще се чува съскане или в ауспуха или във филтърната кутия. Обикновено прави беля този на който работи декомпресора.Polaris Magnum 500
Mercedes ml320
Коментар
-
виж карбуратора подава ли бензин към цилиндъра и от там прегледай данеби някъде да не контактува добре по електрониката,докато не стигнеш до свеща...Успех...и дано избръмчиш скоро!Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнениеВ интерес на истината и на мен такова нещо ми мина през главата,но не ми се връзваше защото мотора си работеше абсолютно нормално,гаснеше от раз без да прекъсва и след 10-15мин.пали и тръгва пак нормално.В началото беше по -лесно след това по-трудно и по-трудно докато отказа съвсем.
[CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]
Коментар
-
Вчера не остана време,но днес мисля да направя едно приспособление от стара свещ и винтил от вътрешна гума и да проверя какви утечки има в цилиндара и клапаните.Ще ви кажа резултата довечера или утре.Поздрави.
Polaris Magnum 500
Mercedes ml320
Коментар
-
Създава колега,създава!Ако не ми вярваш свали си свещта на мотора , поритай и ще видиш че след известно време започва да мирише на бензинПървоначално публикуван от diskusa Преглед на мнениеКато няма компресия,как ще създаде вакум да засмуче гориво за да намокри свеща

!
Освен това , ако е отворен клапан няма да работи изобщо, а не само от време-на време.
Така като се замислям обаче,може да е клеясало жилото на декомпресора или да се е закъсало и да се е разплело-тогава има възможност понякога клапана да остава отворен или притворен.
Друг вариант за който се сещам е да има скъсан въздуховод (маркуча между карбуратора и двигателя)-вярно че това е патент на Ямахите но все пак......Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
На мен също ми изглежда, че ти свършва притока на бензин към карбураторите. Може да ти е запушено кранчето или нещо такова... За тест - надуй силно в резервоара и пробвай дали ще запали. Ако запали - сваляй бензинопроводите и кранчето и почиствай и продухвай всичко.Път без препятствия обикновено не води до никъде.
Коментар
-
Проблемът както го описваш определено е от горивната система.
Преди да правиш каквото и да е провери вентилацията на резервоара - т.е. дали на мястото на изразходвания бензин влиза въздух. Малкия отвор с маркуч на капачката на резервоара трябва да е чист и вентилационния маркуч да не е усукан или прещипан.
Веднъж бензинджията ми беше затворил капачката, така че този маркуч да се пречупи и моторът угасна след 50м.
разглобих сума ти неща, докато стопля, че просто трябва да си оправя капачката 
Ако при отворен резервоар моторът си бачка - това е. Ако не - тръгваш от кранче и карбуратор."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар