Макар , че бях помолен да запазя анонимност, ще се издам. Просто защото днес прекарах най - якия си ден. Няма да Ви държа повече в напрежение и ще споделя как моят CRF стана перфектен в рамките на един ден и нищо пари.Тук естествено веднага ще отлича митичния легендарния , човека с главно "Ч" - Иван Чинела.Баси този човек , като хвърли поглед на един ЦРФ и вече знае коя година е , дали е сменяно буталото , дали е правен реглаж на клапаните,колко е тежал пилота му , с какви очи е , колко е висок , правил ли е секс , преди да кара,комарджия ли е и кое училище е завършил.Та след като вчера му звъннах и той се отзова по бързо от СОБТ(Специализиран отряд за борба с тероризма- или отряда на баретите),днес аз , Чинела ,Ясен потеглихме в пътешествие към перфектният ЦРФ!За целта Чинела дойде пред къщите ни и в мощният си вседеход натовари моят и ясеновият мотор.
Тръгнахме към Дупница ,като постепенният ми страх от многото информация и технически термин(завършил съм Спортно-профил Борба
) ми беше така поднесен от Чинела , че започнах да схващам всяка негова дума.Този човек трябва да предава в някой университет , след като от МОНТ въведат задължителният предмет "Хондология".Горе долу започнах да влизам в час и до края на пътя вече знаех какво е пулове,изпускателни и всмукателни клапани,реглаж и смяна на вала , както и много други неща.Неусетно пристигнахме при още една велика личност , раждала някога майка България - митичният Будин.С ръка на сърцето мога да кажа . че София страда дълбоко , че не притежава майстор като него.Уникален пич.За пръв път в живота си виждам симпатичен майстор,знаещ какво прави и защо го прави.Само ще кажа , че до сервиза си е направил малко мотокрос трасе, на което тестваш завършеният си мотор, а той стой до теб и те пита за всеки твой каприз.Оставихме моторите си и след препоръките на Чинела , Будин започна с реглажът на клапани , а ние само прекъсвахме работата му , за да снимаме и да го разпитваме.Той отговаряше с охота , на зададените ни въпроси и търпеливо изчакваше да снимаме всеки етап от работата му.Въпреки всичко ,точността и организираността му зза кратко време превърнаха изтормозеният ми от хард мотокрос ЦРФ , в един перфектен регулиран , обслужен ,проверен , изтестван звяр.Предница ,задница,венец,реглажи,смяна масла , филтри и всичко.Веднага след мен трансформацията споходи и машината на Ясен.Тъй като привършихме по -рано - Будин се зае да ми показва как да си пера филтъра,след което тръгна да ме разубеждава да не сменям вала с по-мощен , защото няма да му използвам възможностите(нали се сещате колко са майсторите , дето ще те молят да не ти вземат парите). Е Будин ми все просто символична сума.Тоя човек си обича работата , казвам ви!Обратно към София ,спряхме в един нечовешки магазин.Чинела ме запозна със собственика-голям пич и за престой от 15 минути аз си харесах неща за около 37 000 лева.Обърнах се към Чинела и с въздишка му казах:"А някой казваше, че 20 бона са много за тунинг" Едва сега виждам разлиа в истинският тунинг - нещата от Щатите са си неща от Щатите, баси.Очудих се че цените са ниски , а пича като чу че имам Хонда и съм приятел на Чинела и Будин , ми намали още за един филтър.Аз обаче се залепих на един съединител ,който още ми е в главата и макар че Чинела ме разубеждаваше , да не си намествам парите точноо в това , може да се обзаложи , че на следващата ни среща , вече ще е мой. Както и кормилото.
Баси прекарах най якия си ден!!!Всичко беше толкова лесно и си граничеше с купон.Чинела ,не знам от къде да почна да ти благодаря - за безплатното возене ли , за намаленията ли, за помощта и техническата информация ли , за това , че ме запозна с тоя майстор Будин ли?Ако Будин чете също искам да му благодаря лично.
Момчета , нов съм и не знам как стоят нещата с рекламите , ама защо не им се пуснат на тия хора телефоните?
Яската утре ще качи снимки на цялото приключение , че аз не знам дали ви казах, че съм състезател по борба ?!
Тръгнахме към Дупница ,като постепенният ми страх от многото информация и технически термин(завършил съм Спортно-профил Борба

Баси прекарах най якия си ден!!!Всичко беше толкова лесно и си граничеше с купон.Чинела ,не знам от къде да почна да ти благодаря - за безплатното возене ли , за намаленията ли, за помощта и техническата информация ли , за това , че ме запозна с тоя майстор Будин ли?Ако Будин чете също искам да му благодаря лично.
Момчета , нов съм и не знам как стоят нещата с рекламите , ама защо не им се пуснат на тия хора телефоните?
Яската утре ще качи снимки на цялото приключение , че аз не знам дали ви казах, че съм състезател по борба ?!

Коментар