Значи проблема ми е следния- мотора ми е YZ400 и като е студен пали много трудно,преди да ритам му давам 3-4 пъти газ запали изгасне и така няколко пъти докато заработи нормално ако не го задавя и да му избие свеща.Някой ако има претстава от какво може да е да казва,че ми омръзна да купувам свещи и да разглобвам почти на всеко каране.Аз си мисля,че може да е от нивото на иглата или от отворения ауспух, защото при рязко подаване и връщане на газта гасне и пука.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Много трудно ми пали мотора като е студен
Свий
X
-
До: Много трудно ми пали мотора като е студен
Моя е същия мотор и проблемите са ми същите.Само че това е нормално.Трябва да си намериш начин на палене и това е.Моя гараж е студен и малко и мене ме мъчи но сега малко се стопли и няма проблем.Аз го паля така.Първо дърпам смукача-студения.Второ подавам 3-4 пъти газ.Ритам и много е важно да ритнеш хубаво и декомпресора да знаеш как да исползваш.Не подавай газ когато е на смукач.Той пали и угасва но не го закачай,два три пъти ще ти го напраи и ще заработи.Като запали го дръж на смукач докато си вдигне оборотите сам.Като ги вдигне почакай около30 сек връщаи смукача и давай газ.Тези мотори трябва да се ритат юнашки.Днес ходих при един приятел си купил 426 и не можел да я запали.Точно от втория път запали,той остана смаян.Научих го и работата заспа.Дано да можеш да риташ правилно.Само тези YZF 400 и 426 са сдекомпресор ръчен и иска чалъм.Ако имаш нужда от повече инфо свиркай.Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнениеЗначи проблема ми е следния- мотора ми е YZ400 и като е студен пали много трудно,преди да ритам му давам 3-4 пъти газ запали изгасне и така няколко пъти докато заработи нормално ако не го задавя и да му избие свеща.Някой ако има претстава от какво може да е да казва,че ми омръзна да купувам свещи и да разглобвам почти на всеко каране.Аз си мисля,че може да е от нивото на иглата или от отворения ауспух, защото при рязко подаване и връщане на газта гасне и пука.
-
Аз го паля точно така ама си мисля че не е нормално защото като го сгобихме запали от раз,но му беше заяла иглата и течеше бензин,а може да е било и защото беше на по-топло място. Иначе пали веднага ама не дига оборотите и преди всяко ритане трябва да му давам 3-4 пъти газ, ако не му дам не пали.[IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]
Коментар
-
Прочети това, ще намериш някой нов чалъм - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25477
Другия път пробвай да нагрееш свеща, навий я и ритай...
Коментар
-
Колега двата модела мотори са абсолютно различни,а и не става въпрос за един месец,а от обяд до следобед.Благодаря ти но немога по 3-4 пъти да свалям свеща,защото се сваля седалката,резервоар...Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеПрочети това, ще намериш някой нов чалъм - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=25477
Другия път пробвай да нагрееш свеща, навий я и ритай...[IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]
Коментар
-
Вярно е че е много досадно това сваляне на резервоара,и свеща я свалям с едно маркуче.тя е завряна на майната си.Малко са капризни с това студеното.Пробвай ако можеш да го сложиш на по топло място,дали пак ще ти прави номера,и тогава барникай.Обаче е само от карбуратора,дръго не може да бъде.Клапаните са много здрави,там няма проблем.
Коментар
-
Двигателят си е двигател - без значение от марката и модела. Имаш възд.филтър, карборатор, клапани/всм. и изп./ и изпускателна система. В целия този низ като нещо, с финните настройки, не е наред си оказва влияние точно зимата в студовете. Причините за непалене в студеното са доста. Ти трябва да намериш твоя. Едни и същи проблеми могат да се явят и на XT, TTR, WR, YZ, XR, XL, KLX, DR и още много подобни.Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнениеКолега двата модела мотори са абсолютно различни
Така че недей избързва със заключенията за абсолютните разлики!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар