Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с паленето на Yamaha XT 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам проблем с паленето на Yamaha XT 600

При добре центрован карбуратор според мен, разликата при начина на палене през зимата и лятото би трябвало да се състои единствено в различното положение на смукача защото плътността на въздуха е различна и просто зимно време трябва да се уцели точното положение. Моятa Honda си пали перфектно и в най-големите студове стига да има достатъчно сила акумулатора да развърти гъстото масло в големия студ.
    Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Кои са тия "всички Ямахи", Асене? Тия дето ти си ги имал ли?
      Моята например със студа няма проблеми, стига да я карам поне през няколко дена! Е ако я оставя повече от седмица-две без да я карам в студа, после ще повъртя повечко, но нищо по-различно от Доминаторите, които познавам! Според мене е нелепо да се твърди че който и да е от световно известните производители като цяло прави лоши мотори! Не защитавам Ямаха, аз не съм привърженик на марки, фен съм на определени модели от различните марки! Например между Африка и Супер Тенере, бих избрал Хондата, също и между ХР и ТТР!
      По принцип сьс стартера,няма кьде да ходи,ще вьрти,вьрти и ще запали,имах впредвид с кикстартер,а и оставия за 1 месец и да видим тогава. П.П. пак ли ми вземаха точки,защото пиша истини?боли ме.............................за тея точки.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
        По принцип сьс стартера,няма кьде да ходи,ще вьрти,вьрти и ще запали,имах впредвид с кикстартер,а и оставия за 1 месец и да видим тогава. П.П. пак ли ми вземаха точки,защото пиша истини?боли ме.............................за тея точки.
        Абе има къде да ходи, не е като да няма, защото съм виждал случаи когато един акумулатор не стига! Налага се да зареждаш и пак да въртиш! А и да ти кажа честно, не съм много сигурен дали по-лесно палят на стартер, или на манивела моторите! В смисъл че съм забелязал че тия дето имат и стартер и манивела предпочитат да палят на манивела когато не е пален дълго време мотора! Струва ми се че по-високи обороти осигурява манивелата, и от там по-лесно палене! Не съм сигурен обаче защото не съм ги пресмятал, по слух така се ориентирам!
        Всеки мотор без значение от марката, ако остане непален 1-2 месеца, после ще запали по-трудно от нормалното! Специално за моя съм забелязал че студа не е от значение, от значение е колко време не е пален! И през зимата ако го паля и покарвам поне веднъж седмично, пали веднага! А през лятото ако го оставя повече от седмица, пак се налага да повъртя! Може би защото е с помпа, а не е на самотек бензина! Обаче и Доминатора дето го взехме от тебе, хубав мотор е, ама собственика му щото го кара по един път в месеца и то само през лятото, та да видиш какво лягане по земята, какво въртене и мурафети са като рече да го изкара за кръгче! Та явно марката няма значение!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

За студеното имам един чалъм, с който мотора пали до третото ритане.
          Отварям кранчето за бензина, накланям мотора, докато текне от преливника и ритам на смукач. Безотказно е. Ако изгасне веднага ритам пак както си е на смукач и пали без проблем.
          Метода не е подходящ за мотори с бензинови помпи.

Коментар

ст даскалов прав си за манивелата и стартера,манивелата е за предпочитане за палене в студено или след далго застояване,аз сьм само с манивела и паля по лесно от колкото един приятел с същата yamaha като моята само с стартер..

Коментар

Имам проблем с паленете.Вече се постопли и реших да изкарам ХТ-то, но след далгия престой нешто не пали.Свалях свеща чистих я, затоплих я ама не та не.Ако можете да ми помогнете ште съм в и много благодарен
              АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнение
                Имам проблем с паленете.Вече се постопли и реших да изкарам ХТ-то, но след далгия престой нешто не пали.Свалях свеща чистих я, затоплих я ама не та не.Ако можете да ми помогнете ште съм в и много благодарен
                Доста се изписа по темата, не бих казал, че проблема ти е от особено естество- моето ХТ също не пали лесно на студено. Ако не ти се рита много, а и предвид възможността да го задавиш прилично, ти препоръчвам с още двама души да го забутате хубаво и да го запалиш на 5-та примерно, а веднъж като развърти двигателя можеш да върнеш и на по-долни предавки. Успех, и мен днес ме чака подобно начинание, освен ако не ме изненада като в големите студове и запали от 4-тото ритане !!!
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Да но времето е топло.мотора върти на стартер но не пали.Вече открих проблема, била е свещта,чудя се защо ли е било заради нея като даваше хубава искра.
                  АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X