Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с паленето на Yamaha XT 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам проблем с паленето на Yamaha XT 600

Здравейте ! Както гледате съм начинаещ ендурист и не разбирам много от мотори ... проблема ми е следния
    като застудя ноември месец оставих мотора свалих му акулмолатора да го прибера на топло в къщи (щот мотора ми спи на двора), вчера заредих акулмолатора и го слагам .... върти стартера но неще да запали
    защо така ? каква е причината ?
    а също така да попитам от каде се регулира съединителя да не отделя толкова високо? (моя е наистина високо)
    YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.

До: Имам проблем с паленето на Yamaha XT 600

Здравей колега.
    Съединителя може да се регулира от няколко места,поне при мен.Едното място е горе при лостчето където се съединява жилото на съединителя,трябва да имаш едно винтче през което минава жилото,може да е скрито под гумено уплътнение,което предпазва да не влиза вода в жилото.Второ място може да е долу където влиза жилото в двигателя. Третият вариант,който може да е: има жила с регулиращо винтче(гайка) някъде по дължината на жилото.
    Относно паленето,може да не си свикнал как се пали зимата,успех.
    [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
    [/URL]

Коментар

Понеже в бензина който си сипал може да е имало вода и съответно тя дя е замръзнала ,провери в карбуратора отдолу на чашката като разхлабиш болчето дали тече бензин и съответно на кранчето на резервара.Ако всичко е окей опъваш смукача и без да даваш газ въртиш/риташ/, но ако преди това си го "задавил" е хубаво да свалиш свеща и да я подсушиш.Успех
      [FONT=Times New Roman]Мотори и щури хора не се свършват.[/FONT]

Коментар

Както казва колегата "vanioto" провери си първо дали безина стига до там кадето трябва,после дръпни смукача,навий един два пъти газта,след това ритни два три пъти на смукач и върни смукача за да не го задавиш,след това остава само да имаш търпение и да риташ здраво манивелата(докато припука) след това би трябвало да запали
        Ако въртиш на стартер ще ти падне акумолатора преди да си запалил със сигурност

П.С. Поне при мен действа тази система
        NO PAIN NO GAME!
        Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
        gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Според мен от стоенето и отлаганията в карбуратора имаш запушване и недостиг на гориво.Махни маншона от към карбуратора на въздуховода и притисни отвора с ръка,съвсем малко въздух да влиза,ако припука,чистиш карбуратора и ускорителната помпа.Ако ли не,проследи си бензиновода.
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
            Според мен от стоенето и отлаганията в карбуратора имаш запушване и недостиг на гориво.Махни маншона от към карбуратора на въздуховода и притисни отвора с ръка,съвсем малко въздух да влиза,ако припука,чистиш карбуратора и ускорителната помпа.Ако ли не,проследи си бензиновода.
            + 1 За мнението на Стефан.
            Има и още една възможност, да си забравил да спреш кранчето на бензина. Тогава карбуратора се е напълнил/препълнил с бензин.
            Развий болта отдолу под карбуратора, за да изтече бензина, като преди това спри бензина от кранчето.
            Успех!!!

Коментар

По принцип всички мотори в студеното време палят по трудно.Аз също виждам голям зор с Ямахата.Последния път го ритах като абдал и не запали. Свалих свеща и я постоплих и запали от второто ритване .Може би се получава конденз или не знам .По принцип Ямаха YZF се пали малко по специално .Който е карал такава знае.Всеки мотор си има чалъм и трябва да си го научиш,и няма проблем.

Коментар

Мерси колеги ! Свеща е била. Почистих я , отидох на горещата минерална вода и с един маркуч стоплих малко двигателя , след това веднага запали

Коментар

Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнение
                  ..... отидох на горещата минерална вода и с един маркуч стоплих малко двигателя , след това веднага запали

Почти съм убеден, че проблема ти не е бил точно в свещта. На студено време и моя пали трудно. Ако нямаш гореща вода, за следващия път да знаеш, че става и с духаща печка или с бутане. Аз напролет като паля след "зимния сън" никога не се занимавам с ритане- направо бутам.
                  2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                  Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

В студеното време ще си един от малкото късметлии, ако мотора ти припука веднага.
                    НЕпаленето може да се дължи на много неща, поне десетина се сещам на момента... Най-често проблема е или в токовете(висиковолтовия кабел и свеща), или в карборатора(не добра настройка за ниското атмосферно налягане)
                    ХРа ми не искаше да пали и на +5 градуса, само със смяната на свеща ми изчезнаха всички проблеми - както не искаше да пали, така започна да пали от раз. Искам да подчертая, че проблема със "задавянето от забравено кранче" се проявява на малко мотори. При мен неможе да се задави от забравено кранче, даже на Африката и се изпарява бензина и суши карборацията макар, че кранчетата са отворени. И това исках да отбележа, че Африканеца, ако не е пален месец и повече после бая си повъртя на стартера докато подкачи бензин и напълни нивото - ето още един проблем, който може да ви накара да се питате защо не пали. В тея случай е най-добре да се напълни карборатора, например със спринцовка, за да не тормозите електромотора. Специално ХРа при температури под -5 се пали с особен челъм на смукача, щото на пълен смукач се дави.
                    Така че има доста диагнози за непалене в студено време и е добре да си намерите причината на вашия мотор и да знаете как да и противодействате.

Коментар

По принцип,всички Ямахи палят по трудно при студено време/или вьобще не палят/,не е само твоята.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                        По принцип,всички Ямахи палят по трудно при студено време/или вьобще не палят/,не е само твоята.
                        Стига си убиждал, дето приказваш така и мийта не пали.Обаче като и запаля печката в гаража от второто ритване.Ама в студа не та не.
                        .

Коментар

Стига си убиждал, дето приказваш така и мойта не пали.Обаче като и запаля печката в гаража от второто ритване.Ама в студа не та не.
                          .

Коментар

Ами колеги моито ХТ днеска със второто натискане на бутона за палене запали ...
                            само че бях дръпнал половината смукач, а не целия !

Коментар

Кои са тия "всички Ямахи", Асене? Тия дето ти си ги имал ли?
                              Моята например със студа няма проблеми, стига да я карам поне през няколко дена! Е ако я оставя повече от седмица-две без да я карам в студа, после ще повъртя повечко, но нищо по-различно от Доминаторите, които познавам! Според мене е нелепо да се твърди че който и да е от световно известните производители като цяло прави лоши мотори! Не защитавам Ямаха, аз не съм привърженик на марки, фен съм на определени модели от различните марки! Например между Африка и Супер Тенере, бих избрал Хондата, също и между ХР и ТТР!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X