Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за клапани на YZ450F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помогнете за клапани на YZ450F

хммм...нещата отидоха в няква крива посока
    мисля че в темата никой не се е опитвал да продава нещо споменах цена на комплект стоманени клапани ,единствено с информативна цел !!!.....нито Гоблин нито аз се опитваме да спекулираме с нещо,а само да помогнем със съвет доколкото имаме възможност

radkoo....по-горе ти бях писал клапаните на YZ426 са различни от тези на YZ450 и няма да станат за него
    -първо контактната им повърхност е с различен ъгъл ( Гоблин ги е дал ъглите)
    -второ клапаните на YZ450 са по-къси ,не съм сигурен с колко може би 6 или 7 мм....въобще главата на YZ450 е изцяло и напълно различна от по-старите модели

Дано съм бил полезен
    "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
    MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
      хммм...нещата отидоха в няква крива посока
      мисля че в темата никой не се е опитвал да продава нещо споменах цена на комплект стоманени клапани ,единствено с информативна цел !!!.....нито Гоблин нито аз се опитваме да спекулираме с нещо,а само да помогнем със съвет доколкото имаме възможност

radkoo....по-горе ти бях писал клапаните на YZ426 са различни от тези на YZ450 и няма да станат за него
      -първо контактната им повърхност е с различен ъгъл ( Гоблин ги е дал ъглите)
      -второ клапаните на YZ450 са по-къси ,не съм сигурен с колко може би 6 или 7 мм....въобще главата на YZ450 е изцяло и напълно различна от по-старите модели

Дано съм бил полезен
      Момчета искренно съм благодарен, че се опитвате да помогнете, но съм изчем manual-ите и на трите модела и за трети път ви казвам
      ОСНОВИТЕ НА КЛАПАНИТЕ СА АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ / ДИАМЕТРИ ЪГЛИ И Т.Н. - в някой от темите май имаше линк към ямаха австралия та от там може да си свалите manual-ите /
      Мислех, че някой се е срещал с проблема и знае отговора на основният ми въпрос тук
      НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ДАЛИ КЛАПАНИТЕ СА ЕДНАКВИ ВЪВ ВИСОЧИНА ?
      Ако някой знае нека пише, ако не аз ще ви напиша след една седмица имат ли разлика.
      Идеята е не да купа стоманени, а след това титаниеви, нали за това все пак сме тук
      ДА СИ ПОМАГАМЕ !!

Коментар

Поднасям извинения на всички които засегнах. Съжалявам че снощи писах глупости.Извинете ме това е.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Тъй че на въпроса за клапаните - според мен няма да станат. На YZ400/426 всмукателните клапани са шлайфани на 17 градуса, при 450 са на 25 градуса.

Изпускателните при 400 пак са на 17 градуса, при 450 са 20 градуса. На око няма как да ги различиш.

Говоря за ъгъла на чашката, или лалето, или не знам там как се казва. Наклона на ръба на клапана. За да паснат трабва да шлайфаш/смениш и леглата.
          Първоначално публикуван от radkoo Преглед на мнение
          Проверих теориятат ти ! Грешиш и на двата двигателя / 400-1999 двиг.5JG и 450-2003 двиг. 5ТА / ъгълът е 45 градуса. С други думи чашките са еднакви !!!
          Единият от вас дали не говори за ъгъла на надлъжната ос на клапана спрямо повърхността на главата?

Коментар

Ето за този ъгъл говорим radkoo
            Прикачени файлове

Коментар

Не мисла че ще има значителна разлика в мощноста и работата на двигателя ако сменя клапаните. Та на въпроса

1 титаниев клапан цена ~ 220 лв. в Ямаха България / от Гърция идват на ~85 евро /
              разлика определено ще има-по-тежък клапан=по голяма инерция следователно трябва по-голямо услие за да може достатъчно бързо дасмени посоката си ,за целта както и ти си написал ти трябват пружини с повече усилие(в килограми) ,а по голямо усилие значи повече съпротивнение ,и освен това по-тежък клапан които се прибира с същата скорост с която и титановия (ако не увисне) значи по-силен удар в леглото на клапана ,а дали то е изчислено за тия по големи сили ,само жълтите инженети знаят...то ще се разбере де ако го направиш с стоманени.
              Преди време четох в лада форума за руска фирма произвеждаща клапани от титан по поръчка и цените бяха около 20 долара ,за съжаление не успях да намеря саита на фирмата (в темата го имаше).
              Ако няко го знае нека го напише.
              много преди старта...

Коментар

5 х 220 = 1100 лв. за клапани ????
                5 х 30 = 150 + пружини

Елементарно до тук съм поел риска, но все още не мога да разбера височината еднаква ли е ?
                radkoo , ти колега явно вече си решил какво ще направиш и въобще не четеш ...

.... по-къси , по-ниски или по-малки на височина .... което си избереш
                "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                MG Racing Team

Коментар

radkoo , ти колега явно вече си решил какво ще направиш и въобще не четеш ...

.... по-къси , по-ниски или по-малки на височина .... което си избереш
                  От всичко което прочетох не видях едно сигурно мнение !
                  Както и да е, утре съм при митко в Ямаха и ще ви кажа ако са пристигнали клапаните !! Уточнение това са поръчани клапани на някой клиент, а аз само ще ги сравня !

Коментар

Стискам палци. Добре прегледай долу ъгъла. Не на самата чашка, а долу на ръба.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От всичко което прочетох не видях едно сигурно мнение !
                      Както и да е, утре съм при митко в Ямаха и ще ви кажа ако са пристигнали клапаните !! Уточнение това са поръчани клапани на някой клиент, а аз само ще ги сравня !
                      Ето ти едно взимаи оргинални клапани и си направи мотора както му е реда без телове побългарявания и.т.н

Коментар

Клапаните са поръчани !!!!
                        За всички които ги интересува !!!!
                        Сравнение за клапани на / YZ400F и YZ426F / с YZ450F

Основите на клапаните са абсолютно еднакви !!!
                        Ъгълите на клапаните са абсолютно еднакви !!!
                        РАЗЛИКАТА Е ЧЕ КЛАПАНИТЕ ОТ 400 и 426 СА ПО ВИСОКИ С ОТ 6 ДО 8 МИЛИМЕТРА .
                        КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ТЪРПЯТ КОРЕКЦИЯ !!!!
                        Много се радвам, спестих доста пари.
                        Пък и клапаните са ОРИГИНАЛНИ както някой писа по-нагоре, нали са от Ямаха !
                        Другата седмица ще пристигнат и ще ви дам крайният резултат.

Надявам се че темата е била полезна и за други освен за мен !!!!
                        А между другото Благодаря на Мартин Тодоров на който дължа заслугата за сравнението на клапаните !

Коментар

колеги,бих искал да ви попитам,дали буталата на 426 и 450 за взаимно заменяеми,знам че като размер са еднакви!!!
                          но дали имат и други разлики,нямам представа!!!
                          благодаря ви предварително!!!!

Коментар

Не не са има разлики.

Коментар

благодаря,а знаеш ли какви са?

Коментар

Първо, пистонен болт YZ450F - 18mm, YZ426F- 19mm. Второ камерата на YZ450F е по дълбока. Трето, стандартно YZ426F е с два компресни сегмента, което при големия брат не е така- той е с един.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X