От: Yamaha XT 600 - 43f - периферна електроника
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha XT 600 - 43f - периферна електроника
Свий
X
-
Има известен прогрес, днес направих един тест с акумулатор 12в , 4 АЧ. Идеята ми беше да проверя дали реално проблема ми е само в сухата батерия (която беше на 2в/12 когато я изкарах), като сложа акумулатор и проверя дали системата ми го зарежда при включени консуматори. Е ударих на греда, понеже по спецификация би трябвало без натоварване да вдигне 13в, но при мен само при форсиране леко вдигаше волтажа с 0.01, а след това продължаваше изтачането на акумулатора. Пробвах го с 2 релета, моето си и едно ново - и при двете е еднаква картинката (като разбира се винаги преди теста проверявах волтажа на акумулатора, за да знам от колко тръгвам).
Засега е това положението, благодаря за информацията за мултицета.
П.с. Все още не съм се научил как се проверява съпротивление...
Коментар
-
С по 0.01 спад на около 5 секунди ( ако не форсирам) акумолатора го връзвам на 12.76в и след 1 мин работа вече е на 12.35. А според ръководството в момента на палене вече трябва да вдигне 13.5 волта (без никакво форсиране). Не знам дали успях да обясня както трябва...Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеВ крайна сметка какво измери? 0,01 волта разлика е в рамките на грешката, особено ако е от по китайските волтметри.
Коментар
-
Без консуматори си седи на 12,4в и не мърда (поне не мръдна за няколкото минути в които го оставих). Пак казвам, мотора го взех без никаква батерия и на ход го докарах до нас. Работи безупречно, пали от 1 ритане и не е прекалено рано (че да удря обратно кик стартера).Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеБез фар как е? Фабрично тези мотори са с крушка на фара 35 вата, ти каза че на твоя е сложена някаква "луничка"... Да не би тя да дърпа тока...
Коментар
-
Пиша за да допълня темата, ходих на доктор и стана ясно че самата ми звезда е моногазна и изгоряла . Релето което собственика преди мен е сложил е трифазно и на всичкото отгоре майсора който е правил самата инсталация не е уцелил местата на фазата и там другите му работи. Евентуално тия дни ще сваля звездата и ще я пратя за пренавиване, както и ще се търся реле (монофазно) и ако успея и ляв капак ( понеже моя вече е в окаяно състояние) да намеря ще съм най-щастливия.
Това в засега
П.с. има съмнения че може звездата да е 6в, но когато замервахме изкарваше около18 волта на високи обороти. Ако някой може да покаже спецификация( ръководство) за 6в система ще бъде от голяма полза. Благодаря!
Коментар
-
Моята ямаха е 81-ва година и е 12 волта ,твоята едва ли е 6. Трифазно реле няма никакъв проблем да работи на монофазна звезда ,просто един вход не се ползва ,на изхода пак си излизат 14 волта.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Благодаря за експресния отговор, Имайки предвид, че е голяма манджата с грозде подозирам, че преди мен може да са сложили каквото са имали под ръка. Прикачам снимка за да погледнете набързо.Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнениеМоята ямаха е 81-ва година и е 12 волта ,твоята едва ли е 6. Трифазно реле няма никакъв проблем да работи на монофазна звезда ,просто един вход не се ползва ,на изхода пак си излизат 14 волта.

Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеЧакай,чакай,сложил си 7 амперчасов акумулатор от СОТ система.Не че скутера не го суркам така,ама това е щото продавам такива и имам дето се вика ,всеки ден да съм с нов,но това не е правилния акумулатор.
С манивела ли палиш?.
Дай една снимкаПреди 6-7 години си купих Хонда ЦРФ 250Х. Акумулатора Яса /първично вграждане/ за беше мъртвец за няма и 3 години. Смного мерак купих Варта 7 АЧ - "усилена"- Оригиналния бил 4 АЧ. Вартата изкара точно 7 месеца и се спомина. Кофти беше, че дадох за нея 120 лв., а гаранцията беше 6 месеца. Явно съм изтеглил късата клечка и съм попаднал на дефектен акумулатор. Купих нов-отново Варта. Като го сложих карах и мотоциклета до магазина за да проверят как зарежда... Той изкара 5 месеца... Смениха ми го гаранционно с нов. Последния изкара 7 месеца. От същия магазин си купих 3 АЧ акумулатор на Енерсис "за аларма" Карахме /аз и сина ми/ мотоциклета, като не жалехме акумулатора и палехме на стартера. От вибрациите клемите, които допълнително слагах /кабелни обувки се разхлабваха и чупеха и на няколко пъти. Акумулатора обаче държеше и така сина ми след повече от 3 години експлоатация продаде мотоциклета. Като го продаде все още палеше на стартер.Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеТочно на мен не ми обяснявай,тоя акумулатор се зарежда с 13.7 волта и ток грубо от половин ампер,тоя акумулатор не държи на вибрации,не държи на ток при разряд над един ампер и т.н
Този акумулатор не става и за товар след лека експлоатация в Тея условия.
Не познавам мотора,има ли стартер?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Определено тази звезда не е предвидена за напреженията и консумациите на съвременен 12 в мотор. На моята баба яга намотките са двойно повече ,образуват пълен кръг. Като тази за ЦДИ -то само е по-различна. Незнам дали е оригинална за модела ,но читаво зареждане от нея няма да излезе.Първоначално публикуван от Djabawabadza Преглед на мнениеБлагодаря за експресния отговор, Имайки предвид, че е голяма манджата с грозде подозирам, че преди мен може да са сложили каквото са имали под ръка. Прикачам снимка за да погледнете набързо.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар