Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Почистване на карбуратор

Да питам как мога да почистя карбуратор? Вариант е ултразвукова вана но нямам под ръка. Пробвах с оцет и веро но не стана с меглио пак не стана. С коресилин дали ще стане? Някакви други идеи?
    Предварително благодаря!

Re: Почистване на карбуратор

Чистиш с бензин, четка, компресор(въздух под налягане) и ако ти се дават пари има и специални спрейове за чистене на карборатор.
    Корселин и тем подобни не ги използвай да не прецакаш някой О-пръстен.

Коментар

От: Почистване на карбуратор

Чистил съм карбуратори като съм разглобявал всичко което подлежи на разглобяване,кисна в кореселин 24 часа след това обстойно продухване с въздух.Естествено гарнитури о-пръстени и пр. не ги кисна сглобявам и резултат има.Може да има и по съвременни методи..

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
        Чистил съм карбуратори като съм разглобявал всичко което подлежи на разглобяване,кисна в кореселин 24 часа след това обстойно продухване с въздух.Естествено гарнитури о-пръстени и пр. не ги кисна сглобявам и резултат има.Може да има и по съвременни методи..
        Една идея по добре е с ацетон . За да няма загуба на време се загрява тенджерата с частите на "водна баня" .
        Най -добре в тенджера под налягане,но ако ВИ пипне женското царство сами се оправяте........

Коментар

Едно време свалих всички гарнитури и уплътнения, разглобяване на всички жигльори, вакуум мембрани и т.н и в тенджерата с "Веро" /тогава друго нямаше/. Вариш половин час и излиза като от завода.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

https://www.google.de/url?sa=t&rct=j...Rp1LewtFbMF2IQ

Коментар

Не му давайте акъли с тези тенджери и подобни....че да не пита после "от къде ся да си купя нов карбуратор"! Това нее карба на джугана и жугито,има доста части от пластмаса и като се деформират.... и айде 500-2000лв за нов! Дамм..! Също не разглобяай де кво' видиш, болчетата намазани с боя не ги пипай и не прокарвай телове през жигльорите!! Ама идеии му давате! Карбуратора се пипа както се пипа мома на първа среща! Що за агресия е тота вашето. Тенджера...пък и под наляганееее
              Последно редактирано от V.R.R.; 25-02-16, 07:27. Причина: допълнение
              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Както @V.R.R ти е казал, внимавай какво правиш, да не ревеш за нов. Не разглобявай нищо, което не знаеш как да сглобиш/ настроиш после.
                За почистване аз ползвам това : http://www.powerenhancer.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/a/bardahl-carburettor-cleaner.jpg
                Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от V.R.R. Преглед на мнение
                  ... Това нее карба на джугана и жугито,има доста части от пластмаса и като се деформират.... и айде 500-2000лв за нов! Дамм..! Също не разглобяай де кво' видиш, болчетата намазани с боя не ги пипай и не прокарвай телове през жигльорите!! Ама идеии му давате! Карбуратора се пипа както се пипа мома на първа среща! Що за агресия е тота вашето. Тенджера...пък и под наляганееее
                  В такъв случай нищо да не пипа. /по-добре да си вземе друг мотор/
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Първоначално публикуван от V.R.R. Преглед на мнение
                    ... Това нее карба на джугана и жугито,има доста части от пластмаса и като се деформират.... и айде 500-2000лв за нов! Дамм..! Също не разглобяай де кво' видиш, болчетата намазани с боя не ги пипай и не прокарвай телове през жигльорите!! Ама идеии му давате! Карбуратора се пипа както се пипа мома на първа среща! Що за агресия е тота вашето. Тенджера...пък и под наляганееее
                    В такъв случай нищо да не пипа.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      В такъв случай нищо да не пипа. /по-добре да си вземе друг мотор/
                      ..говоря от личен опит,не защото се чудя къде и на кой да пиша!...добре че не запалих котлона! Подобна агресивна профилактика ми излезна 480лв и 1 месец чакане за доставка от САЩ. Нов е 2080лв в магазина! Сега зевзеците ще се влючат и ще кажат "Бре ..тоо пък". Да толкова е! Говоря за keihin fcr 40! Айде сега варене ,киснете и разглобявайте сензури и го цепете на съставните му части! Виждам ,че човека пита за стар мотор хонда хл ако не греша ,но и там нещата не стоят по друг начин!!!!

Коментар

Искаш да кажеш че си го сложил цял, неразглобен и съответно сортиран, в тенджерата и си почнал да го вариш?? Не че ползвам тенджера, но ми стана интересно
                        Gnome Rhone AX2 800 1938
                        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                        Husqvarna Te 510 1989
                        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                          Искаш да кажеш че си го сложил цял, неразглобен и съответно сортиран, в тенджерата и си почнал да го вариш?? Не че ползвам тенджера, но ми стана интересно
                          Въпроса към мен ли е? Не четеш! Темата на човека разводнихме! Който желае и с резака да го прокарва!

Коментар

По образователно е да опишете обстойно грешките, които сте допуснали , както и самия процес, отколкото - не прави това, не прави онова... че че видиш що ще стане.
                            Gnome Rhone AX2 800 1938
                            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                            Husqvarna Te 510 1989
                            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                              По образователно е да опишете обстойно грешките, които сте допуснали , както и самия процес, отколкото - не прави това, не прави онова... че че видиш що ще стане.
                              Да така е! Аз лично непознавам структората на неговия карбуратор(мисля че беше микуни) за да кажа къде да наблегне, но се включих ,само защото го съветват да направи глупости. Ако аз направя тази процедура с моя карбуратор ,няма да има смисъл да го вадя изобщо и теджерата на жената ще ми е най-малкия проблем! Съвета ми е да чете какво ми пише 4ef4o ,защото и аз съм на това мнение. Ако за еди мотор (кола) с карбуратор се пише една книга ,като общо устроиство ,начини на действие,кое какво е и за кво'е ,за карбуратора трябва да се напишат две книги! Нищо ,че е толкова малка част, но принципа на деиствие му е доста прецизен.
                              Последно редактирано от V.R.R.; 25-02-16, 10:38. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X