Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Части за APRILIA PEGASO 650 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Части за APRILIA PEGASO 650 1997

Първоначално публикуван от Alienor Преглед на мнение
    И аз издирвам карбуратор за Aprilia Pegaso 65, ако някой има идеи да пише може и на ЛС. Благодаря ви предварително
    Ти най-вероятно не можеш да получаваш ЛС все още. Освен това мотора е 650, нали? (писал си 65)
    Мисля, че имам карбовете.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Да 650 е, вероятно съм пропуснала 0- та, и да не мога да получавам ЛС. Ако искаш дай тел. да се спазарим нещо

Коментар

Да трябваше ми стартер, но намерих. Сега ми трябва еднопосочния лагер. (Стандартно за Априлия)

Коментар

Първоначално публикуван от pepipepper Преглед на мнение
          Да трябваше ми стартер, но намерих. Сега ми трябва еднопосочния лагер. (Стандартно за Априлия)
          Него от магазина най-добре.
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Проблемът е, че има разлика в захващането на лагера между карбораторния и инжекционния, а нямам представа дали от BMW 650 GS ще стане.
            От F-ката за старото Pegaso става, но от Даро кар незнаят дали и за инжекционното е така. На схемите изглеждат с едно и също захващане, но не ми се хвърлят 180 лева на вятъра.

Коментар

Първоначално публикуван от pepipepper Преглед на мнение
              Проблемът е, че има разлика в захващането на лагера между карбораторния и инжекционния, а нямам представа дали от BMW 650 GS ще стане.
              От F-ката за старото Pegaso става, но от Даро кар незнаят дали и за инжекционното е така. На схемите изглеждат с едно и също захващане, но не ми се хвърлят 180 лева на вятъра.
              При Пегасото има разлика между зъбчатките при двигателите преди и след 1997 година. Фролайфа си е един и същ. Аз имах един от моя двигател и един от "резервния", който дадох на един колега за рециклиране - еднакви са (моя е 2000, а резервния - 1997). Мисля, че и при инжекциона няма разлика. От Дарукар винаги се презастраховат - да не би да се набутат нещо... Хем, че тоя фролайф си го държат на склад.
              Тук има колеги и с инжекциони, които са сменяли фролайф - кажете на човека дали става или не? Според мен - да, но е добре и някой с инжекция да потвърди.
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Аз имах и старото пегасо и съм сменял, сега имам и по новото. Разгобено е и има разлика в захващането на самия лагер. При карбораторния лагера се слага отгоре в магнета и върху него има една планка с четири болта, която го държи, а при инжекционния магнета е малко по голям и има болтове, когато ги развиеш се разглобява самия магнет и лагера влиза отвътре поради тази причина са направили задната страна на лагера с по широка ламаринка и когато сглобиш магнета той притиска тази ламаринка и това е захващането . Застават в едно и също положение един и същи диаметър са просто захващането е различно и когато сложиш от стария работи, но нищо не го държи, а според мен това може да се окаже проблем. Имам приятел в Дарукар, който ме свърза с момчето, което се занимава с моторите още за стария и той ми каза, че от F-ка става само се обръща. Сега също говорих с него, но на GS не е сменял сигурен е само, че има разлика. Лошото е, че нямат на склад за да го сравня за F-ката има за GS-а няма, а за да го поръчам трябва да го платя предварително.

Коментар

Ако някой ми каже дали става от BMW 650 dakar GS ще съм му много благодарен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bmw_12112343296_97-00.jpg
Прегледи:1
Размер:15.9 КБ
ID:5400973
                    Това е външния вид на стария еднопосочен лагер, който става за карбураторните f-ки и Априлии.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:aprilia_AP0659118_01-04.jpg
Прегледи:1
Размер:19.3 КБ
ID:5400974
                    Това е новия, който е за по-новите (с инжекционни двигатели) модели след 2000 год.
                    Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
                    Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

• От: Части за APRILIA PEGASO 650 1997

Точно така. Идеята е дали на GS-а е същия както на инжекционното Pegaso.
                      Благодаря за снимките, така колегите ще добият представа за разликата.
                      Аз се опитах да обясня, но незнам дали ме разбраха правилно.

Коментар

Ще стане от GS-a.

Коментар

Много благодаря.
                          Аз вчера намерих само сепаратора от новото пегасо и наредих едни стари буренца, но ако не станат нещата ще си поръчам от Дарукар щом става.
                          Още веднъж много благодаря.

Коментар

Здравейте колеги,
                            Имам съмнение, че електронното запалване (CDI модула) се е прецакало. Мотора е Pegaso 650 Cube, 99 година, карбуратор. Някой ще ми услужи ли да го тестваме на неговия мотор. Модела е NIPPONDENSO 071000-0790. Имам възможност да дойда на място в София, Враца, Мездра, Своге или близък град. Благодаря Ви предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от hristo-iv Преглед на мнение
                              Здравейте колеги,
                              Имам съмнение, че електронното запалване (CDI модула) се е прецакало. Мотора е Pegaso 650 Cube, 99 година, карбуратор. Някой ще ми услужи ли да го тестваме на неговия мотор. Модела е NIPPONDENSO 071000-0790. Имам възможност да дойда на място в София, Враца, Мездра, Своге или близък град. Благодаря Ви предварително!
                              Не е лошо да си попълниш профила, защото не става ясно от кой град си. Ако си от София, мога да да мина да диагностицирам проблема, имам БМВ Ф650, мисля че не може да го пробваме на моя, защото не са същите като характеристики, но и няма нужда, на място при теб мога да видя какъв е случая. Какъв точно е проблема, за да мислиш, че се е споминало ЦДИ-то ти?

Коментар

Профила не мога да го попълня, защото нямам достъп - не съм активен потребител. Иначе съм от гр.Роман /Врачансоко/, но мога да донеса ЦДИ то. Имам познат с Ф650, но наистина са различни. Мотора има проблеми с паленето - рядко след доста въртене запалва, но се получават нещо като детонации (кихане), губи обороти и гасне. Почиствах карбураторите, мерил съм бобината, пробвах с няколко свещи (в момента съм с иридиева на Денсо), но пак същото. Замерих ЦДИ - по сервизното ръководство и на един от изводите ми дава различна стойност. Това не е гаранция, че е заминало, но има такава вероятност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X