Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настройка на SHC на DR

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Настройка на SHC на DR

Приключих засега с кавазакито и започвам да се бъзикам с моя DR. Той е със SHC (Seat Height Control) и въпреки че е гот да си го лашкам надолу-нагоре, тази работа няма нормален винт напружината на задното окачване. Блещих се 2 часа и не разбрах как да регулирам максималната височина. С врътката отпред на най-високо моторът ми е нисък. Трябва да има и друг начин за регулиране по пневматиката, но не можах да го намеря. Моля ако някой знае да каже. Също така на пневматичният цилиндър отстрани има един винтил като на кола, който изпуска въздух като се натисне - за какво е това?

До: Настройка на SHC на DR

От доста хора съм чул, пък и чел, тая глупост я правиш както ти е удобно
    и повече не се бара.
    При мен съм го сложил на HI, и ми е екстра, доста високо си седи.

Коментар

Неее, аз съм го сложил на HI но и то ми е ниско - така е настроено. Освен копчето отпред трябва да има и някакво друго нстройване, което да му казва колко точно да е високо като е на HI. Него търся!

Коментар

И аз доста съм го гледал и нещо въобще не ми харесва тая технология.
        Имаше из архива на форума информация с какво друго окачване може
        да се смени. Някакъв стар КТМ.

Коментар

Оу, мен също не ми харесва - прекалено сложно без никакъв смисъл. Само че в момента нямам възможност да го сменям и ми се иска поне да разбера как се настройва...

Коментар

Височината си е височина и тя няма общо с настройките на окачването.
            Ако всичко друго по окачването мислиш, че ти е добре - като твърдост на пружина, твърдост на компресия и такива неща - лошо, нямаш много варианти за повдигане, а най-добре е с нов амортисьор.
            Но ако, че освен ти е нисък ти е и мек, се опитай да го повдигнеш и втвърдиш първо с пружината до една степен(има си писани правила), а след това бъзикай компресията... разгледай това: http://bikerz.awardspace.com/article...%20bike/bg.htm

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
              Височината си е височина и тя няма общо с настройките на окачването.
              Ако всичко друго по окачването мислиш, че ти е добре - като твърдост на пружина, твърдост на компресия и такива неща - лошо, нямаш много варианти за повдигане, а най-добре е с нов амортисьор.
              Но ако, че освен ти е нисък ти е и мек, се опитай да го повдигнеш и втвърдиш първо с пружината до една степен(има си писани правила), а след това бъзикай компресията... разгледай това: http://bikerz.awardspace.com/article...%20bike/bg.htm
              Благодаря ти за съветите и четивото! Проблемът е, че пружината няма пръстени на винт в горния си край и няма начин за ръчно натягане. Всичко се командва от идиотския SHC, по цилиндъра на който има сумати шестограмчета и други врътки, а никъде не мога да намеря описание как се борави с него...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X