Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пуши бяло при запалване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пуши бяло при запалване

Значи, като си запаля новия DR 250, който пали страшно лесно и всичко би трябвало да му е наред, известно време излиза бяло-сив пушек. Като позагрее пушекът изчезва и след това няма никакво пушене. Какво е това? Да се притеснявам ли?

До: Пуши бяло при запалване

Geko, тази тема е "КУПУВАМ-ПРОДАВАМ". Има си място за технически дискусии и там е мястото за такива въпроси.
    Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Оупс... сори, съвсем по погрешка съм я пуснал тук. Моля ако е възможно някой от модераторите да я премести в общия Ендуро форум.

Коментар

Първоначално публикуван от geko Преглед на мнение
        Значи, като си запаля новия DR 250, който пали страшно лесно и всичко би трябвало да му е наред, известно време излиза бяло-сив пушек. Като позагрее пушекът изчезва и след това няма никакво пушене. Какво е това? Да се притеснявам ли?
        Първо да се застраховам, че не съм много на ясно с тези неща, но ...
        до колкото знам това бяло-сиво пушене го правят новите мотори
        един приятел има Хонда ХР 250 и преди и на него при запалване му излизаше такъв пушек, но като загрее изчезва
        Таа ... според мен няма от какво да се притесняваш
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Не гори ли масло нямаш ядове,Имай в предвид че сега е по-студено и е напълно възможно да се вижда че излиза бял пушек(подобно на мъгла).Ако е от студеното време значи е най обикновен конденз образуващ се от разликата на тепмературата на изгорелита газове и температурата на въздуха
          MX "KRT".....MX KRECUL RACING TEAM....

Коментар

Имам Хонда ХЛ600,тя прави абсолютно същото нещо,но само при студено време,ама си и харчи масло и аз не знам от какво е ?
            Но ако ти харчи масло!
            Явно проблема е или с гумичките на клапаните или със запушен карбуратор!
            За жалост не ми остава време да го погледна моя и да знам със сигурност от какво се получава този проблем!
            NO PAIN NO GAME!
            Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
            gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Благодаря за отговорите. Не харчи масло изобщо. Явно е нещо безобидно.

Коментар

Как разбра за 3 дни че не харчи масло
                878940653

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Преглед на мнение
                  Ако харчеше масло нямаше да пуши бяло-сиво а такова тъмно (черно)
                  Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Черно пуши при богата смес ...

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Преглед на мнение
                      Просто по разни причини имам доверие на човека, от когото го взех.

Коментар

Абе някъде в някоя тема не беше ли коментирано същото, само че за друг мотор, и там човека след като е сменил маслото с друга марка и вискозитет и проблема му е изчезнал
                        Аз също не разбирам много, но според мене щом само в началото (като е студен мотора) пуши бяло, а после изчезва, няма нищо притеснително - по-притеснително е обратното
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Предишния ми мотор имаше такова заболявана като го запаля след 1 ден престой и първоначално изпушваше по същия начин след като поработи 1-2 минути и изчистваше и естествено аз веднага го отворих и се оказа,че сегментите имаха 2мм ключ.Сложих нови оригинални Honda цилиндъра го позволяваше и стана . Така че мисля при теб става въпрос за гумички на клапаните и сегменти ако позволява цилиндър.Другия вариант е да пробваш по гъсто масло но то като загрее става рядко и прониква през сигментите и остава над тях като го угасиш и когато го палиш студен все още няма добро изгаряне и пуши 5-10 секунди докато започне да изгаря правилно.Но мотора ти задължително ще гори определено количество масло.
                          Стефан Дянков

Коментар

Не се плаши от бяло, явно се дължи на промение в температурата. Лошо за Dr-ите е когато пуши синьо.
                            KTM Fen

Коментар

Пуши, защото са ти за смяна гумичките на клапаните и трябва като отвориш главата да шлайфаш леглата на клапаните. Пушека е от маслото, което се стича от главата в цилиндъра, когато мотора не работи. След като го запалиш маслото изгаря и после нямаш пушек!
                              Ремонта не е страшен, но направи и двете неща, които ти казах. Можеш да сложиш и по-гъсто масло, но не ти решава проблема. Човека ти е казал , че не гори, защото това количество, което влиза в цилиндъра е малко и не се усеща за кратко време. Ако пуши постоянно, тогава виж и сегменти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X