Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от ДР600 на рамка на Др250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател от ДР600 на рамка на Др250

Колеги въпроса ми е дали мога да сложа двигател от Сузуки Др600 на Др250. Искам да направя това заради рамката на Др250 която е по малка и по лека. Благодаря предварително

От: Двигател от ДР600 на рамка на Др250

Мда. А замисли ли се че като рамката е по малка и лека няма да може да носи нито килограмите нито въртящия момент на този двигател.
    За окачването, спирачките и веригата даже няма да отварям и дума.
    Първо рамката ти ще се изсуче после ще започне да пука заварките, коети хич няма да е приятно и безопасно.

Коментар

Мислил съм много върху това рамата не ме притеснява толкова, колкото задната вилка, защото е алуминиева.Колкото до рамата виждал съм мотори от рода на по големите кубатури със същата дебелина рама но малко по обемна.Веригата и зъбчатките ще бъдат подменени, а спирачките са като на Хонда ХР600 едно към едно затова се упокоявам до някаква степен.Искам да разбера дали е възможно това защото ми е мерак от доста време.Въпросът ми е насочен към самото побиране на рамата дали ще се побере, а отделно благодаря за коментара за страничните ефекти, защото кефа си има някакви граници

Коментар

Това няма как да стане,най малкото на планките няма да стане и ще трябва голямо преправяне.Преди имаше подобна тема за двигател от хт600 на рамка от ямаха тт350.А и за какво ти е да слагаш двигател от този мъртвец др600.Ако искаш лек и мощен мотор си вземи ямаха уз250 или хонда црф250.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Просто искам да експериментирам, а ако се получи нещо ще си го карам с кеф

Коментар

Абе то хубаво вземи си,ама някой замисля ли се че мангизите в случая май са определящи,иначе всеки знае какво иска да кара.Според мен,пак казвам,според мен може да се сложи,защо да не може.Аз съм правил всякакви преправяния по мотори и съм слагал двигатели на коли за които всеки в началото викаше-абе няма да стане,защото бляблябля.Има обаче една подробност,в гаража си имам 2 заваръчни машини и заваряването не ме притеснява грам,така че не виждам какво те спира ако малко от малко ги ''чуваш''работите.Успех.
            Yamaha Yz450F
            Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Благодаря колега. Разполагам с такъв вид техника и с малко труд мисля, че наистина може да се направи нещо. Размерът на двигателите ми изглежда почти еднакъв и с малко преправяне се надявам да се получи. Пуснах темата защото Др600 все още го нямам в наличие и затова се интересувам дали е възможна тази операция. Затова гледам да събирам повече информация.

Коментар

Първоначално публикуван от VPetroff Преглед на мнение
                Колеги въпроса ми е дали мога да сложа двигател от Сузуки Др600 на Др250. Искам да направя това заради рамката на Др250 която е по малка и по лека. Благодаря предварително
                А как установи с колко рамата на др 250 е по лека,тегли ли ги,и колко е разликата.

Коментар

Разликата между двете голи рами е минимална , след добавяне на нужните планки и заварки , може теглото да се окаже еднакво. Най-добрият вариант е да запази рамата и двигателя , и да монтира по лекото окачване/шарнир,амортисьор,линкове,капли .../ , резервоар ,калници , друг заглушител. Така ще се усети разлика в теглото , и ще си остане регистрацията ако я има.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Няма причина да не стане. Правят се къде по-драстични промени и то успешно.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колеги единственото което ме притеснява е дали двигателя ще се побере и дали ще може да се захване за самата рама. На външен вид двигателите ми изглеждат еднакви на размер освен главата която е по голяма. Някой ако има възможността да ми даде по точна информация ще съм много благодарен защото искам да започна този проект а нямам нужната информация.Благодаря предварително !!!

Коментар

Е ти като започваш този проект нямаш ли ги двете антики налични или ще ги взимаш напред в бъдещето.
                        0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                          Е ти като започваш този проект нямаш ли ги двете антики налични или ще ги взимаш напред в бъдещето.
                          Той само си пита защото няма какво друго да прави,и със сигурност няма да започне такъв проект.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X