Колеги въпроса ми е дали мога да сложа двигател от Сузуки Др600 на Др250. Искам да направя това заради рамката на Др250 която е по малка и по лека. Благодаря предварително 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Двигател от ДР600 на рамка на Др250
Свий
X
-
От: Двигател от ДР600 на рамка на Др250
Мда. А замисли ли се че като рамката е по малка и лека няма да може да носи нито килограмите нито въртящия момент на този двигател.
За окачването, спирачките и веригата даже няма да отварям и дума.
Първо рамката ти ще се изсуче после ще започне да пука заварките, коети хич няма да е приятно и безопасно.
-
Мислил съм много върху това рамата не ме притеснява толкова, колкото задната вилка, защото е алуминиева.Колкото до рамата виждал съм мотори от рода на по големите кубатури със същата дебелина рама но малко по обемна.Веригата и зъбчатките ще бъдат подменени, а спирачките са като на Хонда ХР600 едно към едно затова се упокоявам до някаква степен.Искам да разбера дали е възможно това защото ми е мерак от доста време.Въпросът ми е насочен към самото побиране на рамата дали ще се побере, а отделно благодаря за коментара за страничните ефекти, защото кефа си има някакви граници

Коментар
-
Това няма как да стане,най малкото на планките няма да стане и ще трябва голямо преправяне.Преди имаше подобна тема за двигател от хт600 на рамка от ямаха тт350.А и за какво ти е да слагаш двигател от този мъртвец др600.Ако искаш лек и мощен мотор си вземи ямаха уз250 или хонда црф250.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Абе то хубаво вземи си,ама някой замисля ли се че мангизите в случая май са определящи,иначе всеки знае какво иска да кара.Според мен,пак казвам,според мен може да се сложи,защо да не може.Аз съм правил всякакви преправяния по мотори и съм слагал двигатели на коли за които всеки в началото викаше-абе няма да стане,защото бляблябля.Има обаче една подробност,в гаража си имам 2 заваръчни машини и заваряването не ме притеснява грам,така че не виждам какво те спира ако малко от малко ги ''чуваш''работите.Успех.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Благодаря колега. Разполагам с такъв вид техника и с малко труд мисля, че наистина може да се направи нещо. Размерът на двигателите ми изглежда почти еднакъв и с малко преправяне се надявам да се получи. Пуснах темата защото Др600 все още го нямам в наличие и затова се интересувам дали е възможна тази операция. Затова гледам да събирам повече информация.
Коментар
-
А как установи с колко рамата на др 250 е по лека,тегли ли ги,и колко е разликата.Първоначално публикуван от VPetroff Преглед на мнениеКолеги въпроса ми е дали мога да сложа двигател от Сузуки Др600 на Др250. Искам да направя това заради рамката на Др250 която е по малка и по лека. Благодаря предварително

Коментар
-
Разликата между двете голи рами е минимална , след добавяне на нужните планки и заварки , може теглото да се окаже еднакво. Най-добрият вариант е да запази рамата и двигателя , и да монтира по лекото окачване/шарнир,амортисьор,линкове,капли .../ , резервоар ,калници , друг заглушител. Така ще се усети разлика в теглото , и ще си остане регистрацията ако я има.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Колеги единственото което ме притеснява е дали двигателя ще се побере и дали ще може да се захване за самата рама. На външен вид двигателите ми изглеждат еднакви на размер освен главата която е по голяма. Някой ако има възможността да ми даде по точна информация ще съм много благодарен защото искам да започна този проект а нямам нужната информация.Благодаря предварително !!!
Коментар
-
Той само си пита защото няма какво друго да прави,и със сигурност няма да започне такъв проект.Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеЕ ти като започваш този проект нямаш ли ги двете антики налични или ще ги взимаш напред в бъдещето.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар