Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yanaha xt125 регулиране на клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yanaha xt125 регулиране на клапани

Проблема е, че регулировъчния винт на кобилицата е износен неравномерно и след като се регулира хлабината само половината от винта опира в клапана. В прикачения файл се вижда какво искам да кажа.
    Въпроса е може ли да го изравня с пилата(закаляване, циментация) и да го полирам или ако трябва нов да предложите от къде да го купя.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:showblobimg.jpg
Прегледи:1
Размер:6.0 КБ
ID:6068836

От: Yanaha xt125 регулиране на клапани

Нов или трета ръка . Дай размера на резбата .

Коментар

Мотора не е при мен(не е мой) и размер и стъпка на резбата ще мога да кажа в петък. Предполагам, че може и да стане от друга ямаха ама не знам коя. Аз карам хт350 ама е с два разпределителни вала. Сега гледах картинки в нета и видях, че и хт600 е с кобилици и ако са същите може и да има някакъв шанс за намиране.
      И малко предистория. Един приятел взе въпросния мотор на своя глава като го предупредих, че е доста стар и рядък и части за него няма. Още на първия ден след като го взе спря да пали(няма ток). От генератора идва ток и след цди-то няма, преправих инсталацията с нови кабели и ефект няма. Почнах да гледам обяви само в ибеи има некви цди-та по 100$. Разтърсих се и намерих схеми как се прави цди за хт 600(http://www.transmic.net/en/analog.htm), сглобих го и мотора запали . И сега въпроса оргиналното цди беше намазано с някакъв много твърд силикон и в желязна кутия това, което съм сглобил трябва ли да го мажа пак цялото със силикон(какъв?) или да си му направя една пластмасова кутия ?

Коментар

Стругар за прилична сума ще ти изработи. Иначе ги заливат с някаква смола. Не знам но мисля че може да използваш едно като силикон (забравих му името като силикон е ама в по дебели черва лепи почти всичко)

Коментар

За стругара е ясно ама материал, закаляване?
          Не казахте защо да не си ги изравня с пилата, закален ли е детайла повърхностна ли е закалката?
          Дайте малко по подробно.

Коментар

Естествено , че ще стане от друг мотор - в случая от стругар смисъл няма , защото иска и термообработка и ще излезе ...... Резбата е най - вероятно 5 или 6 мм , стъпката може и да не я мериш . С този комутатор , който си направил работи ли добре във всички обороти , защото хт 600 е с два датчика ?
            Последно редактирано от pe6o74; 02-10-14, 18:59.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
              Естествено , че ще стане от друг мотор - в случая от стругар смисъл няма , защото иска и термообработка и ще излезе ...... Резбата е най - вероятно 5 или 6 мм , стъпката може и да не я мериш . С този комутатор , който си направил работи ли добре във всички обороти , защото хт 600 е с два датчика ?
              Не знам хт 600 с колко датчика е, на мен от датчика ми излизат 3 кабела и съм ги закачил както е показано на схемата. В движение не съм пробвал как е, но на място работи добре и се форсира до 8000 оборота. В петък ще се пробва и в движение. Ако не забравя ще направя снимки и клип как работи.
              Колко поста трябва да имам за да не чакам одобрение от модератор?

Коментар

Щом е с три кабела - и твоят е с двоен датчик , като на 600 .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN7681.jpg
Прегледи:1
Размер:131.4 КБ
ID:5613788

Имам това,гайката е за ключ N10 болта е Ф 6мм
                  0888 074 049

Коментар

Довечера ще измеря каква е резбата. На око като я гледах е Ф6.

Коментар

Резбата е стандартна 6мм гайката е Н10. Ако имате нещо в предвид казвайте.

Относно цди-то работи добре и в движение, но някак си няма ряз. Пробвах и с повече гориво и с по-малко и разлика няма, така че изключвам карбуратора като причина. Естествено може и толкова да си е силата на мотора, но ми се срува, че трябва да върви повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Be CooL Преглед на мнение
                        Резбата е стандартна 6мм гайката е Н10. Ако имате нещо в предвид казвайте.
                        Мойте виждания са,че резбата не е от най стандартните.
                        0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X