Става дума за посочения мотор,при студен старт пали трудно.Давам на контакт,опъвам смукача,въртя стартера-нищо.Трябва да му дам газ един път за да пръсне помпата и само припалва за момент и изгасва.Тази процедура се повтаря 5-6 пъти и чак тогава запалва.Преди мотора палеше само като му опъна смукача и завъртя на стартер,без да пипам газта.Карбуратора го пращах в Троян,сложих го обратно и няколко пъти си пали нормално,след това,пак по гореописания начин.Имам чуството че не му достига/няма гориво за първоначалното запалване и затова с даване на газ припалва.Някой ако има идея от какво може да е,да сподели,иначе пали топъл веднага,върви много добре.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трудно палне при първоначален старт(студен)-ДРЗ400Е
Свий
X
-
От: Трудно палне при първоначален старт(студен)-ДРЗ400Е
Днес пак направи този номер и сега отивам в гаража да му проверя хлабините на клапаните,аз ги знам де,понеже ги правих преди 3 месеца-в долна граница са,особено всмукателните.Та ще го изчакам да изстине хубаво че бая зор днес видя около Бузлуджа,и ще ги проверя.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Мотора се оправи след основно разглобяване и почистване на карбуратора,сега пали като топъл.Поне си проверих и хлабините на клапаните,в норма са,всичко е било от карбуратора.Yamaha Yz450F
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Абе без смукача,особено сега когато е по-хладно,малко трудно да запали ама,при всеки мотор има различен ''чалъм''.Yamaha Yz450F
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Добре регулирания карбуратор, не бил дал възможност на двигателя да запали в студено време, но ако пали в студено време, то в топлото време ще прави проблеми, особено когато двигателя е позагрял,от каране.
Коментар
-
Значи всички трябва да се преместим да живеем и караме мотори в Африка . Ако не можем да си го позволим - трябва поне по един зимен карбуратор да си купим. Още сега сядам да пиша писмо до завода производител .
П.п.: сега ми стана ясно защо на сутринта след поредното закриване на сезона - само тези с добре регулираните карбуратори не можаха да запалят и ги поливаха с чайници .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар