Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CRF250R хвърля антифриза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CRF250R хвърля антифриза

Аха мерси за информацията за начало ще пробвам с нова гарнитура на главата и ще я погледна на око ако не стане ще ти пиша на ЛС за информация за тези майстори колега
    Ако съдбата ти затвори вратата,влез през прозореца!

Коментар

Няма проблем , но на око няма да видиш нищо !. Така и така е свалена главата е хубаво освен проверката да се направи едно "лице" на главата
      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

По принцип си личи от къде е духало и ако знаеш какво да гледаш ще го видиш.
        EXC TPI 2019

Коментар

Вярно ама трябва да гледа човек който разбира.
          0878424143
          0887424150

Коментар

Личи си ако е духала от гарнитурата, ако е някоя микропукнатина която се разширява като загрее и е навряна някъде "по-надълбоко" из главата ще има да я гледаааа. (като голям камък)
            Дано да е от гарнитурата де, но задължително да се вземе едно "лице" на главата.
            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Има един маистор в гр.Челопеч много е добър,не се занимава специално с глави на мотори но до сега не съм чул негативни мнения за него, а и аз самия съм ходил при него.Без значение какво и е на главата я прави заварки смяна на водачи шлайфане водни проби абе всичко което се сетиш . 0887 265 797 -Прокопи се казва.
              п.п.От цяла България му карат глави и работи бързо.
              0888 074 049

Коментар

Колеги днес натегнахме хубаво главата и сменихме капачката на радиатора.Днес имаше доста интензивен тест в гората.И резултатат беше,че антифризат беше малко под питата и като го наклоня малко и се показва.Мисля,че без има няма 20гр по малко от книжката няма да има проблеми. Благодаря все пак на колегите за бързите отговори.

Коментар

Ами дано да няма , но според мен си налей точното количество. По-добре 20мл повече, отколкото 20мо по-малко. Ако е в повече той ще си го хвърли , но според мен питата на радиатора трябва да е покрита с антифриз непрекъснато . Виждал съм една капачка за радиатор (99% съм сигурен , че е правена на стругар) 1 към 1 с оригиналната само, че от нея излиза щуцер. На въпросния щуцер се връзва манометър. След като се запали двигателя се следи дали налягането в системата е нормално. Човека който тестваше една кола с манометъра каза , че ако налягане се качи над 1,2Атмосфери (говоря по спомен за мотор може и 1..5 да е нормално ) и започне да преиграва серизно значи надува налягане в системата. Дано като оставиш мотора с по-малко антифриз в системата не ти изхвърли охладителната течност в гората посред нищото и да ти изкриви главата от прегряване . Провери всичко и се увери ,че не ти духа компресия в охлаждащата система

Коментар

Първоначално публикуван от DiLaRcHo Преглед на мнение
                    Колеги днес натегнахме хубаво главата и сменихме капачката на радиатора.Днес имаше доста интензивен тест в гората.И резултатат беше,че антифризат беше малко под питата и като го наклоня малко и се показва.Мисля,че без има няма 20гр по малко от книжката няма да има проблеми. Благодаря все пак на колегите за бързите отговори.
                    Какво означава "натегнахме главата" ? Това не е нещо с което се правят импровизации. Главата се стяга по манюал на точно определени килограми и/или градуси , а не докато ти изчатка лакътя.

Коментар

Попитах майстора за гарнитурите и той каза,че гарнитурите на всякъде са нови без тези на капака на главата изглежда аз съм разбрал погрешно.И като за начало бяхме натегнали болтовете 3кг за да улегнат хубаво гарнитурите сега ги натегнахме на 4кг колкото пише в менуела.Но след последното ми каране в планината се усети защо трябва да се кара мотор с перка колкото и да е няма перка и мотора се караше 1рва 2ра и когато се прибрах зъбелязох,че е хвърлил около 100 грама антифриз.Капачката ми отваря на 0,9 не знам дали е малко но сега смятам да му монтирам някакъв разширителен съд от WR или някой сходен мотор

Коментар

Капачката трябва да държи до 1.1 бара - пише на нея. Ако на твоята пише 0.9, то тя най-вероятно е от някоя Японска кола - стават.
                        Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X