Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CRF250R хвърля антифриза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CRF250R хвърля антифриза

Здравейте приятели от 1 седмица имам CRF250R 04 след основен ремонт.Това беше само описание за да имате на предвид за какво става въпрос.Сложих му чисто нов антифриз на Мотул който кипва на 136 градуса,но мотора постоянно ми хвърля водата на всяко искарване за по 1 час и то не в гората а се кара на 3-4-5 без много газ.Всеки път когато се върна трябва да му доливам по 100-200 грама.Моля ако можете да ми кажете защо прави така.Дали защото е още в разработка?И как да го оправя защото не ми се дават всяка седмица по 20 лв за антифриз
    Ако съдбата ти затвори вратата,влез през прозореца!

От: CRF250R хвърля антифриза

Колко антифриз събира твоя мотор знаеш ли и точно толкова ли си сипал ?? Провери да не си объркал някой от маркучите като си го събирал мотора, съща така и водната помпа си прегледай може турбинката да е заминала.
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Може да духа във водната система или просто много да загрява. Аз залагам на първото, имах подобен случай с една Ямаха. Главата не беше стегната както трябва и от там надуваше и хвърляше охладителната течност. Също така не е лошо да си провериш и капачката на радиатора.
      EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
        Може да духа във водната система или просто много да загрява. Аз залагам на първото, имах подобен случай с една Ямаха. Главата не беше стегната както трябва и от там надуваше и хвърляше охладителната течност. Също така не е лошо да си провериш и капачката на радиатора.
        +1. Също си настрой правилно карба ! Мотор с неправилно горене може да хвърли водата за минути.
        Както каза и колега по-горе, виж по мануал колко точно антифриз му дават и до къде се пълни. Много хора пълнят до горе , а то трябва да е примерно 1 см над питата. Какъвто и да е антифриза си му трябва някакъв толеранс за разширение.
        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от Stanislav WR Преглед на мнение
          Колко антифриз събира твоя мотор знаеш ли и точно толкова ли си сипал ?? Провери да не си объркал някой от маркучите като си го събирал мотора, съща така и водната помпа си прегледай може турбинката да е заминала.
          В мануала пише, че при ремонт или смяна на радиаторите побира точно 1л на мен ми побра към 950мл запалих го направих 1 кръгче когато се върнах видях, че нивото е под питата и изсипах останалите 50мл.На следващия ден го изкарах малко да го разработя,с един приятел отидохме да обиколим градът и карахме на 4-5 скорост без много газ,но по едно време взе да глъхне Като му навия рязко масура прибрах го на следващия ден отидох и купих още 1 тубичка антифриз и тръгнах да допълвам побра към 400 грама.Маркучите не съм им объркал мястото но съм ги направил сини с помоща на едно тиксо това проблем ли е?А тази водна помпа мога ли да я прегледам чрез някакви признаци,че не ми се разглобява ?

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
          Ами трябва да проверя главата, защото от комплекта с гарнитурите нямаше за главата и си сложих старата която изглеждаше добре.А капачката мисля че е добре защото като отворя капачката когато леко е изстинал мотора се чува съскане за секунда.

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
          +1. Също си настрой правилно карба ! Мотор с неправилно горене може да хвърли водата за минути.
          Както каза и колега по-горе, виж по мануал колко точно антифриз му дават и до къде се пълни. Много хора пълнят до горе , а то трябва да е примерно 1 см над питата. Какъвто и да е антифриза си му трябва някакъв толеранс за разширение.
          Ами ще пробвам и да го центровам на 1,7/8 така пишеше в един английски форум че е било заводската настройка,защото в този мануал който аз съм си свалил не пише. колко е точно а това 1,7/8 не ми говори нищо 1 оборот и 7/8 ли трябва да е или какво?
          Забелязох че кривката не се загрява много защото дори и след карана като я намокря не се чува никакво съскане а просто водата се стича по нея,или това е защото е някакъв странен материал?

Коментар

Тиксото го отлепяй, ако искаш цветни маркучи купи си продават се китове във какъвто искаш цвят. Запали мотора студен и отвори капачката на радиатора и виж дали циркулира антифриза колкото повече газ даваш по-бързо трябва да се движи и ако мотора почне да дърпа от антифриза долей докато се напълни.
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Колега виж сега това с тези оборот и 7.8-ми е примерно знам че така пище но съм говорил с човек учил в америка точно тези неща.Та той ми обясни че това е на технически английски и ми преведе буквално какво значи и каза това с тия обороти е примерно.За всеки мотор си е строго индивидуално но това е друга тема.Сега може и да си е добре със старата гарнитура но е по-добре да беще сложил нова не вярвам да е много пари. Другото което е че главата трябва да се стегне на определени кг. и ако не е правилно стегната може да духа компресия и да ти прави проблеми оттам.Също ако има проблем по водната помпа ако не върти водата и от там може да е прегледай едно по едно и пищи какво си открил.Успех
              0878424143
              0887424150

Коментар

Днес като го запалих отворих капачката на радиаторите и започна да бълва на всякаде анатифриз

Коментар

Ако е така това значи че духа компресия през водата .Свалящ главата носищ я да я пробват да не е спукана после НОВА гарнитура на главата стягащ по книга и палищ.Ако всичко е наред не би трябвало да има ядове.Поздрави
                  0878424143
                  0887424150

Коментар

Утре ще пробвам с друга капачка ако не стане ще сваля главата,но къде да я дам да я пробват защото тук в Хасково ме съмнява да има някой

Коментар

НЕ НЕ пробвай с друга капачка, мислиш си, че с капачка с по-голямо налягане ще спре да ври мотора НЕ НЯМА. Като се сменява капачката се сменят и маркучите защото може да се пръсне системата.

Коментар

Добре няма да пробвам,но някой знае ли къде могат да ми проверят главата ?

Коментар

Ако във вашия район няма къде, мога да ти дам адрес във Варна. Ще им я пратиш по еконт и готово.
                          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Колеги да ви попитам само ако е спукана може ли да се залепи някак ?

Коментар

Зависи къде е пукнатината, и не се лепи а се заваря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X