Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki dr 650 rs 94 г. - проблем с паленето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki dr 650 rs 94 г. - проблем с паленето

Здравейте.Това ми е първият мотор и нямам много опит с тия машинки та реших да питам за съвет защото ударих на камък.Когато почна да паля стартера ми завърта, после спира сякаш се тормози.След това преодолява съпротивлението и пали мотора.Отворих стартера,в отлично състояние е няма износване на втулката и на съчмения лагер.В четките има още хляб няма нагар и т.н.Пробвах го разкуплиран върти здраво.След като смазах лагерите го куплирах пак и сега стана още по зле не иска даже да превърти "забива" на едно място и така остава.Загрява ми плюсовата клема яко чак започва да топи акумулатора.
    Ако някой може да помогне ще съм благодарен.

От: Suzuki dr 650 rs 94 г. - проблем с паленето

Може би ще трябва да се смени кабелната обувка на кабела. Да се запресова и след това да се запои.

ПП Не знам как стои въпроса с декомпресора и стартера.
    A Lone Rider

Коментар

Колега, начина по който си описал че върти стартера и след това пали мотора, е симптом на слаб акумулатор.
      Но това с нагряването на плюсовата клема ми говори за презареждане или утечка. Премери колко ти е акумулатора във всяко едно състояние и премери зареждането на мотора, след това ще търсим проблема другаде
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Разгледай електрониката , оригиналната ли е , или правена. На няколко мотора с правена електроника съм виждал подобен проблем , дори когато подавахме ток от бус и кола , те загаснаха/буса и колата/.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Почти 100% не ти сработва декомпресора. На тези мотори по спомен един електромагнит тегли жило и го отваря.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здравейте, един приятел със същия мотор има същият проблем само че неговия върти и пали обаче се усеща, че стартера се затормозява много и по време на въртене издава силен шум като от зъбни колела. Аз също се съмнявам в декомпресора. Нека някой да обясни на какъв принцип работи декомпресора на тези мотори.

Коментар

Здравеите немисля че акомулатора е слаб заради греенето на клемата, ако няма ток няма да грее а щом грее значи има повишена консумация. Де-комресора представлява един електромагнит които опъва жило което от своя страна завърта ексцентик над кобилицата на изпускателните клапани и по този начин освобождава компресията има и още един елемент от систената които е релето управляващо електромагнита. Дали работи може лесно да се провери с наблюдение дали се задеиства всичко и да се определи проблема. Аз располагам с почити всички части ако някои се интересува да пише на лс.

Коментар

Като грее значи че има хлабава връзка и малка контактна площ (чиста) между повърхностите.
                Почисти хубави и затегни. Добре направена връзка не трябва да загрява осезаемо.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                  Като грее значи че има хлабава връзка и малка контактна площ (чиста) между повърхностите.
                  Почисти хубави и затегни. Добре направена връзка не трябва да загрява осезаемо.
                  Също така и ако се е случило нещо със сечението на проводника близо до клемата... може да грее.
                  EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X