Обява

Свий
Няма добавени обяви.

yamaha xt 600 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: yamaha xt 600 проблем

Колеги намерих CDI оригинално но продавача го е отварял за да го ремонтира вика че работи струва ли си да го взимам цената е много ниска.

Коментар

За мен си струва да опиташ,може дати спести доста главоболия а и щом цената е ниска какво се чудиш!
      HONDA DOMINATOR 650
      ОРЕЛ ASTRA
      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Ще го взема и ще си оправя инсталацията но ще пиша чак след 25 че сега и абитуренска имам за изпити уча и нямам много време

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
          Ще го взема и ще си оправя инсталацията но ще пиша чак след 25 че сега и абитуренска имам за изпити уча и нямам много време
          Действай!И весело изкарване на Хабитуренската!
          HONDA DOMINATOR 650
          ОРЕЛ ASTRA
          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Някой знае ли дали има електрическа връзка между червения и кафявия кабел които излизат от магнета ?
            Последно редактирано от Daemon94; 13-05-13, 13:19. Причина: грешка

Коментар

Проследих двете жици до една намотка на звездата явно е изгоряла тези 2 жици преди небяха свързани явно защото е с друг комутатор.Сега ще се наложи майстор да пренавие тази намотка.

Коментар

При положение че инсталацията е преправяна, няма смисъл да купуваш оригинална електроника. Така и така няма да тръгне, а щом е и отваряна даже няма да можеш и да я продадеш след това.
                Иначе на мен единя ми мотор е с такъва схема. Едната намотка на звездата изгоря и го закарх на майстор (Боби) който ми направи нова електоника захранена от един от другите къгове на звездата (дето се използва и за светлините май).

Най добре търси майстор който да види кое от къде идва и на къде отива. И най добре при тоя дето е правил реконструкцията, ако можеш да го намериш...

Коментар

Защо да не тръгне ако се поправи.А и ти казвам че нищо негубя ако го взема понеже е много изгодно но явно 1 от намотките на звездата е изгоряла имам познат който навива бобини би трябвало да се справи направи ли я вземам CDI то.
                  Последно редактирано от Daemon94; 14-05-13, 17:55. Причина: g

Коментар

Колега измъчи се с тия токове...
                    От звездата ти излизат мисля от 3 до 6 кабела ...Виж двата който ходят към комутатора допри ги до цилиндъра и като риташ все единия трябва да бръжди леко искра съвсем леко дори закрий с ръка за да го видиш...Така ако го има това бръждене (извинявам се за моите си термини ) Не бараш звездата.!!! Виж някой приятел да ти услужи с CDI да пробваш и съм на 80% сигурен ,че е от него...Ако ли не от някой магазин за мотори да ти дадат само за проба ако стане купуваш и готово...
                    Мотора правел ли ти е аномалии с тока преди това (да гасне самодоволно и т.н) ?

Коментар

То най вероятно е от CDI но ще го взема след 25 защото сам абитурент а ръцете постоянно ме са в масло сега да се поисчистят . но на звездата е изгоряла една намотка няма връзка между червения е кафявия кабел. Явно затова са взеле напрежение от намотката за фара. а червеният и кафявият бяха изолирани

Коментар

Давай дано го нагласиш ,аз моята звезда я проверих с тези два кабела и единият бръждеше леко ток и не я барах...Давай иначе ако взимаш CDI внимавай да не се прецакаш :д аз взех комутатор за 49 лв и колко зор брах докато нагодя свеща (разстоянието) И след като го нагодих мотора заспа идеално и на високите (критичните обороти) ми правеше прекъсвач като на ВР и ЦРФ хахаха Но пък беше голям кеф минавам покрай някой с ЦРФ и му давам газ и вади прекъсвач и всички се чудят откъде ХЛ с защита хахха
                        П.П и брат ми е хабиториент ,а вчера събираше някакво карпати и пак е в масло целия и вика : ЕЕЕ даже и за снимката с класа ще съм целия в масло " ама това си е страст какво да се прави...

Коментар

И аз неиздържах и се заех с мотора тъи като едно момче от друг форум ми каза че едва ли е комутатора спомена да видя дали нямам оголен кабел на датчика за високите . Беше леко уголен направих го но мотора сега има искра но проблема си остана. Само рита и пука. а искра има карбуратора го исчистих из основи доколкото виждам няма скъсан маншон то остана само веригата :@ :@ :@ :@

Коментар

Обясни какво точно прави ...Опитва ли се да те рита или нещо от сорта...Кога пука точно когато го ритнеш няколко пъти или.? Опитва ли се да запали...Ако веригата е прескочила 1 зъб ще пали и ще върви горе долу ако е прескочила два зъба въпрос на време е да ритнеш манивелата и да закачи клапан!

Коментар

Преди час пробвах да го запаля ритна 1 -2 пъти послe запали прекъсваше неможе да дитне и 1000 уборота поработи 5 секунди и изгасна.А забелязах че свеща е суха тоест си изгаря бензина който идва .Свалех маркуча за филтърната кутия и бе овлажнен с бензин .
                              Последно редактирано от Daemon94; 17-05-13, 23:49.

Коментар

До тук добре...Имаш ли някакво пукане от филтрите (един вид все едно да връща гориво както си написал, не е много силно пукане ,а леко фъскане назад от карбураторите.)
                                Смени най-напред свеща и пробвай пак ,приближи електрода на свеща ,но не да опира. Нека и някой рита и пипни кабела от бобината до свеща да не би да е прекъснат някъде.
                                П.П. Казвам ти тия неща да ги пробваш преди да тръгнеш да разхвърляш , защото при мене беше същото и накрая се оказа прескочили 2 зъба. Пробвай и опиши всичко което съм написал по-горе ...
                                Ако е прескочила зъб ще киха от филтрите стабилно и ако махнеш дори маншона на филтъра ще видиш как изкарва гориво назад. Но провери и пиши , и нека някой колега по-навътре с нещата ти пише ,че да не те подведа и после.... .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X