Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с XT600Z Tenere

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с XT600Z Tenere

А някой случайно да разполага с менюал за Yamaha XT600Z Tenere 1991г? Счупих се от търсене и няма. За всякакви XT но не и за мойто.
    Еба си. Толкова ли са рядко срещани са тия мотори?

Коментар

Мисля че имам още един проблем. Когато не мога да запаля и опитвам с бутане (аз седя и някой ме бута а не сам) двигателя превърта. Вярно че става трудно но съм го палил така. Казаха ми че е заминал тотално и е за основен ремонт. Има ли нещо вярно? Възможно ли да са само гумичките на клапаните? Притеснил съм се доста. А имам и някакъв шум в двигателя или от бутален болт или от биела или е..а ли му майката от къде.

Коментар

Първоначално публикуван от tenerista Преглед на мнение
        А някой случайно да разполага с менюал за Yamaha XT600Z Tenere 1991г? Счупих се от търсене и няма. За всякакви XT но не и за мойто.
        Еба си. Толкова ли са рядко срещани са тия мотори?
        не чак толкова,моя е XT500Z
        Величко Попов
        0882496036
        [EMAIL="baam@abv.bg"]baam@abv.bg[/EMAIL]

Коментар

Мисля че имам още един проблем. Когато не мога да запаля и опитвам с бутане (аз седя и някой ме бута а не сам) двигателя превърта. Вярно че става трудно но съм го палил така. Казаха ми че е заминал тотално и е за основен ремонт. Има ли нещо вярно? Възможно ли да са само гумичките на клапаните? Притеснил съм се доста. А имам и някакъв шум в двигателя или от бутален болт или от биела или е..а ли му майката от къде.
          много им обръщаш внимание на тези шумове,карай пък времето ще покаже какво е,щом го караш значи не е тотално заминал
          Величко Попов
          0882496036
          [EMAIL="baam@abv.bg"]baam@abv.bg[/EMAIL]

Коментар

Колеги, имам питане. На мотора му направих основен ремонт и сега го разработвам. Вчера забелязах че капе масло. Оказа се че майстора е сипал повече масло и като загрее почва да тече от казанчето. Източих малко масло но ме интересува дали може да се е повредило нещо. Също така казанчето се беше нагряло много яко. Възможно ли е високото ниво да се отразява вйрху ниските обороти на двг?
            Сутринта замерих дали ми зарежда и мултицета отчита 12.70 V. Много ли е зле това? Акумулатора е нов и ме притеснява да не го прееба. От магазина го "възбудиха" и ми казаха че мотора ще го дозареди.
            Малко хаотично питам ама съм се спекъл малко.

Коментар

Здравей колега.Относно маслото не се притеснявай,сомо кажи на майстора си да пита как точно се прави смяната на маслото.За по-високата температура трябва да не го караш прекалено бавно зада може да има охлаждане от въздушния поток.Акумулатора му направи едно зареждане,нищо,че е нов.

Коментар

ОК. Мерси. А относно акумулатора се притеснявам че зарежда с 12.7 V. Искаш да кажеш че като се зареди ще вдигне и напрежението ли?

Коментар

Ако нямаш проблеми с въртенето на стартера,не го пипай относно волтажа.Имам предвид реле,динамо.Пробвай замерването на по-високи обороти за по-сигурно с друг мултицет.

Коментар

Поне му напиши името на "майстора" дето не ти закачи смукача и ти преналя масло та да го знаем.

Ако очакваш зареждането да ти е 12волта - грешиш , достига нормално 13-14.

За нивото на маслото в Тенеретата е изписано много в този форум - безрезултатно. Шибана работа е. Иска следене.

Ако не са ти казали - най много 500км. след осн. ремонт маслото е добре да се смени.

С онази хлабава свещ - прегледахте ли главата на мотора при ремонта за пукнатини. Въздухарите често пукат главата между гнездото на клапана и свещта. Или майстора е все същия?

Успехи.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

То майсторите са му много на мотора - 4 броя досега. Даже последния му прави основен ремонт. Ново бутало, бутален болт, сегменти, ангренажна верига, касета на съединителя, правене на главата(гумички, реглаж на клапани). Проблема е че маслото беше в повече и даже след като източих пак избива от резервоарчето. Пак ще точа. Освен това установих от кокво се е загрявало казанчето за маслото. Оказа се че скобата която стяга ауспуха и двуцевката не беше стегната след ремонта. От там изпускало горещи газове и ми пареше чак седалката. Видях скобата като източвах маслото. Сега я затегнах и не грее. Обаче май имам проблем с електрониката. В ниските е неспокоен. Освен това пука ауспуха. И не зарежда като хората. Искрата ми се вижда много мижава. Ще се ходи при Боби. Дано след това вече да карам здрав мотор че за този сезон ми се събират 400 км пряко сили. Ама бутането го отработих щото съм го бутал поне 30 км . Дано есента да е благосклонна и да позволи да се нарадвам на дръгела.

Коментар

То майсторите са му много на мотора - 4 броя досега. Даже последния му прави основен ремонт. Ново бутало, бутален болт, сегменти, ангренажна верига, касета на съединителя, правене на главата(гумички, реглаж на клапани). Проблема е че маслото беше в повече и даже след като източих пак избива от резервоарчето. Пак ще точа. Освен това установих от кокво се е загрявало казанчето за маслото. Оказа се че скобата която стяга ауспуха и двуцевката не беше стегната след ремонта. От там изпускало горещи газове и ми пареше чак седалката. Видях скобата като източвах маслото. Сега я затегнах и не грее. Обаче май имам проблем с електрониката. В ниските е неспокоен. Освен това пука ауспуха. И не зарежда като хората. Искрата ми се вижда много мижава. Ще се ходи при Боби. Дано след това вече да карам здрав мотор че за този сезон ми се събират 400 км пряко сили. Ама бутането го отработих щото съм го бутал поне 30 км . Дано есента да е благосклонна и да позволи да се нарадвам на дръгела.
                        Колега Здравеи първо, аз имах подобен проблем с моя мотор Yamaha xt-86 г. и какво ли не опитвах аз също съм след основен ремонт и така на татака.. но проблемите си оставаха.Мислех първо че е бубината или комутатора сваляхме от други мотори и така на татака и аз мислех да хода при Боби.. докато един познат не ми каза за датчика в левия капак който на него му е създавал проблеми. свалих капака и погледнах всички жици които одват от звездата те са с изолация от шлалки [ или нещо от сорта беше] и се оказа че под тази изолация от звездата до датчика всичките жици са заедно и повечето са се оголили и се допират и от там се губи тока изглежда и на мен ми даваше много слага искра. След като изолирах всичко мотора запали от раз и от тогава е без никви проблеми така че моя савет е да погледнеш тези жици и дано проблема се оправи. Успех

Коментар

И по-добре вземи и си източи всичкото масло, премери и сложи колкото трябва! Да не се окаже накрая че имаш някой запушен маслопровод или пък малката помпа не работи както трябва, та затова да ти прелива казанчето!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            И по-добре вземи и си източи всичкото масло, премери и сложи колкото трябва! Да не се окаже накрая че имаш някой запушен маслопровод или пък малката помпа не работи както трябва, та затова да ти прелива казанчето!
                            Как да разбера че е запушен маслопровод или че помпата не работи? Ако отвия болта за обезвъздушаване на капака на филтъра и от там тече масло всичко наред ли е?

Коментар

Как да разбера че е запушен маслопровод или че помпата не работи? Ако отвия болта за обезвъздушаване на капака на филтъра и от там тече масло всичко наред ли е?
                              Наред е ама от помпата до филтъра! Ако след като си сложил точно масло по мануал и пак ти прелива, значи нещо не е наред - това имах в предвид! А за да си сигурен че е точно маслото просто го източи всичкото и го премери!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Моля ако някой от вас е свалял ел. инсталацията на XT да сподели за какво иде реч. Много ли трябва да се разглобява? Има ли някакви тънкости и т.н.? Мисля да сваля мойта и да я ревизирам. Да сменя кабели и връзки ако е нужно. Хубавото е че с книжката на мотора имам схема на инсталацията. Не знам как ще се справя с демонтирането обаче.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X