Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с XT600Z Tenere

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с XT600Z Tenere

Възможно ли е мотора да се задави докато го карам? Питам защото миналата седмица тръгнах от Красно село към центъра и на Руски паметник загасна. Запали за малко ама държеше високи обороти и загасна. И после не и не. Отбутах го на обратно и го оставих. След няколко дни демек вчера се приготвям с инструментите и отивам при мотора да ремонтирам уж. Пробвах да запаля и успях от първия път. Покарах го и нямаше проблеми. Та според вас дали е бил задавен или може и друго нещо да е?

До: Проблем с XT600Z Tenere

Май няма компетентни по този въпрос.

Коментар

Коментар

Това че е запалил не значи че се е оправил от самосебеси.
        Мисля че ти заяжда нещо в карбуратора ,иди да го види някой които разбира повече.
        И аз имам ХТ но е 125 и от време на време ми ги прави тези номера и е от иглата на карбуратора.
        Успех
        :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Не получаваш отговори, тъй като повредата ти може да се дължи на много неща и не е възможно да се констатира с писане без да се прегледа мотора. Възможно е и с тоците да имаш проблем, пробва ли да го изчакаш да позагрее и да видиш дали пак ще прави мизерии ? Може и карбуратора да го е задавил, аз само веднъж съм задавял наистина яко старият ми ДР, но тогава НИЩО не ме спаси /включително престой няколко дни и дърпане с кола няколко километра/ Като свалих свещта и я изчистих хубаво , мотора се оправи...тъй че имаш какво да поогледаш за нередности
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Така става когато ти е ниско нивото в карбуратора,според мен провери дали имаш достатъчно дебит в бензинопровода,може след като е стоял мотора да се е натекъл бензин и всичко да се е оправило,опитай да задържиш на пета на пълна газ и до два три километра ако пак направи така гаранция че това е проблема

Коментар

Може да ти се базика жилото на смукача ако не връща и е бил дръпнат студен няма проблем но загреели автоматично гасне и няма палене при мен имаше същия проблем когато тръгнах на доспат. Оправих жилото и сега е ок.

Коментар

Преди 300км му синхронизираха карбуратора и майстора каза че го е направил и всичко е наред. Ама кой знае то са едни майстори то е чудо. Не е от жилото на смукача щото при гореспоменатия ремонт майстора забравил да го закачи.
                Вчера пак ми направи същия номер. Свалих свеща, която не беше стегната въобще и се отви прекалено лесно. Беше черна (явно богата смес). Почистих с шкурка, после повъртях без свещ и накрая затегнах свеща и мотора запали без проблем. На място си работеше перфектно. Като го покарах и спрях на светофара държи много ниски обороти. И преди беше така като запаля на място си работи добре и след по-дълъг път не може да поддържа обороти на свободна.
                Та новите ми въпроси са :
                1. Нормално ли е свеща да не се затяга?
                2. От какво може да се получава номера с нормалната работа преди път и ниски обороти след път?

Коментар

абе щом мотора не ти прави повече проблеми невиждам защо толкова се впрягаш за отговор.!!!!!

Коментар

Пак имам проблем. Сега мотора не иска да пали на студено. Върти и не пали. Като му дам ток от колата и повъртя мако повече пали. Като загрее веднъж няма проблем гася го и пали отраз. Като преседи през нощта обаче на сутринта върти ама
                    грънци. Няколко пъти вече го карам оставям го на паркинга и на сутринта неще. Кофти работа връщам се в нас свалям екипировката и айде с градския. Моля ако някой е имал същия проблем да сподели за разрешаването му. Или някой , който разбира повече да дава акъл.

Коментар

а смукача ти работи ли?
                      [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                      ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Е сега се сещам че като му правиха синхрон на карбуратора не ми закачиха жилото на смукача и сега стърчи свободно. Тъпо от моя страна че не се сетих. Дано е от това. Някой да каже лесно ли се слага. Ако не е много врътня да го сложа сам.

Коментар

Ако забравиш смукача след палене има възможност да прекъсва и да гасне, аз съм с др650 и веднъж забравих да върна смукача и след няколко кръкчета започна да ми се дави и да прекъсва нещо. После видях че съм забравил смукача, върнах го, направих пак едно кръкче и нямаше проблем .
                          KTM Fen

Коментар

На мен проблема явно ми е че жилото на смукача въобще не е закачено за карбуратора. Дали трябва да сваля карбуратора или ще мина само със сваляне на резервуара и филтърната кутия?

Коментар

Първоначално публикуван от tenerista Преглед на мнение
                              На мен проблема явно ми е че жилото на смукача въобще не е закачено за карбуратора. Дали трябва да сваля карбуратора или ще мина само със сваляне на резервуара и филтърната кутия?
                              Ще ти се наложи да свалиш карборатора и да го разглобиш,че иначе няма как да закачиш жилото!!!
                              Живей сега, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X