Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за преправяне на биела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за преправяне на биела

Взех цилиндър и бутало от yzf426, но се оказа, че бутални болт на yzf426 е 19мм, а на wr 400 18мм.
    Въпросът ми е може ли да сваля биелата на wr400 и да я направя в горния чоп от 18 на 19 мм.Интересуваме дали горе има някаква закалка.
    Последно редактирано от viki terzieva; 29-10-12, 10:44. Причина: Пред а, че, но, защото, който има запетая.
    0 8 76 36 8 542

От: въпрос за преравяне на биела

Не може. Биелата и горе и долу е закалена, има повърхностна циментация и т.н., също биелния вал (чоп) и буталния болт.
    Това са части от лагер. Повърхностите, по които се търкалят ролките ги приеми за черупки на лагер ...
    ______2
    Е = MZ

Коментар

Възможно е да направиш две втулки межу буталният болт и буталото , но колко ще кара не се знае.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Никакъв проблем! Стига да има кой и къде да извърши необходимата интервенция. На времето съм възстановявал не един разбит колянов вал, на кординатен шлайф шлайфаш с необходимия запас около 0,02 0,03 мм. Казано по-разбираемо: 2 , 3 стотни над размера на буталния болт ,закалка ,циментация ,окончателен шлайф и си щастлив!! Стига да има къде и кой!! Ако няма ,звънни ми на тел 0898496853 да те упътя!
        Последно редактирано от viki terzieva; 29-10-12, 10:42.
        Най-добре е да имаш богати приятели!!!
        Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
          Възможно е да направиш две втулки межу буталният болт и буталото , но колко ще кара не се знае.
          С втулки от фосфорен бронз съм правил на няколко мотора и този вариАнт е доста по-добър, отколкото буталния болт да лагерува директно в биелата. Обаче тук проблема е, че буталният ми болт е по-голям от отвора на биелата.
          Последно редактирано от viki terzieva; 29-10-12, 10:40. Причина: "Със" се използва, само ако следващата дума започва със "с" или "з".
          0 8 76 36 8 542

Коментар

От: Въпрос за преправяне на биела

Мотор мен е написал:-втулки в буталото, не в биелата Демек използваш 18мм-овия болт. Ама на това му се вика БАЙОВЩИНА. Варианта на Чичко Фър ми се струва най-удачен. Друго, да се разстърже отвора в биелата , без да се закалява и болта да се запресова с натег, демек болта е в стегната сглобка в биелата, а лагерува само в ушите на буталото. При много от автомобилните двигатели е на този принцип. И това е байовщина.
            Да взема да използвам и аз темата. На ХТ някой да е разстъргвал горния отвор на биелата и да е монтирал бронзова втулка?? И да има наблюдения над интервенцията .
            Че пестеливият вариант без бронзова втулка не ми харесва нещо
            Gnome Rhone AX2 800 1938
            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
            Husqvarna Te 510 1989
            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Не че мога да ти помогна, но преди два месеца изхвърлих на вторични кофти вал с почти нова кована биела за ХТ, след като 3-4 години никой не искаше да ги вземе на символична цена.

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                Мотор мен е написал:-втулки в буталото, не в биелата Демек използваш 18мм-овия болт. Ама на това му се вика БАЙОВЩИНА. Варианта на Чичко Фър ми се струва най-удачен. Друго, да се разстърже отвора в биелата , без да се закалява и болта да се запресова с натег, демек болта е в стегната сглобка в биелата, а лагерува само в ушите на буталото. При много от автомобилните двигатели е на този принцип. И това е байовщина.
                Да взема да използвам и аз темата. На ХТ някой да е разстъргвал горния отвор на биелата и да е монтирал бронзова втулка?? И да има наблюдения над интервенцията .
                Че пестеливият вариант без бронзова втулка не ми харесва нещо
                Да, сега видях, че е писал за втулка в буталото, и аз го мислех, но не съм сигурен. Това е състезателен мотор и тук оборотите са голЕми, а относно твоето питане за втулка в биелата на хт - много е опасно на просто ако се постави втулка дебелината на биелата ще стане много малка , примири се с чукането на буталния болт и аз съм го мислел за вариАнт за едно мое ТТ.
                Последно редактирано от viki terzieva; 29-10-12, 10:39. Причина: правопис
                0 8 76 36 8 542

Коментар

Тънка е главата, да. Затова питах. Продават биели с втулки, продават и цели валове с такива биели. Просто ми бе интересно дали някой го е правил.
                  Колкото до втулките в буталото, не си прави експерименти -те са раздел байовщини, демек ...
                  Варианта на Чичко Фър ми се струва най-удачен ...
                  Gnome Rhone AX2 800 1938
                  Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                  Husqvarna Te 510 1989
                  Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    Не че мога да ти помогна, но преди два месеца изхвърлих на вторични кофти вал с почти нова кована биела за ХТ, след като 3-4 години никой не искаше да ги вземе на символична цена.
                    Хубаво си направил Моя вал си е добре. Просто мисля за в бъдеще, а тая пестелива "циганьорщина" без втулка може да е много удачна, ама нещо не мога да я поема..Затуй само биела с бронзова втулка.
                    Gnome Rhone AX2 800 1938
                    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                    Husqvarna Te 510 1989
                    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Искам да попитам къде в София разкапсУловат колянови валове?
                      Последно редактирано от viki terzieva; 29-10-12, 10:36. Причина: Моля, ползвайте главни букви!
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Аз само се чудя какво налага тази интервенция? Цилиндър и бутало от WR400 са голям дефицит и "ги няма никъде" или са "много скъпи"?
                        Забравили сте да пишете "лагерна" втулка при предложението за ползване на втулка в биелата.
                        А варианта "Чичко Фър" си става с ходене при фрезисти, термисти, шлайфисти ... Колко ще излезе цялата работа за да се изработи уникалната биела? И при следваща смяна - пак по същата пътека ... Аз имам и един друг въпрос. На този състезателен мотор кой ще направи динамичен баланс след като се качи високо по-тежък бутален болт и т.н. Или той не е толкова състезателен.
                        Последно редактирано от Димо; 28-10-12, 09:12.
                        ______2
                        Е = MZ

Коментар

На сточна гара точно до хладилният техникум,телефон 0895586067-Христо,човекът е много кадърен прави ми вала на црф и му сложи нова гривна на ролковия лагер,наистина работи добре и не взима извънземни суми.успех с ремонта.
                          Последно редактирано от qnis; 28-10-12, 09:44.

Коментар

Нека не любопитстваме каква е целта на занятието. Не е нужно. Така е решил човека, така иска да се опита да го направи. Макар че е ясно Динамични и други баланси в случая едва ли ще са необходими

Мetalgiar, доколкото виждам парт номерата на двете части на коляновите валове, долен чоп плюс долен биелен лагер и за двата модела са идентични. Разликата е в биела и бутален болт. Демек, трябва ти биела също и няма да е необходимо да се запознаваш с разни майстори. Но, ще е хубаво да се изкажат и някои разбиращи все пак. За мен тези мотори са терра инкогнита. Но все пак вярвам на парт номерата. Избрал съм произволни модели, ти си ги натъмъни .

http://www.cheapcycleparts.com/model...emblies/181211

http://www.cheapcycleparts.com/model...nkshaft-piston

Дано не третирате горните линкове като някаква реклама....
                            Gnome Rhone AX2 800 1938
                            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                            Husqvarna Te 510 1989
                            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                              Аз само се чудя какво налага тази интервенция? Цилиндър и бутало от WR400 са голям дефицит и "ги няма никъде" или са "много скъпи"?
                              Забравили сте да пишете "лагерна" втулка при предложението за ползване на втулка в биелата.
                              А варианта "Чичко Фър" си става с ходене при фрезисти, термисти, шлайфисти ... Колко ще излезе цялата работа за да се изработи уникалната биела? И при следваща смяна - пак по същата пътека ... Аз имам и един друг въпрос. На този състезателен мотор кой ще направи динамичен баланс след като се качи високо по-тежък бутален болт и т.н. Или той не е толкова състезателен.
                              Какви щуротии дрънкаш''динамичен баланс''. Това е едноцилиндров мотор,тук се балансира само вала, след като се затвори и това става и в домашни условия с индикаторен часовник, само да ги имаш инструментите. А относно питането ти за дефицит на частите - има всичко, но аз искам да сглобя двигател с колянов вал от wr 400 , а цилиндъра и главата да са от yzf 426 понеже търся теглителна сила в ниските и взривна мощ във високите, а това сме малко хора в София където разбират от тези мотори и могат да се справят.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 29-10-12, 10:35. Причина: Моля, справете се и със запетаите!
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X