Здравейте. Мотора е Gilera RC600 , 90 г. Проблема е следният : строшен на няколко парчета капак на двигателя , като няколко малки парченца липсват . Редно е да споделя, че мотора е на приятел и искам да му помогна. Аз дори не мога да карам мотор. Лошото е , че капака се оказа от магнезий , и не се заварява. А сезона тъкмо започна . Четох из разни учебници , че магнезия се заварява с т.нар. ВИГ метод ( електродъгово заваряване с нетопящ се волфрамов електрод в защитна инертна газова среда /аргон или хелий/ с променлив ток). Ако някой знае къде има такава апаратура , или знае друг начин нека да помогне. Пробвахме с СО , оксижен и аргон - не става. Варианта нов или втора употреба също е решение , дори е за предпочитане. Как се стигна до това : Момчето почти цяла зима стягаше мотора , направи го като нов ( удава му се). Целия уикенд му се кефи из Родопите , и като се върнал в града го дал на брат му да повози гаджето ........и няква жена с кола ги нацелила. Равносметката : един счупен крак , и един счупен капак. Кракът вече е гипсиран , а за капака единствената алтернатива за сега е течният метал. Моля помагайте.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
GILERA RC 600 - проблем
Свий
X
-
Рзпитай по-подробно. Не може в Пловдив да няма такава апаратура. Моят също беше пукнат и го завариха, но аз съм от Стара Загора. Въпреки всичко все си мисля,че за конкретния случай е по-добре да си намери нещо "секънд хенд"! Толкова заварки и запушвания едва ли някой ще се навие да прави. Има двама от Дупница, дето всеки месец ходят до Италия за части и мотори. Те могат да намерят: 0887787811 - Светльо.Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com

-
Явно този мотор наистина е рядък екземпляр , защото Светльо веднага е отказал : Не се занимавал с такива специални матори. Все пак благодаря Жоро. А за отливка също съм мислил, даже имам приятел с леярна, само че за една-две бройки знам , че ще излезне безбожно скъпо. Митков , ако се видиш с този приятел питай го колко му е струвало, ако не ти е проблем.
Коментар
-
Благодаря Близнак , обаче и там проверихме и къде ли не. Разтърсиха се хората, и в София и в Пловдив, но нищо не изкача. Навивам го аз да я разкара тая моторетка, едно че няма части, друго че му е голяма, едвам стига "педалите" (по нисък е от теб). Като спре на червено почти се изсулва от седалката (да не кажа слиза). А и трудно се удържа машинката в покой, доста е тежичка. Нещо японско 250 - 400 ще му е най-като за него. Ама той си пада малко камикадзе. Добре че няма интернет, защото той е на съвсем друго мнение. А колкото до строшения капак засега го залепихме с течен метал (ПОПСИПОЛ или нещо подобно, дето го рекламират) , сега го обработваме с епоксидна смола , пък ще видим какво ще стане. Докато се намери нов така ще кара. Дано само да сълзи. Че то лятото си тече.Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKAНаи добре вземете нов капак
Никакви заварки и лакове няма да предотвратът потенето на масло през капака а и ще ви излезе колкото оригинален
Може да питате в Мото-Бум те имат човек в Италия
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар