Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GILERA RC 600 - проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GILERA RC 600 - проблем

Здравейте. Мотора е Gilera RC600 , 90 г. Проблема е следният : строшен на няколко парчета капак на двигателя , като няколко малки парченца липсват . Редно е да споделя, че мотора е на приятел и искам да му помогна. Аз дори не мога да карам мотор. Лошото е , че капака се оказа от магнезий , и не се заварява. А сезона тъкмо започна . Четох из разни учебници , че магнезия се заварява с т.нар. ВИГ метод ( електродъгово заваряване с нетопящ се волфрамов електрод в защитна инертна газова среда /аргон или хелий/ с променлив ток). Ако някой знае къде има такава апаратура , или знае друг начин нека да помогне. Пробвахме с СО , оксижен и аргон - не става. Варианта нов или втора употреба също е решение , дори е за предпочитане. Как се стигна до това : Момчето почти цяла зима стягаше мотора , направи го като нов ( удава му се). Целия уикенд му се кефи из Родопите , и като се върнал в града го дал на брат му да повози гаджето ........и няква жена с кола ги нацелила. Равносметката : един счупен крак , и един счупен капак. Кракът вече е гипсиран , а за капака единствената алтернатива за сега е течният метал. Моля помагайте.

Рзпитай по-подробно. Не може в Пловдив да няма такава апаратура. Моят също беше пукнат и го завариха, но аз съм от Стара Загора. Въпреки всичко все си мисля,че за конкретния случай е по-добре да си намери нещо "секънд хенд"! Толкова заварки и запушвания едва ли някой ще се навие да прави. Има двама от Дупница, дето всеки месец ходят до Италия за части и мотори. Те могат да намерят: 0887787811 - Светльо.
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

тука на един приятел направо му отляха нов явно не е толкова трудно щото стана а хем и водната помпа при него е на капака

Коментар

Явно този мотор наистина е рядък екземпляр , защото Светльо веднага е отказал : Не се занимавал с такива специални матори. Все пак благодаря Жоро. А за отливка също съм мислил, даже имам приятел с леярна, само че за една-две бройки знам , че ще излезне безбожно скъпо. Митков , ако се видиш с този приятел питай го колко му е струвало, ако не ти е проблем.

Коментар

Наи добре вземете нов капак
          Никакви заварки и лакове няма да предотвратът потенето на масло през капака а и ще ви излезе колкото оригинален
          Може да питате в Мото-Бум те имат човек в Италия

Коментар

Без пари му го направиха доколкото знам или може би съвсем малко

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA
              Наи добре вземете нов капак
              Никакви заварки и лакове няма да предотвратът потенето на масло през капака а и ще ви излезе колкото оригинален
              Може да питате в Мото-Бум те имат човек в Италия
              Благодаря Близнак , обаче и там проверихме и къде ли не. Разтърсиха се хората, и в София и в Пловдив, но нищо не изкача. Навивам го аз да я разкара тая моторетка, едно че няма части, друго че му е голяма, едвам стига "педалите" (по нисък е от теб). Като спре на червено почти се изсулва от седалката (да не кажа слиза). А и трудно се удържа машинката в покой, доста е тежичка. Нещо японско 250 - 400 ще му е най-като за него. Ама той си пада малко камикадзе. Добре че няма интернет, защото той е на съвсем друго мнение. А колкото до строшения капак засега го залепихме с течен метал (ПОПСИПОЛ или нещо подобно, дето го рекламират) , сега го обработваме с епоксидна смола , пък ще видим какво ще стане. Докато се намери нов така ще кара. Дано само да сълзи. Че то лятото си тече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X