Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителна тежест за маховик на CRF450R

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Допълнителна тежест за маховик на CRF450R

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
    ... По скоро идеята беше дали тези маховици немогат да се изработят чрез професионален майстор стругар, защото съм сигурен, че чинела се е уръсил доста за неговия !?!?
    Могат, и още как
    Съветвам всеки кандидат на такава процедура преди това да публикува модела на мотора си, за да можем да приготвим няколко кашона колянови валове за подмяна на разбитите такива
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И между другото да добавя - при по-леките мотори като 250 четиритактовите кросаци например, слагането на горните номера тежести изцяло променя поведението на мотора (по различен начин ляга в завой например).
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Въпроса ми бе по-скоро дали немогат да се направят и тук в БГ ако им се знаят характеристиките, но както и да е работата отиде далече и аз приключвам с тази тема, защото пак някой ще почне да мрънка, че много питам...
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Chinela, я кажи на каква цена се сдоби с такъв кит ?
          Има ли подобни китове и за Yamaha XT примерно?
          Също така неможе ли вместо да си купуваш такъв кит да се свали отигиналния маховик, да се направи една слепка по капака на машината която се ползва и да се види да се добави още някой грам по маховик подобен на оригиналния !?
          Предполагам всеки стругар, който наистина си разбира от работата ще може да направи нещо такова на доста по-народна цена...
          ти карал ли си хт.по голям трактор от него няма.карах такъв една година 20 хиляди км.мощност има в предостатъчност.ако го искаш по бавен сменяш зъбаците. ама после много се вирка.само на задна гума върви.на тенерето няма да му трябват грамове ами кило.и после ще хвърли лагерите ако не и вала.

Коментар

Kaкво пречи на потребителите от форума просто да кажат: "Да, има - струва 90Евро от австрийски сайт" (примерно) вместо да се мисли защо..... Нека кажем, че искам ХТ-то да катери пътеките на оборот а аз с едната ръка да държа кормилото а с другата да снимам
            Колкото до това колко скоро..... надявам се веднага след като оправя КТМ-а и го продам ... ако изобщо някой търси такъв мотор, защото като гледам в предишната тема повече бе любопитството именно към мен защо аджиба след като толкова мрънках из форума за мотор, защо след като го взех искам да го махам .. не искам да го махам повярвайте ми .. искам да го сменя с нещо с което ще си върша работа, но това е друга тема...
            По скоро идеята беше дали тези маховици немогат да се изработят чрез професионален майстор стругар, защото съм сигурен, че чинела се е уръсил доста за неговия !?!?
            мотора е скъпо удоволствие.или даваш по него и се кефиш или ако недаваш правиш глупости.или се мъчиш да измисляш топлата вода.ама тя вече нали знаеш

Коментар

..КОЛЕГИ -оливате хубавите теми и карате човек да съжалява че въобще е решил да напише нещо
              -данеле-естественно че -по принцип може да се произведе такова нещо в България.../правят се по принцип и много по сложни неща у нас/..де факто обаче -няма кой да се занимава -да проучи нещата и да го направи като хората...нали знаеш разликата м/у -"по принцип и де факто"

Коментар

Даниеле мисля че за XT няма никаква необходимост от тежести, хората са му сложили още в завода. Не е невъзможно но какво искаш повече да постигнеш? да го правиш траялка ли ? тежи тежести най-вече се слагат на кросови мотори които ще се карат на ендуро трасета.

по отношение на това дали може да се изработи такова нещо, защо не
                стига да няма биене, да е супер балансирано и да се вмества технологично в корпуса на картера.
                като тежести хората са ги написали по колко са
                поне на снимките не изглежда нищо сложно

а ето и таблицата за какъв тип каране какви тежести се слагат. както виждаш ако изключим WR всичко друго са кросови модели YZ

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Това трябваше да се каже от самото начало след като зададох въпроса си, а не да си държим сметка !
                  Митков, Краси - Благодаря за отговорите аз нямам повече въпроси !
                  [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                  [/FONT]________________________________________
                  [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                  [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

...
                    -е тва е много интересно
                    -"extremely aggressive woods riders"
                    ..много интересна категория карачи

-браво на краси -чудесно инфо е дал-то е от ямаха ..но може да се ползва като инфо и за други марки -преспокойно

Коментар

митков ти не ги разбираш тия работи, малък си още
                      като пораснеш ще ти се изяснят от самосебеси

аиде да ви пусна малко гювеч и за други марки
                      за кавазаки няма щото още не са озряли

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                        ...
                        -е тва е много интересно
                        -"extremely aggressive woods riders"
                        ..много интересна категория карачи ....
                        На мен тази категория ми напомня за Митака Драганов - Шмида
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Kaкво пречи на потребителите от форума просто да кажат: "Да, има - струва 90Евро от австрийски сайт" (примерно) вместо да се мисли защо..... Нека кажем, че искам ХТ-то да катери пътеките на оборот а аз с едната ръка да държа кормилото а с другата да снимам
                          Колкото до това колко скоро..... надявам се веднага след като оправя КТМ-а и го продам ... ако изобщо някой търси такъв мотор, защото като гледам в предишната тема повече бе любопитството именно към мен защо аджиба след като толкова мрънках из форума за мотор, защо след като го взех искам да го махам .. не искам да го махам повярвайте ми .. искам да го сменя с нещо с което ще си върша работа, но това е друга тема...
                          По скоро идеята беше дали тези маховици немогат да се изработят чрез професионален майстор стругар, защото съм сигурен, че чинела се е уръсил доста за неговия !?!?
                          Я колко много се е изписало докато ме нямаше, Даниеле точно така добре казано и аз затова сложих допълнителна тежест да си върша работа с мотора. Събота и неделя го ползвам за ендуро а през седмицата за мотокултиватор голяма работа върши вервай ми
                          А сега сериозно наистина е скъпа тази инвестиция излиза с доставка труд и т.н. около 300лева и нагоре но резултата е впечатляващ. А дали може да се направи и тука да сигурно но както GOBLIN каза ако не е балансирано да милиграм ще разбиеш коляновия вал. А и материала не е кремиковска стомана а изглежда да е сплав някаква но тука съм пас. Ярък пример за всичко горенаписано е, че единствената хонда в челните редици на класирането е на ММ а тя също има по тежък маховик но май не трябваше да издавам тайни от бокса да не го дисквалифицират заради използване на NASA технологии
                          Последно редактирано от Chinela; 26-07-07, 09:32.

Коментар

Здравейте,продавам такава тежест за Honda CR250 ,ако някой я иска ще я сваля от моя

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                              Ярък пример за всичко горенаписано е, че единствената хонда в челните редици на класирането е на ММ а тя също има по тежък маховик но май не трябваше да издавам тайни от бокса да не го дисквалифицират заради използване на NASA технологии

край на Чинела му се отнема пропуска за достъп до боксовете на NASA ... много приказва....ама пък весело разказа
                              ....ето една снимка сравнение между оригиналния (вдясно) и тунинговия маховик,който е на фирма Steahly Off Road ....не са тежести които се добавят към стандартния маховик,а е цял - ефекта е еднакъв, но постигнат по различен начин ...

"91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                              MG Racing Team

Коментар

извинявам се че се намесвам тук но си купих СРФ450 2004г.Ако може някой да ми предостави манюал за този мотор ще съм му много благодарен,понеже доста търсих ,но не открих
                                [FONT=Times New Roman]Мотори и щури хора не се свършват.[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X