Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с DRZ400e

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с DRZ400e

Купих си преди седмица въпросният DRZ400e.Вървеше идеално 3 дена,но започна да глъхне.1..2....3 и така то 6 пъти в рамките на час(като го взех този проблем го нямаше). След последното глъхнене изгасна и край...Пробвах се на стартер,по надолнището,но така и не запали.Смених свещта с чисто нова и хоп запали.Успокоих се,че съм се разминал леко и айде пак...глъхнене и гаснене......За сега карбуратор не съм отварял да проверя дали са чисти проблемните места и части,защото не разбирам и не искам да барам сам.Мотора е стоял цяла зима,така че го имам в предвид.Просто искам да чуя/видя/ различни мнения,защото може някой да е имал същия проблем.
    Yamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC

От: Проблем с DRZ400e

Така.Днес отворих с един приятел карбуратора.Всичко е изчистено от до!Пали карам всичко уж ок,но като позагрее малко почва пак да прекъсва с разликата че този път не гасне.Припомпвам съединителя реже се и тръгва пак.Всяко едно прекъсване съединителя го оправя.....Не мога да си обясня.Намотките нещо ли правят,тока ли не знам.А фара ми не прекъсва нито когато спира,нито когато глъхне.

Коментар

От стоене една зима нищо не може да му стане . Щом е вървял идеално 3 дни означава , че проблемът не е зимен . Пробвай в момента , в който започва стабилно да заглъхва да върнеш леко газта и да дръпнеш смукача. Ако глъхненето изчезне - проблемът ти е в карбуратора . Най - вероятно вода или боклук в главния жигльор . Отваряш и продухваш внимателно , ако има видими следи от неканени гости . Ако нямаш необходимия опит , по-добре помоли кадърен приятел да ти покаже как става. Провери ЗАДЪЛЖИТЕЛНО взички отдушници дали имат шлаухки . След като го сглобиш и монтираш НИКАКВО пускане на бензина от резервоара . В карбуратора мизериите и водата влизат или през резервоара или през липсваща шлаухка на отдушник . Източваш бензина и сваляш кранчето . Възможна е липса или пробита цедка над кранчето. Запомни , че всяко следствие има ПРИЧИНА . Никога не се задоволявай с отстраняването само на следствието . Важното е да откриеш причината и да я ликвидираш . Не го ли направиш ще разглобяваш отново .

Коментар

Днеска пак го пробвах,защото вчера приключихме много късно,а бурията отзаде вдига много шум.Паля го,загрява...цепя го на място и заглъхва отново.Потеглям карам го в ниски,няма проблем,но дам ли гас и умира.Има ли някакъв малък шанс някакъв боклук да е разместил поплавъка,ламаринката която ми определя нивото на бензина в карбуратора,или иглата нещо да е изместена...Всичкото е от гадаене.М/у другото когато му дам гас и с 1 пръст държа съединителя съвсем леко,колкото да отлепи всичко е наред...цепи се без проблем ама никакъв.

Коментар

В карбуратора има боклук или някакъв друг причинител, спиращ притока на бензин. Слушай pe6o74 .
          Yamaha WR 200

Коментар

Карбуратора е изчистен от до Както и да е...Един приятел намери от къде идва цялата работа...и както винаги проблема е малък,но е точно там където не очакваш Горе на ръчката на съединителя има прекъсвач...те от него идва цялата работа.Вече е ок.Цепя го няма глъхнене няма нищо!Утре го давам на късо и го оставям да седи така.Хубавото на цялата работа, е че поне карбуратора е почистен от рициновото масло,което предишният собственик е слагал.Беше полепнало по стените и общо взето по целия карбуратор.Всичко е ок.Благодаря за отзивите.

Коментар

Колега дай повече информация за проблема с този прекъсвач, че нещо се заинтригувах
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Ами явно е правил маса някъде,защото го гледам че е бая износен.Краченцето му е бая издялано,жичките са почти пред скъсване,така че явно му е било време.Говорих с мои приятели които просто са го дали на късо,за да няма проблеми.Аз или ще го дам на късо или ще проследя къде точно отива този кабел и ще го махна.Все още не съм се захванал да запоя жичките и да ги изолирам една от друга.Повече инфо не знам за него тъй като прохожадм още на темата "ремонтирай сам"

Коментар

Тогава пусни някакви снимки на мястото, за да стане по-ясно на аудиторията за проблема
                  SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Никакъв проблем Довечера като се прибирам от работа,ще отскоча до гаража за няколко бързи снимки.

Коментар

Юнак , рициново масло се слага на двутактовите мотори , така че в твоя карбуратор най-малко следи от такова масло можеш да търсиш. Прекъсвачът , за който говориш е стоп-машинка на ръчката на съединителя . ОРИГИНАЛНО тя е сложена за да натиснеш съединителя и тогава да завърти стартера . Това се прави с цел безопасност - ако си на скорост да не тръгне моторът докато въртиш на стартер. Тя има отношение единствено към стартера , ако ти е оригинална ел . инсталацията разбира се . От нещата , които си написал сега аз разбрирам , че двигателят не е глъхнел а направо си е прекъсвал токово и някой е тунинговал инсталацията преди теб.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                        Прекъсвачът , за който говориш е стоп-машинка на ръчката на съединителя . ОРИГИНАЛНО тя е сложена за да натиснеш съединителя и тогава да завърти стартера . Това се прави с цел безопасност - ако си на скорост да не тръгне моторът докато въртиш на стартер. Тя има отношение единствено към стартера , ако ти е оригинална ел . инсталацията разбира се . От нещата , които си написал сега аз разбрирам , че двигателят не е глъхнел а направо си е прекъсвал токово и някой е тунинговал инсталацията преди теб.
                        Е сега вече загрях за какво иде реч
                        SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

По изчерпателен отговор може и да не получа Мерси Пешо.За рициновото масло не знам,но предишният собственик е слагал по съвет на някакъв майстор...Знам защото самият той ми каза,че е сложил.А относно прекъсвача,щом това му е целта ще го запоя и изолирам,така че да си работи както трябва.Инсталацията не знам дали е бутана,но вероятно е правено нещо.Не мога да кажа с сигурност.Знам само,че има термо датчик слаган допълнително.Както и да е,наистина много полезен ми беше благодаря ти още един път.Имаш една бира от мене,ако случайно някой ден се засечем нейде из балканите

Коментар

Ей тоя Пешо пак излезе късметлия Сега колегата цяла година ще си носи бира в раницата, щото в балкана има, ама е от скъпата
                            SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Аз съм. Като се видим и за доста други неща ще те " светна " .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X