Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на масло въпрос ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на масло въпрос ?

Здравейте , имам ХТ 600 87/8 г. , взех и източих маслото развих филтъра оставих го една нощ беше се изцедило до капка обаче не знам колко събира ХТ-то ще помоля някой да ми каже колко да сложа , сложил съм му днес около 1.5/6 масло , болта на филтърния капак отвинтен ли трябва да е за да бъде дръпне маслото или малко развит и мотора трябва ли да работи за да дръпне маслото ?
    Ще помоля никой да не се смее или да се подиграва с тъпи изявления на 15г. съм уча нещата и ще ви помоля да няма такива от сорта " Като си на 15г. го закарай на майстор да ти го смени. " искам сам да се научи с ваша помощ. )
    Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

От: Смяна на масло въпрос ?

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49442Ето тук ще намериш отговора.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Колега от това което изрових от тук http://www.motul.com/bg/en/products? се вижда, че твоята ямаха събира от 2,4 до 3 литра масло. Не е нужно при смяна на маслото да го оставяш цяла нощ да се изцеди, а по-скоро важното е да знаеш с какво масло е бил мотора и ако решиш да го сменяш, да му направиш промивка на двигателя. Имам в предвид, че ако е бил с минерално масло и решиш да му сложиш полусинтетика или синтетика, тогава е нужно, но не и задължително да се направи такава промивка. Също така преди да си налял маслото не трябва да стартираш двигателя!И още нещо, при смяната на маслото не забравяй да смениш и дивтунката на пробката на картера. Сигурен съм, че ще се справиш, но по-добре е да не допускаш грешките, които повечето от нас са правили на твоите годиниЖелая ти късмет
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Много БЛАГОДАРЯ колеги за бързите отговори и разбирането , дивтунката и преди като го сменях маслото не бях я сменял и сега така я сложих грешка ли е ? А за маслото беше си същото MOTUL 3000 20W50 но от капачето на филтъра течеше и доливах някаква боза този сезон и стана мазало маслото черно ама много и викам дай да сменя филтъра и маслото и да оправя това да не тече е оправих го всичко да не тече , изтече доста масло и като се беше стекло около 100 / 200 грама изтекоха. Видях колко масло трябва да се сипе но на един път сипвам и как да обезвъздуша онова болтче на филтъра на капака трябва ли да е отвинтено и моторът да работи ?
        Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

По принцип с масления филтър се дава и един гумен пръстен,които е за тази цел да не тече от капачето.За обезвъздушавъне мисля че няма нужда.
          HONDA DOMINATOR 650
          ОРЕЛ ASTRA
          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Не зная как си оправил теча от капачето на масления филтър, но както колегата sereco1 е написал, там има един О пръстен, който ако не всеки път, то от време на време се сменя. По принцип за някой модели, този пръстен върви заедно с филтъра, но в моя случай си го купувах директно от Миркат.По мое мнение дифтунката е задължителна за смяна, а обезвъздушаване не трябва да правиш. Независимо от това, че си със същото масло, сам казваш че си слагал някаква боза, а това означава че няма да е лошо да направиш една промивка на двигателя, защото при смяна на маслото, старото никога не може да изтече на 100%
            SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Аз лично съм ползвал това http://www.prospeed.bg/bg/product/4171/0 и мисля, че върши добра работа
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Kирилов,ще споделя и аз мнение.Дано от всички събрани отговори си решиш проблема.Точиш маслото,наливаш новото масло.Палиш мотора да поработи ,гасиш-ако е необходимо доливаш/в повечето случеи се долива/.За въпросното болтче на капака на филтъра/да за обезвъздушаване е /развиваш го,но не напълно при работещ двигател докато просълзи плътна струя масло и след това го завиваш,като внимаваш да не пренатегнеш.След това мериш нивото,гледаш да е на нормата,доливаш при необходимост и си ти.Дано сме ти помогнали.

Коментар

Първоначално публикуван от evelin d Преглед на мнение
                  Kирилов,ще споделя и аз мнение.Дано от всички събрани отговори си решиш проблема.Точиш маслото,наливаш новото масло.Палиш мотора да поработи ,гасиш-ако е необходимо доливаш/в повечето случеи се долива/.За въпросното болтче на капака на филтъра/да за обезвъздушаване е /развиваш го,но не напълно при работещ двигател докато просълзи плътна струя масло и след това го завиваш,като внимаваш да не пренатегнеш.След това мериш нивото,гледаш да е на нормата,доливаш при необходимост и си ти.Дано сме ти помогнали.
                  Ей това колоездачите сте много компетентни людеНаправи на пух и прах мненията ни
                  P.S.Днес случайно се засякох с човека, на който си поръчал бъдещата ти машинка и се разбрахме на 01.04.2012г. да се видим на супермотото
                  SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Много БЛАГОДАРЯ колеги , всичко както бяхте казали направих дори се повозих малко. Обаче имам някакъв проблем от както взех мотора пука като спускаш изнанадолно клапаните са регулирани дори сега леко цъкат като е на обороти , но това пукане си го има казаха ми , че в карбуратора имало някакво винтче което се регулирало за въздуха може ли някой да ми обясни по-подробно за това да го оправя защото с това гадно пукане много ме дразни.

Коментар

Леко припукване е нормално като спускаш на скорост с върната газ.
                      А иначе по принцип се дължи на обедняване на сместа. Получава се и когато маншончето между цилиндъра и карбуратора е спукано или не добре уплътнено. Не знам колко чесо и силно припуква при теб и колко те дразни но на първо време е добре да не пипаш по карбуратора защото ако му развалиш настойките после е голяма мъка...
                      Може деиствително да се нуждае от донастроика но е добре тя да бъде направена от човек с малко повече опит.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                        Леко припукване е нормално като спускаш на скорост с върната газ.
                        А иначе по принцип се дължи на обедняване на сместа. Получава се и когато маншончето между цилиндъра и карбуратора е спукано или не добре уплътнено. Не знам колко чесо и силно припуква при теб и колко те дразни но на първо време е добре да не пипаш по карбуратора защото ако му развалиш настойките после е голяма мъка...
                        Може деиствително да се нуждае от донастроика но е добре тя да бъде направена от човек с малко повече опит.
                        Към мнението на колегата добавям още две причини: спортен въздушен филтър и отворено спортно гърне
                        И същия съвет, не пипай карбуратора ако не му разбираш, защото после ще те боли главата
                        SUZUKI DRZ SuperMoto

Коментар

Колеги филтъра не е спортен а ауспуха беше резнат и го уплътних и заварих малка тръба.. бедната смес как може да бъде регулирана ?

Коментар

В много случаи, четиритактовите мотори пукат като се върне газта и от не добре уплътнена изпускателна система, а също и когато не са достигнали нормална работна температура.
                            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X