Здравейте колеги,
Както са казали хората, винаги да има второ мнение, та и аз да питам.
Днес като регулирах клапаните на звяра (WR450 2003), се оказа, че изпускателния разпределителен вал не е добре. Незнам как не съм видял при смяната на агренажа, но положението е следното:
Левата чашка на клапана е уникална

Вала, пак лявата гърбица е поизпилена в ограденото с около ~1мм

Изпускателните клапани бяха и двата на минимума 0,20.
Всмукателните бяха трагедия, десен 0,10, среден 0,05, ляв 0,05
След реглажа, и смяна на свеща с иридиева не мога да си позная мотора.
Въпросите са ми следните:
1. От какво се е получило това, само на едната гърбица?
2. Може ли да го карам за сега така, като колко време би изкарал още (1000-5000 км.)? Явно са го карали преди мен така без да им дреме.
3. Ако взимам нов вал, всички еднакви ли са, т.е. нямат някакви ремонтни размери а само разлики в градусите на гърбиците?
4. Капачките на клапаните са с някаква цветна маркировка отвътре. Моите са сини. Какви са разликите в цветовете (размер, дебелина или)?
Благодаря
Както са казали хората, винаги да има второ мнение, та и аз да питам.
Днес като регулирах клапаните на звяра (WR450 2003), се оказа, че изпускателния разпределителен вал не е добре. Незнам как не съм видял при смяната на агренажа, но положението е следното:
Левата чашка на клапана е уникална

Вала, пак лявата гърбица е поизпилена в ограденото с около ~1мм

Изпускателните клапани бяха и двата на минимума 0,20.
Всмукателните бяха трагедия, десен 0,10, среден 0,05, ляв 0,05
След реглажа, и смяна на свеща с иридиева не мога да си позная мотора.
Въпросите са ми следните:
1. От какво се е получило това, само на едната гърбица?
2. Може ли да го карам за сега така, като колко време би изкарал още (1000-5000 км.)? Явно са го карали преди мен така без да им дреме.
3. Ако взимам нов вал, всички еднакви ли са, т.е. нямат някакви ремонтни размери а само разлики в градусите на гърбиците?
4. Капачките на клапаните са с някаква цветна маркировка отвътре. Моите са сини. Какви са разликите в цветовете (размер, дебелина или)?
Благодаря
Коментар