Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha TT600 проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha TT600 проблем!

От снимките не мога да преценя , а и с ТТ 600 не съм влизал в двубой. Ако си 100 % сигурен , че мембраната на вакуумния карбуратор ти е здрава - опитай както ти казаха по-горе в момента на прекъсването да дръпнеш леко смукача. Ако няма промяна , то везните се накланят към токово прекъсване. За това те питах дали си с двоен или обикновен датчик. Ако е с двоен има вероятност този , който е по-далечния от ГМТ да е загинал и затова да не може да премине средните обороти. Най - добре свали лулата и запали като държиш кабела на около 8-10 мм от свеща (вземи си помощник). Подавай гас и гледай искрата когато почне да прекъсва двигателят. Ако става нередовна то 101 % проблемът не ти е в хранителната система, а в електрическата.

Коментар

Първо виж маншоните на карбуратора дали са здрави.
      Другото което е комутатора огледай хубаво жиците дали няма някоя прекъсната и тока да прескача или да е корозирала буксата.
      Точно заради същия проблем съм сменял звезда,комутатор свалях главата и накрая излезе една прекъсната жичка на буксата на комутатора.
      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Маншоните са здрави сега ще проверя и тока как е .Някой ми каза че може да е от мембрана на карбуратора това ли е тази мембрана.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение044.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5333709Има малка дупка като от игла на нея.

Коментар

Снимката е малко кофти. Карбуратора ми изглежда механичен. Тази мембрана е на горивонагнетателната помпа. Не трябва да има дупка в нея. Опитай да я лепнеш с нещо /каноконлит например/ за проба дори само. Ако се оправи - търси нова. Щом е пукната на едно място - изпяла си е песента.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Снимката е малко кофти. Карбуратора ми изглежда механичен. Тази мембрана е на горивонагнетателната помпа. Не трябва да има дупка в нея. Опитай да я лепнеш с нещо /каноконлит например/ за проба дори само. Ако се оправи - търси нова. Щом е пукната на едно място - изпяла си е песента.
            Жоро не е от нея сега сложих карбуратора на един приятел и пак прекъсва.Утре ще видя звездата и ще пиша.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              Гошо този карбуратор ускорителна - горивонагнетателна помпа няма. Такава помпа се слага не отстрани на карбуратора , а отдолу на чашката. С или без помпа моторът няма да прекъсва по начина описан от Христо . С или без тази мембрана , която е мембрана на един клапан - отново няма да прекъсва......... Търси проблема на друго място .

Коментар

Има оголени кабели на звездата там където излизат от капака.Утре ще видя дали могат да се подменят с нови кабели.

Коментар

Има я . И не са от звездата , а от датчика , който е двоен и замасява този , който е по-далечния от ГМТ . Използвай текстилна шлаухка , за да изолираш кабелите или ги смени прецизно.

Коментар

Колеги благодаря на всички за бързите отговори,мотора е оправен.Кабелите бяха протрити запоих ги и сложих термо шлаух както беше написал pe6o74 и мотора заспа.

Коментар

отново колегата pe6o74 се оказа прав
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Христо, Пешо 74 не случайно те посъветва за текстилен шлаух (предполагам е имал в предвид стъклолако тръба), защото този материал издържа на висока темперетура и механични въздействия повече от термошлауха. Дано си сложил няколко един върху друг или си защитил кабелите с изолационна лента, защото няма да издържи дълго.

Коментар

Първоначално публикуван от kъrfo Преглед на мнение
                          Христо, Пешо 74 не случайно те посъветва за текстилен шлаух (предполагам е имал в предвид стъклолако тръба), защото този материал издържа на висока темперетура и механични въздействия повече от термошлауха. Дано си сложил няколко един върху друг или си защитил кабелите с изолационна лента, защото няма да издържи дълго.
                          Не колега не съм ги наслоил дано да няма проблем.Само да поясня че кабелите не са в масло бяха прекъснати на изхода от капака.

Коментар

да не отварям и аз нова тема искам да попитам на yamaha tt 600 дали може да влезе вода в двигателя от мястото кадето излизат кабелите ?

Коментар

[QUOTE=Yamaha_tt600;1735339]да не отварям и аз нова тема искам да попитам на yamaha tt 600 дали може да влезе вода в двигателя от мястото кадето излизат кабелите ?[/QUO

Няма как да влезе вода.Има гумичка която предпазва 1.да изхвърля масло 2.да влизат боклуци и вода.

Коментар

Първоначално публикуван от Yamaha_tt600 Преглед на мнение
                                да не отварям и аз нова тема искам да попитам на yamaha tt 600 дали може да влезе вода в двигателя от мястото кадето излизат кабелите ?
                                От там,ако я има гумичката не.Но може през отдушника на двигателя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X