Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с карбуратора на кх 450 ф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с карбуратора на кх 450 ф

здравейте колеги!Имам един въпрос към по-напредналите,понеже от една седмица се ровя в този форум и търся информация за сходния проблем и не намерих отговор.Въпросът ми е:Когато моторът е на обороти в 70% от случаите държи високи обороти,а по някой път са нормални и след изчетеното от г-н 121 реших да си направя центровката сам,като започнах от винта за ниските обороти,но където и да го завия,в което и положение и да е промяна не се усети.Да не забравя да допълня,че моторът е със спортна генерация йошимура със сменени жиглъори (така поне каза собственика).Иначе моторът си върви перфектно във всички останали ситуации.Дали това е ел проблем или проблем в карборатора ,който е свалян 3 пъти за прочистване и за оглед на всички гумени уплатнения?Ще съм много благодарен ако някой помогне!
    KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

От: Ппроблеми с карборатора на кх 450 ф

Първоначално публикуван от влади кх Преглед на мнение
    реших да си направя центровката сам,като започнах от винта за ниските обороти,но където и да го завия,в което и положение и да е промяна не се усети.
    Aко говориш за винта , който по мануал го дават да е 1.5-2.5 оборота развит от максимално завито положение, тои не е за оборотите а за настройка на въздуха във гориво въздушнат смес. Оборотите се регулират от едно болче с гайка, болче или шпилка с гайка от лявата страна на карбуратора или поне на повечето е там. Ако качиш няколко снимки на карбуратора и обяснш какво си пипал , все някой ще те упъти. Но настройка на карбуратор не е шега работа за оборотите няма проблеми да си ги настроиш сам. Но щом ти ги мени виж си смажи жилото на газта, изпери си филтъра върни си болчето което си въртял в изходящо положение , почисти си карбуратора може и да споменеш номерата на жигльорите, и тогава настройвай . По принцип сега застудя и карбуратора трябва малко да се пипне защото студения въздух е по-богад на кислород ( дано да беше така а да не е по беден но нещо такова )

Коментар

четах ,че е точно за това този винт от едно изказване на 121 по назад тва с прането,чистенето и жилата съм го направил!

Коментар

Ами по принцип съм настройвал на 2Т мотори и на 4Т АТВ затова ако качиш снимка или точния модел на карбуратора мисля , че ще ти покажа от къде точно се регулират или схема на карбуратора може да имам

Коментар

KEIHIN FCR 40 говорим за 2008 година 4т мотор а при тях този винт регулира бензина но да кажа ,че дури и в напално завито положение мотора негасне напротив вдига обороти ,това ме навежда на мисалта, че проблема е в карба
          Последно редактирано от V.R.R.; 16-10-11, 17:35.

Коментар

От: Проблеми с карбуратора на кх 450 ф

Значи ако карба ти е проверен не виждам какви проблеми може да имаш с него. И незнам за кой винт ми говориш колега затова ти казах да качиш някоя снимка или схема. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:karb.jpg
Прегледи:1
Размер:147.0 КБ
ID:5311744 от номер 90 си регулираш оборотите на празен ход. Много е вероятно да ти липсва тази част под номер 90 и да имаш само болче с пружина или болче с контрагайка( номера 91 и 92 ) .

Ето и ти и pdf за карбуратора макар , че не е само за твоя модел SudcoKeihinCatalog.pdf

Коментар

благодаря колега!справих се самжалко че само ти се включи,зная че имаше и други знаещи и можещи но..... на кой му пука! по-добре да бях си мълчал и стоял до мотора взираикисе в мотора и гледаики ,че карборатора ми седи на криво и от там е проблема в този форум най-активен е администратура ,който непропускаше да ме смъмри за неправилно исписана буква (ч) и като че ли нарочно бавеше написаното от мен по половин час.Благодаря за разбирането и пдф-а ще ми потрябва сигурно пак!

Коментар

Странно как си го сложил неправилно при положение ,че на маншона има изпъкнали части които трябва да съвпаднат с белезите на главата и карба!
                Мотора работи ли още правилно?

Поздрави!

Коментар

Темата е старичка , но не на всеки маншон има изпъкнала част или друг водач. Ако маншона е подменян някой универсални маншони нямат този водач.

Коментар

Завърта се и още как пробвай с твоя!! Поблема дойде от това ,че разпъва и жилата ,наклона е също важен и стана една главоблъсканица.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X