Колеги, искам да се допитам до по информираните, дали найстина трябва да си сменям ангренажната верига на моя мотор. Двигателя е 3ТВ Ямаха ХТ 600, 1992г. Според познати ангренажната верига чука и трябва да се смени, мотор е на 40 000 км, предполагам реални и в БГ не е пипан двигателя със сигурност. Според вас, трябва ли да я сменя задължително, опасно ли е ако карам така с това чукане?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за ангренажна верига за Ямаха ХТ 600
Свий
X
-
От: Съвет за ангренажна верига за Ямаха ХТ 600
Колега,имах такава Ямаха и направих ремонт заради същото чукане.Оказа се че чука буталния болт в биелата.Според мен една нова биела ще ти реши проблема.Ангренажната верига можеш да я провериш като отвиеш първо големия болт на оптегача който се намира отзадна страна на цилиндъра,изваждаш пружината и след това сваляш самия обтегач като развиеш двете инбусни болтчета.Ако тресчотката е излязла до край значи трябва да смениш и веригата.Успех.
-
Ами ако е свършила ангренажната верига,знаеш ли ако прескочи какво се случва.Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнениеХм, значи може и да е бутален болт... Иначе мотора работи и върви перфектно с изключение на този шум, затова се чудя дали изобщо да пипам двигателя ако не съм сигурен... ?
Коментар
-
Аз имах точно същия мотор-3TB.Взех го на 52 000км и имаше шум в двигателя.Първо смених ангренажа-оказа се адски разтегната(още си я пазя много е яка).Шума си остана обаче-бутален болт
И с този шум може доста да караш.При мен не се оказа точно така-гореше много масло и един ден го "опрасих"-изядени маслени сегменти.Накрая смених бутало,болт и сегменти и всичко заспа.
Според мен-може да си го караш без да сменяш верига и с чукащ болт стига да не гори масло(ако гори-да му доливаш редовно
)
Между другото веригата не беше чак толкова скъпа-стотина лева ми се върти.[B]VFR 800FI[/B] :wink: [B] AB(-)[/B]
Коментар
-
e преди няколко дена и на мен ми превъртя ангренажната верига тя е на към 25 хиляди километра ама проблема доиде от това че се е разтегнала и мотора си чуукаше леко .обаче обтегача е докрай и няма ефект и лека полека и превъртя одари 2 клапана ....
Коментар
-
Колега аз имам същия проблем ... смених ангренажната верига и обтегача с нови, но чукането си остана...Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнениеКолеги, искам да се допитам до по информираните, дали найстина трябва да си сменям ангренажната верига на моя мотор. Двигателя е 3ТВ Ямаха ХТ 600, 1992г. Според познати ангренажната верига чука и трябва да се смени, мотор е на 40 000 км, предполагам реални и в БГ не е пипан двигателя със сигурност. Според вас, трябва ли да я сменя задължително, опасно ли е ако карам така с това чукане?YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.
Коментар
-
Колега както по-горе са написали бутален болт може да е проблема ти. Аз лично преди 3 дни разглобих моето ХТ600 за да видя от къде толкова масло харчи и леко чукане имаше и какво се оказа като наложа буталото в цилиндъра от двете страни мога да сложа по една кибритена клечка луфт.. може и самото бутало да чука , но ако не харчи масло остава да е бутален болт.Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнениеКолега аз имам същия проблем ... смених ангренажната верига и обтегача с нови, но чукането си остана...
Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !
Коментар
-
Здравеите колеги.Още от лятото в двигатела се чуваше някакво чукане и постепенно се усилваше. преди няколко дена както си се возех по 1 време нещо изтреска в двигатела и мотора изгасна. сега манивелата неможе да се мръдне... да имате някакви предложения какво може да е почупило вътре?? мерси предварително !! (xt 600..)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар