Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стоманени клапани?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Стоманени клапани?

    Само да добавя,минаха ми една дузина Хонди през ръцете,и 250 и 450 от първите до последните модели,при слагането на стоманени клапани аз лично съм забелязал,че ми паднаха оборотите с около 1000 на пълна газ...говоря за 450цц мотор,явно стоманените предвид това ,че са по тежки си оказват влияние.По горе един колега го бе написал,всичк идва от подръжката,следят ли се о време тези неща ресурса им се увеличава с десетки мото часове работа.
    Part time racer.Full time RIDER.

    Коментар


    • #17
      От: Стоманени клапани?

      Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
      За момента недейте купува никакви налични на пазара стоманени клапани за 250 сс. Имат проблем с пружините в комплекта. Новият модел е почти готов и след 1 месец ще е наличен навсякъде. За 450 сс няма проблем със стоманените клапани ако все пак на някого му се налага да си вземе!
      Би ли дал повече информация по въпроса, благодаря!
      Bling bling, money ain't a thing :)

      Коментар


      • #18
        От: Стоманени клапани?

        Първоначално публикуван от krascho Преглед на мнение
        Би ли дал повече информация по въпроса, благодаря!
        Да клапаните са на марката ProX. Говорим за 250 4-тактови клапани, произведени до октомври миналата година. Новата разработка вече пътува от Япония за Европа и до 20-25 дена ще ги имаме налични за всички 250 сс 4-тактови мотоциклети. Разбира се ще има разлика в цената, но пък за сметка на качеството. Иначе за 450 сс няма проблеми слагайте наред

        Коментар


        • #19
          От: Стоманени клапани?

          Първоначално публикуван от vrossi Преглед на мнение
          А само всмукателните ли се сменят или всички?
          При Црф титаниеви са само всмукателните и те правят по-често проблем!

          Коментар


          • #20
            От: Стоманени клапани?

            Здравейте,темата е стара но ще пиша и аз какви впечатления имам.На няколко мотора в обкръжението в което карам се износва само левия всмукателен клапан.На какво се дължи това?Моторите не са всички ЦРФ-и,явно всички страдат от тоя проблем 2 от моторите са ДРЗ-400 2002г едниния е РМЗ-250 2006г а другия е ЦРФ-450 2002г.И на четерите мотора се яде само заден ляв клапан другите не мърдат.
            0888 074 049

            Коментар


            • #21
              От: Стоманени клапани?

              При всеки е различно. При Ямаха много хора казват, че се износва най бързо десния клапан, досега пък имам два случая при които се износват по бързо средните клапани. Другото което забелязвам е, че като ръгне да се износва и няма спиране. Вчера регулирах на една 250-ка и двата крайни от последния реглаж си останаха на 175 а средният от вчера е на 145. Яде се само средния но това не е проблем 250лв е комплект три смукателни клапана + пружини... титаниевите са 360лв. според мен клапаните се износват по бързо когато не са регулирани правилно. Аз ги проверявам на всяка смяна на маслото.
              EXC TPI 2019

              Коментар


              • #22
                От: Стоманени клапани?

                Има и друго важно ако се сложи неоригинално пулче тоест пилено почва пък да прави обратниа номер не намалава хлабината а увеличава.Тогава пулчето пили от клапана и след време може да се скъса клапана и после ....... Иначе наистина редовниа реглаж е много важен а малко хора обръщат внимание на това.
                0878424143
                0887424150

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X