Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ, за сваляне на прешлени на верига.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ, за сваляне на прешлени на верига.

Здравейте колеги!
    Съжалявам и моля да ме извините за безмислената тема, но Ви моля, да ме
    упътите към някой майстор да ми махне 2 - прешлена от веригата.

Смених си пиньоните, но веригата се оказа дълга.

Не ми се правят импровизации с чук и някви приспособления.

Някой, който има скоба за тази цел.

Ще платя нещо разбира се!

Благодаря Ви предварително!!!

Мотора може и на ход да отиде, но не е за препоръчване.

От София съм.

Оставям и тел. за удобство, ако някой може да откликне преди края на сезона. 0887/661-448 / Веско
    YAMAHA XT-600E - the best motorbike!

От: Помощ, за сваляне на прешлени на верига.

Наскоро един колега спомена за въпросните наставки за верига мисля че каза че струват 2 лв.Не знам колко са надеждни иначе ми се струват доста удобни поне в твоя случай.За здравина ако някой е имал работа с тях да сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
      Наскоро един колега спомена за въпросните наставки за верига мисля че каза че струват 2 лв.Не знам колко са надеждни иначе ми се струват доста удобни поне в твоя случай.За здравина ако някой е имал работа с тях да сподели.
      Добре де като пишеш нещо първо помисли,колегата ти казва че иска да маха прешлени защото веригата му е дълга,ти му предлагаш да наставя

Коментар

А бе, елементарно е и не ти трябва майстор, ама е по-лесно друг да го направи...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
          А бе, елементарно е и не ти трябва майстор, ама е по-лесно друг да го направи...
          chr - не си прав ама изобщо!
          Щото гърча по смяната на пиньоните е бая по-голям! Особено, когато го правиш сам, без стойка и без да имаш под ръка най-подходящите инструменти.
          И ако исках майстор щеше всичко той да направи!!!
          Обаче, първо криза и второ, един моторис трябва поне малко от малко САМ да се справя със ситуации?

Само да ти кажа, че май съвсем не е елементарно. Имам една стара вегира, на която тествах махането. Знаеш ли какво се получи?
          Нищо!

------
          Между другото, веригата е свалена. Така, че ако има все още някой, който има скоба и желание за махане на прешлени - нося само верига. И готово!

Коментар

Първоначално публикуван от V8esko Преглед на мнение
            chr - не си прав ама изобщо!
            Щото гърча по смяната на пиньоните е бая по-голям! Особено, когато го правиш сам, без стойка и без да имаш под ръка най-подходящите инструменти.
            И ако исках майстор щеше всичко той да направи!!!
            Обаче, първо криза и второ, един моторис трябва поне малко от малко САМ да се справя със ситуации?

Само да ти кажа, че май съвсем не е елементарно. Имам една стара вегира, на която тествах махането. Знаеш ли какво се получи?
            Нищо!

------
            Между другото, веригата е свалена. Така, че ако има все още някой, който има скоба и желание за махане на прешлени - нося само верига. И готово!
            Ако не държиш да си запазиш звената режи с ъглошлайфа,аз така лекувам моята верига вече за занитването търси някои с нужните инстроменти.
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Със специални инструменти не знам за колко става, ама с подръчни е за около мах. 10 мин. работа. Процедурата е проста взимаш два чука, една гайка, един по здрав пирон и едни клещи. Слагаш гайката върху чука, а върху гайката веригата, така че едната страна на нита (не знам точно дали така се казва) на прешлена дето ще махаш да влиза в гайката. След това вземаш другия чук и пирона и няколко пати удряш по нита(това е само за да се пораздвижи уж) след това оставаш пирона на страни и удряш нита с острото на чука и от един два удара нита ще потъне наравно с веригата. Пак вземаш пирона и избиваш вече лесно нита. Понякога нита се закучва на изхода от към гайката и ако стане така за до избиването може да ти трябва втори човек за да държи веригата или захвани прешлена на менгеме с някакви по твърди дъски.

Ако си пробвал по тази процедура и не е станало пробвай пак няма как да не стане а ако си пробвал по друга опитай с тази. Досега съм скьсявал така веригите на 2та ми предишни 2т мотора, скоро ми се наложи и на 4т-то и никога не е имало някакви "странични ефекти" и последици за веригите
              Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Ако си пробвал по тази процедура и не е станало пробвай пак няма как да не стане а ако си пробвал по друга опитай с тази. Досега съм скьсявал така веригите на 2та ми предишни 2т мотора, скоро ми се наложи и на 4т-то и никога не е имало някакви "странични ефекти" и последици за веригите[/QUOTE]

Благодаря ти колега!
                Пробвах нещо много подобно. Но явно веригата е нова и затова нитовете не излизат.
                Ще поразпитам утре тук-там ако не намеря човек с инструмент пак ще пробвам.
                Проблема е, че нямам подходящо стоманено колче, което трябва да е с диаметъра на самия нит, което да го избута без да се изкриви.

Коментар

Веригата ти има ли съединително звено?

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                    Веригата ти има ли съединително звено?
                    Има разбира се.
                    Че как ще я сглобя ако няма.
                    Аз не мога да махна прешлен, камо ли да я сглобя ако нямам съединителното звено.

Мисля, че с инстумента, с който се свалят прешлените може и да се занитват същите, без да е необходим този съединителен прешлен, който малко ми изглежда афиф работа.

От центобежната сила или друго изхвърчи занитващата скобка......и се откачи съединителното звено/прешлена........става салата!!!! Мазило! Кошмар!
                    Не ми се мисли какви поразии ще направи веригата.

Коментар

Значи колеги разреших проблема!

Прави се следното:
                      Запилва се нита до основата с флекс от страната, която ще го чукаш.
                      Подходящо (стоманено) шило с размера на нита и чукаш на здрава основа, в която да пропадне нита.

Това е! звучи елементарно, нали?

Но не пробвайте преди да сте запилили нита! НЕ става!!!

Моля заключете темата.

Благодаря!

Веско
                      Последно редактирано от V8esko; 29-08-11, 19:13. Причина: допълнителни

Коментар

Има разбира се.
                        Че как ще я сглобя ако няма.
                        Аз не мога да махна прешлен, камо ли да я сглобя ако нямам съединителното звено.

Мисля, че с инстумента, с който се свалят прешлените може и да се занитват същите, без да е необходим този съединителен прешлен, който малко ми изглежда афиф работа.

От центобежната сила или друго изхвърчи занитващата скобка......и се откачи съединителното звено/прешлена........става салата!!!! Мазило! Кошмар!
                        Не ми се мисли какви поразии ще направи веригата.
                        Има и вериги без съединително звено (щипка). Те са оригинално занитени. Монтажът им се извършва като се свали задната вилка. Повечето истински здрави вериги са такива. Аз за това те попитах дали имаш разглобяемо съединително звено за да се сетиш сам какво да направиш,без да чукаш и занитваш. Като гледам - справил си се .По-добре малко да помислиш , а не на готово да ти се "снесе" информацията.

Коментар

Значи колеги разреших проблема!

Прави се следното:
                          Запилва се нита до основата с флекс от страната, която ще го чукаш.
                          Подходящо (стоманено) шило с размера на нита и чукаш на здрава основа, в която да пропадне нита.

Това е! звучи елементарно, нали?

Но не пробвайте преди да сте запилили нита! НЕ става!!!

Моля заключете темата.

Благодаря!

Веско
                          Нищо не се запилва,само му намигам и нита излиза цял,след това същият прешлен със същият нит го ползвам в балкана да спасявам манекени които уж са голяма работа а не си носят елементарен полеви инструмент,та като скъсат вериги им ги възстановявам и най интересното е че след това забравят дори да почерпят една бира.И още нещо където си написал че съединителното звено с фибата е афиф работа,няма такова нещо,цял свят работят по този метод,проблемите стават от некачествен монтаж.
                          Последно редактирано от hristo jivota; 29-08-11, 22:54.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                            Нищо не се запилва,само му намигам и нита излиза цял,след това същият прешлен със същият нит го ползвам в балкана да спасявам манекени които уж са голяма работа а не си носят елементарен полеви инструмент,та като скъсат вериги им ги възстановявам и най интересното е че след това забравят дори да почерпят една бира.И още нещо където си написал че съединителното звено с фибата е афиф работа,няма такова нещо,цял свят работят по този метод,проблемите стават от некачествен монтаж.
                            Много точно казано!
                            Аз и баща ми неведнъж сме спасявали колеги в гората с подръчни инструменти.
                            Yamaha WR 200

Коментар

Ако веригата е маркова(ДИД,Рентал , Реджина) , забрави за пирончето(с китайците може и да се получава)! Трудно е дори и с пробой на менгеме,да не говорим за полеви условия!Много правилно си запилил "шапката"(става и без да пилиш разплесканото ,може да се запилят с пиличка само ръбовете) така е най-лесно иначе пада голям бой.
                              Що се отнася за фибата-при пистарките където скоростите са 200+,веригата абсолютно задължително се кернира иначе рискуваш близка среща със св.Петър.При ендурата и АТВ-тата става и с фиба.
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X