Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум от двигателя на suzuki DR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шум от двигателя на suzuki DR 250

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
    A по твоита логика в цял свят по всяко време трябва да караме с едно и също масло
    Хайде да не те мъча ще ти издам тайната,значи най хубавото масло е 10w60 пълна синтетика,само че си мисля че когато този мотор е произведен е нямало такова,иначе на капачката щеше да пише 10w60.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
      Хайде да не те мъча ще ти издам тайната,значи най хубавото масло е 10w60 пълна синтетика,само че си мисля че когато този мотор е произведен е нямало такова,иначе на капачката щеше да пише 10w60.
      Да съгласен съм за 10w60 страхотно масло мой приятел кара с такова,но *моя струг си похапва малко масълце и ако му сложа такова бие е=в кръста
      HONDA DOMINATOR 650
      ОРЕЛ ASTRA
      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
        ** Да ама този мотор май не е с водно охлаждане.Ако можеш да помогнеш на момчето,помогни стига си се ръбал с хората,просто изказах мнение от много по компетентни хора от този форум от мене и тебе знам че на стара въздухарка лятно време е най добре 15 на 50 та дори и 20 на 50.
        20 в 50 се препоръчва за състезателни машини, които се карат почти през цялото време с газ до дупка и загряват зверски. Това не е масло за този мотор, нито за повечето мотори ,които се карат тук. 15 в 50 в повечето случаи е обикновено МИНЕРАЛНО масло , което също не е за препоръчване лятно време - защото в началото е уж по-гъсто, но след 20 мин. става чорбица. 10 в 40 полусинтетика е отлично масло за средно натоварени мотори като този ДР 250 например. Но нищо не пречи и да го поглези и с пълна синтетика 10 в 60. Аз ползвам предимно такова. Разликата в качествата е като между кебапче и пържола. Разликата в цената е 5 лева . Решаваш сам.

Коментар

Благодаря за разясненията относно маслото, при следващата смяна ще вземам 10в 60.

Между другото при 4т двигателите лагерите на коляновия вал "вият" ли както при 2т когато се прецакат?
          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Колега, виж какво се получава от неподходящо масло: http://www.robocog.dyndns.org/motorb...250_engine.php
            Една причина за тези звуци може да е превъртели лагери на разпред. валове, но може и да е нещо друго, затова най-добре някой който разбира га го чуе на място.

Коментар

Аз карам с 15в50 полусинтетика не с минерално и мисля че е добре за мойта гад.За минералното съм сагласен че става чорбица.
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

От неподходящо - едва ли. По скоро от липсата му.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X