Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум от двигателя на suzuki DR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум от двигателя на suzuki DR 250

Здравейте, преди няколко излизания се появи някакъв дразнещ шум от двигателя, след което на следващото излизане изчезна, но в последващите пак се появи и се запази. Не знам точно как да го опиша този шум затова прилагам видео http://vbox7.com/play:fa1df5a61f . Въпроса ми е от какво се получава този звук и нещо фатално ли е тоест трябва ли да го водя на "доктор". Благодаря предварително, ако някой помогне.
    Life is good... on a dirt bike!

От: Шум от двигателя на suzuki DR 250

С това видео ми се струва че няма как да се разбере!Малко повече инфо.ако може.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Единсвеното , което аз разбрах в тази какафония от звуци , е че тихите ти обороти са ужасно високи ( ако си върнал газта до край де).

Коментар

То какафонията от звуци е проблема. От това, което се чува на клипа, единия звук е що годе нормалната работа на двигателя(като подавам газ), а другия звук, който идва от двигателя е тва гадното шумолене, като на развален телевизор и именно той ме притеснява. Разликата в клипа и при реални условия, е че в клипа гадния звук излиза се едно е постоянен(сигурно защото снимам от близо или с не подходяща техника), а при реални условия той се променя, като се подава и връща газта. Иначе мотора го взех преди 4-5 месеца и до сега не съм барал нищо по него, защо не е правел проблем. Само като го взех му смених маслото с мотул полусинтетика 10в40, което след като прочетох тук не e много добре за вьздохарки лятно време и си мисля да не е станало нещо от него
        Life is good... on a dirt bike!

Коментар

За лятно време не е,сложиму 15w50 полусинтетика.
          HONDA DOMINATOR 650
          ОРЕЛ ASTRA
          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
            За лятно време не е,сложиму 15w50 полусинтетика.
            Стига вече с твоите умопомрачителни заключения,този мотор има маслен радиатор какво го бърка че е с 10w40.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
              Стига вече с твоите умопомрачителни заключения,този мотор има маслен радиатор какво го бърка че е с 10w40.
              Че е горещо,пък моите заключеня са си моя работа.
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Че е горещо,пък моите заключеня са си моя работа.
                Че какво като е горещо,след като двигателя има охлаждане,че на двигателите със водно охлаждане да не би да им е хладно.

Коментар

**
                  Че какво като е горещо,след като двигателя има охлаждане,че на двигателите със водно охлаждане да не би да им е хладно.
                  Да ама този мотор май не е с водно охлаждане.Ако можеш да помогнеш на момчето,помогни стига си се ръбал с хората,просто изказах мнение от много по компетентни хора от този форум от мене и тебе знам че на стара въздухарка лятно време е най добре 15 на 50 та дори и 20 на 50.
                  Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 24-08-11, 19:16.
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

* Да ама този мотор май не е с водно охлаждане.
                    Пак ти казвам пишеш щуротий,този мотор гаранция че е с по добро охлаждане,от колкото един с водно особенно на пътеки които машините се движат бавно и няма въздухо-поток,двигател с масленно охлаждане работи на много по висока температура от колкото с водно охлаждане.

Коментар

Пак ти казвам пишеш щуротий,този мотор гаранция че е с по добро охлаждане,от колкото един с водно особенно на пътеки които машините се движат бавно и няма въздухо-поток,двигател с масленно охлаждане работи на много по висока температура от колкото с водно охлаждане.
                      Да затова им трябва масло с по високо температурно число.
                      HONDA DOMINATOR 650
                      ОРЕЛ ASTRA
                      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Да затова им трябва масло с по високо температурно число.
                        Хайде сега да ми кажеш как стигна до това заключение,при положение че на капачката на маслото завода производител е написал 10w40 или смяташ че Японските инженери които са тествали двигателя са се объркали.И още нещо като даваш съвет за 15w50 какво е значението на цифрите.

Коментар

*
                          Хайде сега да ми кажеш как стигна до това заключение,при положение че на капачката на маслото завода производител е написал 10w40 или смяташ че Японските инженери които са тествали двигателя са се объркали.И още нещо като даваш съвет за 15w50 какво е значението на цифрите.
                          Това което са написали от завода мисля че е препорачително по голямо значение как ще експлоатираш машина,къде ще е караш по хард по леко по какав терен или ще ходиш на кафе с него.По тази каласификация моторните масла се разпределят в 11 вискозитетни класа:6 зимни означени с буквата W и цифрите 0, 5,10, 20 и 25 /0W, 5W, 10W, 20W, 25W/ и 5 летни, означени с цифрите 20, 30, 40, 50 и 60
                          Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 24-08-11, 20:03.
                          HONDA DOMINATOR 650
                          ОРЕЛ ASTRA
                          РСПБЗН-Приморско

Коментар

* Това което са написали от завода мисля че е препорачително по голямо значение как ще експлоатираш машина,къде ще е караш по хард по леко по какав терен или ще ходиш на кафе с него.
                            Значи по твоето мислене,трябва да си носим по една раница с различно по вискозитет масло,и за всеки терен трябва да го сменяме,защото тръгваме от кафето и минават часове до като стигнем истинското хард каране.

Коментар

Значи по твоето мислене,трябва да си носим по една раница с различно по вискозитет масло,и за всеки терен трябва да го сменяме,защото тръгваме от кафето и минават часове до като стигнем истинското хард каране.
                              A по твоита логика в цял свят по всяко време трябва да караме с едно и също масло,накараме да изпия още една ракия до като се джавкаме
                              Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 24-08-11, 20:14.
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X