Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда Доминатор

Здравейте!Интересуваме колко трябва да се стегнат болтовете на главата на доминатора?

От: Хонда Доминатор

Даи един скаип дати пратя схема че тук немога нещо
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

скаип- baretata10 или имеил- baretata10@abv.bg. Благодаря!

Коментар

Килограм на милиметър е най-общо казано. На Доминатора е 7мм ако не бъркам - значи стягаш максимум на 6-7кг. Ако не е първото такова стягане - вероятно ще превъртиш някой от болтовете. И пак вероятно ще е този при веригата - предния. Ако се случи, спасението е 10мм шпилка и после с гайка. Става вечен.
        Honda XR600
        Kawasaki KLX650
        Honda XL600V Transalp
        +359 888 6З5 9З4

Коментар

На 6-7 кг. със сигурност ще превърти резбите.Стягат се на 36 нютонметра или 3,6кг.
          Polaris Magnum 500
          Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
            Килограм на милиметър е най-общо казано. .
            Не така колега. Това е много подвеждащо, и ако е било вярно за Ковровец или Ява, сега не е.

Коментар

На старият мотор преди време му свалях главата няколко пъти, нямах Хайнес и звънях на познати. Един каза 5кг, друг - 10кг. Бях още съвсем зелен и реших, че е по-добре на 10кг. Да ви кажа, превъртях общо 3 болта тогава. Изпуснаха на 8-9кг. Следващите ги навих на 7 и издържаха докато го карах, а и в момента при новия си собственик е все още така. След време стар майстор на мотори ми каза за въпросната схема. За това казах 6-7 като максимум. Все пак технологията на този двигател е от времето на Явите. НО! Ако по Хайнес е 3.6 значи аз съм в грешка.
              Honda XR600
              Kawasaki KLX650
              Honda XL600V Transalp
              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                . Все пак технологията на този двигател е от времето на Явите. НО! Ако по Хайнес е 3.6 значи аз съм в грешка.
                Тя, технологията, е от като има ДВГ. Материалите са различни. Да не навлизаме в материалознанието и съпромата с подробности.
                За това е добре да се чете, а не ЕЖК.

Коментар

Здравейте.
                  Имам един въпрос относно моя Доминатор 650 '98 г.
                  По книжката дават да събира общо 2.3 л масло.Направих всичко както е описано в ръководството и след смяната на маслото с филтъра го запалих поработи 1-2 минути,изгасих го и след около 15 мин изкарах щеката да го проверя.Щеката си беше чисто суха.След около още 20 мин отново проверих и тогава маслото си беше на максимума.Това нормално ли е при условие, че в мануала го дават 15 мин след като се изгаси да се провери и че тогава трябва да е м/у минимума и максимума.От друга страна пък му сложих максималното количество което дават за този двигател.Ако някой има опит в това моля да помогне.

П.П.Къде се продават изгодно комплекти съединители(феродови,огледални и пружини) и огледалните задължително ли се сменят.

Коментар

Колега, не знам в каква книжка си чел как се проверява маслото, но процедурата е следната:
                    1. Мотора е изправен, а не на стойката
                    2. Палиш мотора да работи около 3-5 мин на празен ход
                    3. Гасиш го, изваждаш щеката за маслото и я забърсваш
                    4. Пускаш щеката докато резбата докосне първите навивки на капачката и мериш
                    5. Не се чака никакви 15 мин, нито се завива капачката

Иначе дават да събере 2,3л само при ревизия на двигателя. Нормално при смяна трябва да събере около 2л със смяна на филтъра. Дано да съм бил полезен

Коментар

Първоначално публикуван от madmax12 Преглед на мнение
                      Колега, не знам в каква книжка си чел как се проверява маслото, но процедурата е следната:
                      1. Мотора е изправен, а не на стойката
                      2. Палиш мотора да работи около 3-5 мин на празен ход
                      3. Гасиш го, изваждаш щеката за маслото и я забърсваш
                      4. Пускаш щеката докато резбата докосне първите навивки на капачката и мериш
                      5. Не се чака никакви 15 мин, нито се завива капачката
                      Иначе дават да събере 2,3л само при ревизия на двигателя. Нормално при смяна трябва да събере около 2л със смяна на филтъра. Дано да съм бил полезен
                      Полезен до някаде!Първо за мотора е напълно недостатачно да рабоди 3-5мин и особено на място,мотора трябва да се покара минимум 15мин.Маслото се мери,след като двигателят е достигнал работна температура. За точки 3-4-5 съм съгласен.
                      HONDA DOMINATOR 650
                      ОРЕЛ ASTRA
                      РСПБЗН-Приморско

Коментар

моя сабра 3 л. и е на мах 15 на 50 мотул. иас знам чемудават 2.3л. амана кое да вярвам.

Коментар

Еми като му дават 2.3 защо му набута 3л. 1.9л на смяна .1.95 със смяна на филтър.2.3 при ремонт на двигателя.
                          HONDA DOMINATOR 650
                          ОРЕЛ ASTRA
                          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                            Полезен до някаде!Първо за мотора е напълно недостатачно да рабоди 3-5мин и особено на място,мотора трябва да се покара минимум 15мин.Маслото се мери,след като двигателят е достигнал работна температура. За точки 3-4-5 съм съгласен.
                            Колега, аз просто преведох от литературата какво е написал конструктора. Ако ти смяташ, че ние сме по-големи специалисти от него нямам нищо против.

Коментар

Първоначално публикуван от madmax12 Преглед на мнение
                              Колега, аз просто преведох от литературата какво е написал конструктора. Ако ти смяташ, че ние сме по-големи специалисти от него нямам нищо против.
                              Колега, конструктора когато го е писал, надали е имал предвид 20-годишни мотори в Бг. Вярвай ми, ако всички с такъв мотор спазват инструкциите - ще наливат по 3-5...+ литра. Често и след 10 мин. каране щеката е суха или на минимума, а маслото е даже повече от 2л. Не че сме специалисти - опитът учи....
                              Honda XR600
                              Kawasaki KLX650
                              Honda XL600V Transalp
                              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X