Здравейте!Интересуваме колко трябва да се стегнат болтовете на главата на доминатора?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хонда Доминатор
Свий
X
-
-
От: Хонда Доминатор
Килограм на милиметър е най-общо казано. На Доминатора е 7мм ако не бъркам - значи стягаш максимум на 6-7кг. Ако не е първото такова стягане - вероятно ще превъртиш някой от болтовете. И пак вероятно ще е този при веригата - предния. Ако се случи, спасението е 10мм шпилка и после с гайка. Става вечен.Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
-
Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнениеКилограм на милиметър е най-общо казано. .
Коментар
-
На старият мотор преди време му свалях главата няколко пъти, нямах Хайнес и звънях на познати. Един каза 5кг, друг - 10кг. Бях още съвсем зелен и реших, че е по-добре на 10кг. Да ви кажа, превъртях общо 3 болта тогава. Изпуснаха на 8-9кг. Следващите ги навих на 7 и издържаха докато го карах, а и в момента при новия си собственик е все още така. След време стар майстор на мотори ми каза за въпросната схема. За това казах 6-7 като максимум. Все пак технологията на този двигател е от времето на Явите. НО! Ако по Хайнес е 3.6 значи аз съм в грешка.Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
-
Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение. Все пак технологията на този двигател е от времето на Явите. НО! Ако по Хайнес е 3.6 значи аз съм в грешка.
За това е добре да се чете, а не ЕЖК.
Коментар
-
Здравейте.
Имам един въпрос относно моя Доминатор 650 '98 г.
По книжката дават да събира общо 2.3 л масло.Направих всичко както е описано в ръководството и след смяната на маслото с филтъра го запалих поработи 1-2 минути,изгасих го и след около 15 мин изкарах щеката да го проверя.Щеката си беше чисто суха.След около още 20 мин отново проверих и тогава маслото си беше на максимума.Това нормално ли е при условие, че в мануала го дават 15 мин след като се изгаси да се провери и че тогава трябва да е м/у минимума и максимума.От друга страна пък му сложих максималното количество което дават за този двигател.Ако някой има опит в това моля да помогне.
П.П.Къде се продават изгодно комплекти съединители(феродови,огледални и пружини) и огледалните задължително ли се сменят.
Коментар
-
Колега, не знам в каква книжка си чел как се проверява маслото, но процедурата е следната:- Мотора е изправен, а не на стойката
- Палиш мотора да работи около 3-5 мин на празен ход
- Гасиш го, изваждаш щеката за маслото и я забърсваш
- Пускаш щеката докато резбата докосне първите навивки на капачката и мериш
- Не се чака никакви 15 мин, нито се завива капачката
Иначе дават да събере 2,3л само при ревизия на двигателя. Нормално при смяна трябва да събере около 2л със смяна на филтъра. Дано да съм бил полезен
Коментар
-
Първоначално публикуван от madmax12 Преглед на мнениеКолега, не знам в каква книжка си чел как се проверява маслото, но процедурата е следната:- Мотора е изправен, а не на стойката
- Палиш мотора да работи около 3-5 мин на празен ход
- Гасиш го, изваждаш щеката за маслото и я забърсваш
- Пускаш щеката докато резбата докосне първите навивки на капачката и мериш
- Не се чака никакви 15 мин, нито се завива капачката
HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнениеПолезен до някаде!Първо за мотора е напълно недостатачно да рабоди 3-5мин и особено на място,мотора трябва да се покара минимум 15мин.Маслото се мери,след като двигателят е достигнал работна температура. За точки 3-4-5 съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от madmax12 Преглед на мнениеКолега, аз просто преведох от литературата какво е написал конструктора. Ако ти смяташ, че ние сме по-големи специалисти от него нямам нищо против.Honda XR600
Kawasaki KLX650
Honda XL600V Transalp
+359 888 6З5 9З4
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар