Здравейте колеги ,понеже ми се счупи буталото на ямахата ми и взех ново и цилиндура ми направиха ,обаче свалих главата и цилиндъра нали и и понеже съм млад ,неопитен и незнам точната центровка , смисъл такъв има от ляво на капака едно болтче развивам го той е като тапа и завъртвам коляновия вал ,докато дойте на белега ама и буталото е в горна мъртва точка обаче има 2 белега на разтояние 2 см та въпроса ми е на кой от двата белега трябва да е ,като е на 1-ния биелата е леко напреде като е на втория е най горе  буталото и също така от горната страна на главата на самия капак има същото обаче белега е не го знам кое е на самия разпределителен вал е белязана оста и колелото и точно над белега ,има една друга белязка за да може да се види през дупчицата  така... след като примерно ми обясните за центровката на веригата ако можете да ми обясните и центровката на клапаните защото 1 клапан искаше повечко напасване и ще отваря преди другия .Значи ще взема от един майстор такива ламаринки, но незнам каква хлабина е добре за мотора четох че 0.18  0.20  и кога трябва да е сложа таз ламаринка да ги натягам .. много се извинявам за тъпите ми обяснения но не разбираам апък в нашия край няма майстори наблизо чак бургас от царево съм  благодаря предвавително ако някой ми обясни всичко подробно
 благодаря предвавително ако някой ми обясни всичко подробно

Коментар