Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ямаха хт 600 центровка на ангренажа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за ямаха хт 600 центровка на ангренажа

Здравейте колеги ,понеже ми се счупи буталото на ямахата ми и взех ново и цилиндура ми направиха ,обаче свалих главата и цилиндъра нали и и понеже съм млад ,неопитен и незнам точната центровка , смисъл такъв има от ляво на капака едно болтче развивам го той е като тапа и завъртвам коляновия вал ,докато дойте на белега ама и буталото е в горна мъртва точка обаче има 2 белега на разтояние 2 см та въпроса ми е на кой от двата белега трябва да е ,като е на 1-ния биелата е леко напреде като е на втория е най горе буталото и също така от горната страна на главата на самия капак има същото обаче белега е не го знам кое е на самия разпределителен вал е белязана оста и колелото и точно над белега ,има една друга белязка за да може да се види през дупчицата така... след като примерно ми обясните за центровката на веригата ако можете да ми обясните и центровката на клапаните защото 1 клапан искаше повечко напасване и ще отваря преди другия .Значи ще взема от един майстор такива ламаринки, но незнам каква хлабина е добре за мотора четох че 0.18 0.20 и кога трябва да е сложа таз ламаринка да ги натягам .. много се извинявам за тъпите ми обяснения но не разбираам апък в нашия край няма майстори наблизо чак бургас от царево съм благодаря предвавително ако някой ми обясни всичко подробно

От: Питане за ямаха хт 600 центровка на ангренажа

Ако не се лъжа белега долу на вала имаше резка със буквата Т до нея а горе разпределителният вал има две резки който трябва да дойдат в една равнина с краят на главата.А клапаните можеш и да ги направиш с по голям луфт 25 на 30 и ги правиш в положение когато не ги натиска разпределителният вал демек гърбиците да сочат нагоре

Коментар

За тази работа си има майстори , нали не искаш да купуваш ново бутало?
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
        За тази работа си има майстори , нали не искаш да купуваш ново бутало?
        Убуу ама момчето нали ти казва че в Царево няма подходящ!! То да нее да осоляваш паламут!!Питай питай момче ,така ще се научиш!!
        Най-добре е да имаш богати приятели!!!
        Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Чичко Фър , девет реда писане , две главни букви. То и аз не съм много учен , ама три пъти проверявам преди да публикувам. И с ремонта е същото , не провериш ли три пъти кое как си стегнал , и там ли му е мястото , не става. Ако намери майстор , и седи до него да гледа и да се учи , следващия път ще го направи сам.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Чисто ново бутало и цилиндър как ти звучи ? клапаните съм им сменил гумичките и съм ги напаснал .Благодаря на колегата Eti ,какво общо има главните букви немога да разбера ? нали разбра за какво става въпрос ? защо трябва да спамиш или ми казваш ако знаеш или си подминаваш аман от спамери !.. 2 ри път отварям мотора на 18 години съм първия път вързах зъбното колело за веригата и си остана опъната за тавана с въженце .Това стана преди 2 години сменях гарнитура ,но това няма значение интересувам се от центровката всеки знае да даде на майстора ама то там иска и пари защо като може и аз да си е направя примерно сега не разбирам ...

Коментар

Момче , ти Българин ли си?

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                Момче , ти Българин ли си?
                Момчето пита,ако знаете му отговорете(мисля че със съвета на Ети,младежа ще се справи),ако ли не не коментирайте.За правописа си има и модератори,които са достатъчно грамотни да го поправят и да пратят препоръка на лични.Не се засягайте колеги,помагайте.Никой не се е родил учен.
                Beta 450 RR-Factory
                0039 3206052599

Коментар

Давай смело няма какво да згрешиш,колегата eti добре го е обяснил.И най-големите майстори не са се родили научени!
                  Трагичното не е смъртта, а животът, който
                  хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                  Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от izoidesi Преглед на мнение
                    Момчето пита,ако знаете му отговорете(мисля че със съвета на Ети,младежа ще се справи),ако ли не не коментирайте.За правописа си има и модератори,които са достатъчно грамотни да го поправят и да пратят препоръка на лични.Не се засягайте колеги,помагайте.Никой не се е родил учен.
                    И аз не мога да разбера какво лошо има в това,че някой не знае и е решил по една или друга причина сам да си направи или поне да се опита да си поправи собственото возило.Когато не може да помогнете поне не обиждайте и не давайте мнения който не помагат на никой ,та да не би Майсторите да са се родили научени момчето казва че е младо и неопитно какво лошо има в това че иска сам да си отремонтира техниката

Коментар

Лошото е , че има вариант да пропусне нещо , да обърка нещо и после да пита - " А вие що не ме предупредихте?" .... Та именно поради правописа и естеството на зададените въпроси - Намери някой който поне на Москвич е правил клапани да погледне какви ги въшиш!

Иначе по питането - Долу на коляновия вал вярното място вече е написано - буквата "Т". Горе на вала трябва да има две резки на зъбното колело и те да се подравнят с линията на главата. Обаче! Веригата добра ли е? Обтегача здрав ли е? Зъбите на двете зъбни колела дето я движат - добре ли са? Вала - добре ли е? Леглото на вала - добре ли е? Кобилиците - наред ли са? Мазането - в ред ли е? Защо се е счупило буталото и какви други поражения е нанесло? Коляновия вал и биелата - как са? .....

Направи поне някоя снимка отблизо да гледаме поне снимки. Да не би да не се сещам за нещо.....
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здравейте Колеги благодаря .Значи Ризата беше спукана. Клапаните са добре напаснати. Като ги напълня с бензин от горе да видя дали пропускат само 1 леко таи . Значи начин да объркам нещо няма всичко ми е ясно но въпроса сега ми е кога се мери хлабината на клапаните ? когато долу на капака е на белега с буквичката Т апък горе на главата има една дупчица на зъбното колело ,тогава ли да меря ? . Значи преди 1 година закарахме мотора в стралджа при един майстор там и сменихме. Верига два успокоителя обтегач буталото гарнитурите и де работи всичко е оки

Коментар

Първоначално публикуван от ivoto Преглед на мнение
                          кога се мери хлабината на клапаните ?
                          Когато гърбицата на вала на срещуположната страна.
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от ivoto Преглед на мнение
                            Здравейте Колеги благодаря .Значи Ризата беше спукана. Клапаните са добре напаснати. Като ги напълня с бензин от горе да видя дали пропускат само 1 леко таи . Значи начин да объркам нещо няма всичко ми е ясно но въпроса сега ми е кога се мери хлабината на клапаните ? когато долу на капака е на белега с буквичката Т апък горе на главата има една дупчица на зъбното колело ,тогава ли да меря ? . Значи преди 1 година закарахме мотора в стралджа при един майстор там и сменихме. Верига два успокоителя обтегач буталото гарнитурите и де работи всичко е оки
                            Клапани се проверяват с молив,драскаш по леглата през 5-6мм и превърташ клапана,не трябва да остава молив по леглото,ако има продължаваш с пасването.Не използвай ръчни райбери ще прецакаш леглата(98% съм сигурен,че си ги разкривил).Окончателна проверка се прави с въздух,наливаш бензин в главата,увиваш около маркуч парцал и пускаш въздух в всмукателя(изпусквателя),не трябва да бълбука.Луфта се мери в основата на гърбицата,най-ниската част.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ей сега слизам долу да го правя благодаря колеги значи сложих всичко както каза колегата Eti и само трябва да настроя клапаните да ги регулирам взех такива ламаринки и ще ги направя всмукателен 0.
                              10 изпусквателен 0.15

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X