Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ктм 400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ктм 400

Колеги един приятел има ктм 400 -2002г. и има лек теч от под водната помпа има една малка дупчица и от там таии антифриз някой сблъсквал ли се е с такъв проблем до колкото разгледах в нета имало някви семеринги на самия вал на помпата? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a20791a12d2eda93295563_m.JPG
Прегледи:1
Размер:34.1 КБ
ID:5918414

От: Въпрос за ктм 400

Тази дупчица я има на повечето водни помпи , щом прокапе трябва да се ремонтира , ако не се направи , смесва антифриза с маслото.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колега ами дали е от 2-та семеринга на помпата, и също като поработи на място малко и протича от преливника (маркуча под капачката на радятора)
      аз си го обяснявам, че зареди помпата не може да направи нужното налягане та системата да работи нормално?
      Някой правил ли го е да ми обясни в общи линии как става?
      Благодаря!

Коментар

Правил съм го на Хускварна 610 , по същия начин е помпата , но се беше скъсал семеринга , и маслото беше станало на боза. Мисля , че бяха два семеринга , но и лагерчетата бяха за смяна , трябва да я свалиш. Много ли загрява , та протича от преливника , или имаш проблеми с капачката.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не загрява, просто като го остави 5 мин на място и почва леко да изпуска от преливника. Моторът му е стоял 2 години без да се кара и като се върна, като го запалихме станаха тези проблеми.
          Последно редактирано от viki terzieva; 01-03-11, 17:05.

Коментар

Колега ако го оставиш да работи на място без да се обдухва радиатора е нормално да протече от преливника.
            А за ремонта има видео в нета. Трябва да си купиш два семеринга от КТМ за по 6 лева парчето и два О-пръстена мисля , че бяха по 2,50 парчето , една гарнитура за помпата 8,50 и един специализиран инструмент за подвеждане на двата семеринга , защото без него шанса да тече отново е почти 100%. И за финал ,ако повърхноста на вала е вкопана или деформирана пак ще тече (нов разпределителен вал).
            Успех с ремонта.

А ето и видеото: http://youtu.be/ynsdUY5QYvw
            LZ1VPM
            KTM 450 SX
            JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Добре, но тоя инструмент от кЪде мога да го взема и може ли да се направи без да се сваля главата,
              само с капака?
              Последно редактирано от viki terzieva; 01-03-11, 17:04.

Коментар

За да стане като хората смяната на семерингите и после да не протече отново,трябва да се свали разпредилителния вал и да се зачисти шииката(оста).Иначе след монтажа на новите семеринги ще протече на втория час.

Коментар

Инструмента го има в КТМ и е около 10-тина лева това е номера :590.29.005.010
                  Както съм написал по горе, ако вала не е вкопан или наяден само зе зачиства със скочбраит или водна шкурка P800/1000. После монтиргаш и пълната газ.
                  Последно редактирано от redsniper; 23-02-11, 20:49.
                  LZ1VPM
                  KTM 450 SX
                  JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Ок мерси за отговорите утре ще обясня на приятеля ми ква е процедурата.
                    Но не разбрах 2 неща
                    1-семерингите 2-ли са
                    2-на кое викате специалния инстр. за подвеждане на семеринга на онази гумичка която се слага на вала ли?

Коментар

Семерингите са два броя, Специализираният инструмент е един тефлонов конус с определени размери, който се слага на вала.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от viki terzieva; 01-03-11, 17:03.
                      LZ1VPM
                      KTM 450 SX
                      JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Колеги случайно някой да го има тоя конус, да го услужи за 1 ден, че приятелят ми го порЪча от КТМ, но ще дойде чак другата седмица.
                        Последно редактирано от viki terzieva; 01-03-11, 17:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X