Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размяна на пиньон и верига за XT след 91(търся с 45 зъба, моя е с 38)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размяна на пиньон и верига за XT след 91(търся с 45 зъба, моя е с 38)

Здравейте! Не знам дали темата е за тук, но моля ако съм сбъркал, модераторите да оправят нещата!!!
    Имам Yamaha XT 400Е, с регистрация от 96г. Проблема е ,че човека от който купих мотора е сменил задния пиньон(45зъба) с такъв от Тенере(38зъба) и мотора прави 80 на 2ра предавка. На 4та вдига 130-135 а на 5та 110км/ч. Мислех да сменя пиньона, но в случая и веригата, защото моята е много къса за 45 зъба и няма да стане! За жалост нямам възможност да закупя и двете и за това искам да попитам, дали случайно някой с XT не иска да направим бартерче (пиньон 38 зъба+верига О- рингова в много добро състояние/ за 45 зъба+ верига?)
    Пиньона и веригата са напълно здрави, редовно почиствани и смазвани!
    Офертата важи само за София и окръга!
    Gsm:0887 527 993 Недялко
    E-mail:xtremeracer@abv.bg

От: Размяна на пиньон и верига за XT след 91(търся с 45 зъба, моя е с 3

Колега, само не разбрах как на 4-та вдига 130, а на 5-та 110,а и не мисля,че някой ще се навие.Успех все пак.
    Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-11, 15:52.
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
      Колега само не разбрах как на 4-та вдига 130 а на 5-та110а и не мисля,че някой ще се навие.Успех все пак.
      Ами така е ! Защото задния венец му е малък и моторчето на 5та се задъхва от липса на мощност!!
      Правилно момчето се е ориентирало! Абе, що не намалиш предния зъбак с един-два зъба, хем верига няма да удължаваш?
      Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-11, 15:52.
      Най-добре е да имаш богати приятели!!!
      Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Ако намалиш предния с 2 зъба ефекта ще е горе долу същия.

Коментар

Да мислех го този вариант,но не знаех какви ще са последиците.Сега съм сигурен че ще има ефект,за което ви благодаря за отговорите!!! Ще взема един с 12 или 13 зъба,и ще видя за какво иде реч.

Коментар

Да,ще пробвам този вариант!!! Благодаря на всички за компетентните отговори!!!
            Темата може да се изтрие

Коментар

А в момента с колко зъба си отпред?

Коментар

в момента е с 15

Коментар

Не е желателно да падаш под 14 зъба, защото веригата прави по-остър завой и се износва по-бързо.

Коментар

Благодаря за инфото,това не го бях помислил.Казаха ми ,че с удължаване не става щото веригата се износвала по точно определен начин и щяла да се усуква на снадката.За това и пуснах темата ,мотора ми е японската модификация на ХТ-400сс(31кс) и мислех ,че някой с по-шосейно ориентиран стил на каране би се съгласил на размяна (надали ще е същото при 600сс като при мен)
                    Последно редактирано от viki terzieva; 13-01-11, 15:51.

Коментар

Колега напълно подрепям мненията на Чичко Фър и mendi за намаляване на предния пиньон, като не съм съгласен с това да не падаш под 14 зъба.Но все пак това си е мое мнение, затова ще ти кажа да сложиш преден пиньон с 13 зъба, което ще ти реши грижите.А най-добрия вариант е да видиш, какво е съотношението на заводския вариант за твоята ямаха и да се ориентираш по него http://www.esjot.com/uk/index.php?menu=salescenter/catresults.php&SCICI=11&pp0=25&pos0=3717
                      http://www.nhm-bg.com/
                      Последно редактирано от Helik; 14-01-11, 21:17.
                      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...?t=1046&page=4, виж мнението на Джартов (61), подобни мнения съм срещал доста, явно не са случайни! Аз лично бих сложил 13 зъба преден пиньон, ако съм прежалил веригата само и само да карам, но говорех по принцип, че не е желателно да се пада под 14 зъба. Въпрос на избор.

Коментар

От завода мотора излиза с 45 на 15 ,както е и при ХТ 600,но не знам защо е сложен заден пинион на Тенере (3. На 5та скорост ми идва проблема ,че не влиза в обороти и поддържа 110 км/ч което по принцип не е малко,но ако искам да изпреваря трябва да му върна 4та за да живне.Ще му взема една 13ка и ще пиша ако не са ми изтрили темата.Благодаря,че ме подкрепихте с отговорите и обясненията си

Коментар

Тайната е в предавателното отношение, така че 45/15 е почти толкова, колкото и 38/13. А при теб дилемата е или 13 зъба отпред със старата верига и стария заден пиньон или нови преден с 15 зъба и заден с 45 зъба, и нова верига. При липсата на финанси мисля, че е ясно какво ще направиш
                            SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Вчера ми доставиха пиньон с 13 зъба от Карлово,след което последва монтаж и тест.Веднага ми направи впечатление,че мотора има сила в ниските обороти ,но тъй като беше късно вечерта,нямах време да го тествам на дълъг път.Сега си мисля за един заден с 40 зъба,за да обера обтегача на веригата пак на 2 както седеше с стария пиньон (с новия пиньон седи на 4.5) !!!Благодаря на ВсичкИ!!!
                              Последно редактирано от Chinela; 22-01-11, 20:48.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X