Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТТR 600 проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТТR 600 проблем

Здравейте, имам следния проблем - купих си ттр600, но нещо се е..ва електрониката, понеже е с правен комутатор и има и акумулатор, но нещо се е бъгнало и няма искра. Като се откачи акумулатора, има някаква слаба искра, но не пали. Сложих оригиналния комутатор - никаква искра, някой да има идея???
    Последно редактирано от Станислав_; 31-12-10, 16:45.

От: ТТR 600 проблем

Проблема е явно някъде другаде комутатора беше пробван и си работи!!!

Коментар

Замери акумулатора!

Коментар

Не че ти пожелавам да е вярно, но стандартната електрическа болка на Ямаха се казва "звезда". Вярно е че почти винаги гори другата част от звездата - тази която осигурява ток за фарове , стопове и пр. но пък може ти да си късметлията с късата клечка.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Да,но като ритам и ток дофара стига.И там до бобината има нещо като кондензатор в него влизат черен и червен кабел и до там има ток като ритна,до самия комутатор идва пак +(сложих си оригиналния комутатор)само,4е до бобината ток не стига??? съмнява ме дали идва сигнал от датчика ама незнам как да го замеря или пак може и друго,но кое да меря вече незнам разплетох цялата инсталация вече!А пък с този правения комутатор(и той си работи боби от младост го бил правил)понеже за него трябва акумолатор,но като се закачи всичко няма искра,като откача акумолатора появява се искра но слаба и не пали,закачам акумолатора няма искра,пипам (-) на бубината за момент на маса и като ритна дава веднъж яка искра с оригиналния комутатор пък нищо не става а си работи перфектно слагах на друг ттр и си запали без проблем!

Коментар

Малко трудно ти проследявам мисълта. Опитай се да пишеш по-последователно и граматически правилно. Ако си проверил всичко останало /чрез замяна със здраво от друг мотор/, и ток от динамомагнета идва - остава да ти се е сбъгал датчика на хол. Намира се вътре в двигателя под магнета. Тои самия е намагнитен и има кофти навика да обира стружки от маслото и да блокира. Може да е натрупал финни стружки и да се оправи с елементарно почистване. Успех!
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Точно това ми е мисълта,всичко друго работи,но ток до бубината не стига днес ще сваля капака да го видя този датчик!

Коментар

Току що свалих капака и датчика си е чист забърсах го и пак нищо.Замерих го дава 220 ома,но незнам какви стойности трябва да покаже,ако има някой с ттр моля да замери датчика и да каже какви стойности показва.После ще взема датчик от хт незнам дали е същия,но ще пробвам и с него.

Коментар

И аз не знам наизуст какво съпротивление трябва да има , но със сигурност трябва да се променя чувствително ако пред него премине магнит.
                  0888932647

Коментар

Че се променя променя се,но не много чувствително и за това май трябва да пробвам с друг.Ако имаш такъв мотор моля те да го замериш този датчик и да ми кажеш при теб какви са стойностите.

Коментар

В момента мога да ти дам само данни за ХТ 225 Сероу. Това ми е единствената едноцилиндрова ямаха в конюшната. Ама по-късничко , че сега излизам.
                      0888932647

Коментар

Би трябвало стойностите да са еднакви (теоретично), нали все пак това е безконтактната алтернатива на чукчето и наковалнята (ама може и да не е така). На теория този датчик е вечен (много здрав).
                        П.П. Малко съм злоупотребил с напитката на боговете и е възможно да съм написал някоя глупост.

Коментар

Еми аз стигнах до решението,че е датчика защото от комутатора не отива ток към бобината,а комутатора работи слагах го на друг мотор и си запали без проблем.Също така ток до комутатора стига!?!Незнам къде може да е проблема другаде.

Коментар

До като му разбереш проблема ще испишеш форума,по лесно е да си намериш майстор,той знае какво да прави.

Коментар

Ок.Няма да пиша повече извинявам се за нахалството от моя страна,моля модераторите да закрият темата ще се спасявам сам!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X