Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на бутало на YZ-400

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за избор на бутало на YZ-400

Здравейте колеги,поради износване на буталото се налага смяна.Интересува ме при износване на цилиндъра с 0,01мм.(1 стотна)какъв размер бутало мога да сложа:А;В;илиС.Също и каква марка бутало да избера.Благодаря преварително.

От: Съвет за избор на бутало на YZ-400

Отвори сервизната книжка и виж дали износването е в допуските ,които са предписани от производителя.Най важното е да не е износен цилиндъра на конус.
    Всеки производител има различни хлабини .Стандартно допуска бутало цилиндър за повечето бензинови двигатели е от 3 до 5 стотни.
    Когато намериш точния размер на цилиндъра по него ще търсиш бутало с необходимата хлабина.
    Твоят цилиндър е НИКАСИЛОВ и знай че не се шлайфа.
    Само нов или има и друга система.
    LZ1VPM
    KTM 450 SX
    JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Цилиндъра не е износен на конус или елипса. Интересува ме през колко стотни са буталата А, В и С. Например колко стотни е разликата между А и В. В ръководството не пише нищо за ремонтните бутала. Ако някой знае ще съм му много благодарен да сподели.

Коментар

0,01мм. ми се струва , че няма защо да го броиш за износване. Пък и как го премерихте това? При този диаметър бас давам , че само термичните разширения в работния диапазон на двигателя са по-големи от 0.01мм. Без да съм правил справка съм 99% сигурен ,че следва да се сложи нормално /неремонтно/ бутало.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Здравейте отново,и все пак искам да разбера колко стотни е по голямо В клас бутало от А клас и съответно С клас от В.Нека някой който знае да сподели.Сигурен съм,че има такива хора във форума.

Коментар

Повечето производители ги правят през 0.01мм, но при всеки има разлика в размера на различните букви. Или с други думи, ако бутало А е примерно с размер 91.93 на еди кой си производител, то следващото е с размер 91.94мм за B, и т.н за всяко следващо.
            Най-добре е да се имат точни размери, например ако разбирам въпроса ти " цилиндъра ми е с размер в момента 92.01мм-какво бутало да монтирам коя буква А, B или C. Не забравяй за хлабината по-горе и писано за нея.
            Последно редактирано от viki terzieva; 07-09-10, 16:56.
            [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

За моята ямаха пише- 66.355А; 66.359Б; 66.363Ц; 66.367Д- това е за буталата
              66.400-66.402А; 66.404-66.406Б; 66.408-664010Ц; 66.412-66.414Д- за цилиндъра
              Моят мотор е YZ250 двутактов, но сигурно се добива представа за каква хлабина става на въпрос

Коментар

Колеги,благодаря за отговорите,стана ми ясно какъв размер бутало да си купя.Вмоя случай при размер на цилиндъра 92,01 взех бутало Д размер или 91,96.Хлабината става 0,05мм.По голям размер бутало не можах да намеря.Утре ще поръчам.

Коментар

Аз също си смених буталото поради изтекли мото-часове на старото и новото е с хлабина 0.02мм.
                  Карах го по черен път около 60км и мисля, че вече е готово да бъде изпитано в по екстремни условия.

Коментар

Вчера бая рових из нета и намерих сервизна книжка на ВР 400 Ф 1998г.(моят е УЗ 400 Ф 1999г.),който като двигател е същият като моят.В този мануал дават хлабината между буталото и цилиндъра от0.072~0.085 и се чудя на кой мануал да вярвам,защото в другият хлабината я дават от 0.045 до 0.060.Някой ако знае нещо по въпроса да сподели.

Коментар

Колега нормалната хлабине е 0.045 до 0.060 другото вече е границата ,тоест за смяна. Успех
                      LZ1VPM
                      KTM 450 SX
                      JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Това ще ти помогне , Ето ти линк за твоиа мануал. http://dox.bg/files/dw?a=8794c054e2

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:butalo.jpg
Прегледи:1
Размер:57.6 КБ
ID:5209200
                        Последно редактирано от redsniper; 17-09-10, 15:40.
                        LZ1VPM
                        KTM 450 SX
                        JEEP CHEROKEE XJ 2.5 TD

Коментар

Колега,благодаря за ръководството.

Коментар

Слагай едно Wiseco и недей мери повече

Коментар

redspiner гледам че и ти караш KTM може ли да ми кажеш от колко до колко трябва да е хлабината между цилиндъра и буталото мотора е KTM 520sx моя цилиндър има елипса 0.05 стотни какво би ме посъветвал ?? нов цилиндър или по голямо бутало B C ..??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X