Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Знаете ли начин за смяна на цвета на пластмасов резервоар?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Знаете ли начин за смяна на цвета на пластмасов резервоар?

Вярно ли с google може да се превежда ти откри топлата вода адмирации.
    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
      Вярно ли с google може да се превежда ти откри топлата вода адмирации.
      Като си толкова хитър да го беше превел! Нали ? А не да се молиш на някой да ти го преведе. Професоре
      Поздрави!
      Yamaha WR 200

Коментар

Може да се пребоядиса едни приятел си пребоядиса целия мотор но има предварителна обработка преди боята за 1 година не беше мръгнал става, питай специалист

Коментар

Няма начин да няма начин, хората на луната отидоха ти за един резервоар се чудиш, намери някой добър бояджия и му го дай да ти го боядиса, има какви ли не основи за пластмаси.

Коментар

Е добре някой поне от части да преведе процеса от 15 точки и как по дяволите оргинално черен се боядисва пак в черен??????
            Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Процесът:

1.Изпразнете резервоара.Изплакнете го веднъж и оставете да изсъхне без капачката.1 ден е предостатъчен.

2. Изчистете резервоара с течен сапун за чинии или за кола.Казва че използва нещо "обикновен зелен" ,но не знам кво е тва )

3.Тука по принцип се отнася за небоядисвани резервоари,ако разбирам правилно мисълта му.Казва да не се шкури,защото ще се появят малки деруги.Използвайте пистолет за горещ въздух,с който да възстановите някои малки надрасквания.Rcannon не знам какво е..евентуално има предвид пистолета за горещ въздух..., но казва че ще има някаква промяна в процеса на боядисване ,и че ще изглежда много по добре.

4.Започнете да варите вода като сложите и сол в нея.(това което казва не нужно да превеждам,просто няма смисъл)

5.Поставете резервоара в мивката .Напълнете го с врялата вода до горе и поставете капачката.Запушете вентилационната дупка с нещо.

Бележка!!!!!! Едно нещо запомнете,че когато резервоарът е горещ,ще се драска изключително лесно,така че внимавайте какво правите!

6.Напълнете и мивката(или това в което сте сложили резервоарът)с гореща вода,и оставете резервоарът да седи докато не напълните кофата/коритото ( в която мисля че ще трябва да се премести)

7.Напълнете кофата с вряла вода,чаша оцет и 2 супени лъжици сол.Напълнете с вода така, че да покрие резервоара,но без той да е потопен вътре,просто да отбележа.Ползвайте капака и чувал за боклук м/у сипванията за да се запази топлината.

8.Миксирайте боята в отделен съд с вряла вода.

9.Сложете боята във водата и разбъркайте с пръчка.Тука се смесват точка 7 и 8.

10.Изпразнете цялата вода от резервоара.

11.Поставете резервоара без капачката, и оставете боята да напълни вътрешността на резервоара до горе.Не оставяйте въздух вътре,защото може да изплува от горе.Поставете капачката отново.Нивото на водата трябва да е малко над резервоара.Да вътре в него!Нека цветът да проникне от двете страни.Не виждам нищо нередно в това.На кой му пука дали след време бензинът ще отмие вътрешната страна.(тука казва,че отмиването (поне аз така мисля) не пречи на двигателя)

12.Поставете капака на кофата с чувала и оставете да престои 24 часа.Може да се изненадате ,но водата ще бъде топла след тези 24 часа.Да напомня..моя гараж има подово отопление!

13.На следващия ден ще бъде черен,но не достатъчно.Оставете го за още 24 часа.

14.След като мине това време,изплакнете с вода и избършете няколко пъти.Все още ще има остатъци от боя по него.Внимавайте с какво бършете.

15.За финал може да го полирате за блясък.Аз използвах малко количество от течна Meguiars паста.Някой полир пасти пречат на стикерите да залепнат,така че внимавайте каква ползвате.И за финал може да напръскате с лак за по добра защита.

Така преводът не е идеален,но се опитах.А дано съм бил полезен!
              Yamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC

Коментар

Някой пробвал ли е горния метод за боядисване в черно ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X