Колеги имам следният проблем с моят КТМ,много често(при всяко каране) ми почернява и омаслява свеща,а и като се наклони мотора от карбуратора тече бензин.Карам го постоянно на оборот и го"изрязвам" много често за да прочистя свеща.Дали е необходимо да сваля иглата на карбуратора и може ли някой да ме посъветва как да го направя.Карбуратора е Dellorto 37 mm.Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
KTM 125 EXC 1996
Свий
X
-
До: KTM 125 EXC 1996
Трябва да регулираш сместа да стане малко по-бедна. Причините да е богата може да са няколко - високо ниво в поплавковата камера; иглата не затваря; твърде вдигната игла; прекалено големи жигльори; развит (разхлабен) жигльор; за друго не се сещам.
Добре регулирана е сместа когато мотора върви добре и цвета на свещта е керемиден.
Как става регулирането при точно този карбуратор? Ами както и при другите. Първо проверяваш за дефект - нещо разхлабено или незатваряща игла. После ако се налага - регулиране на нивото. Става трудно и трябва да се знае коло да бъде. В общо линии бензина не трябва да запова да тече от преливниците когато мотора е налконен на по-малко от 60 градуса настрани спрямо хоризонта.2010 CRF 250 R
-
До: KTM 125 EXC 1996
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнениеТрябва да регулираш сместа да стане малко по-бедна. Причините да е богата може да са няколко - високо ниво в поплавковата камера; иглата не затваря; твърде вдигната игла; прекалено големи жигльори; развит (разхлабен) жигльор; за друго не се сещам.
Добре регулирана е сместа когато мотора върви добре и цвета на свещта е керемиден.
Как става регулирането при точно този карбуратор? Ами както и при другите. Първо проверяваш за дефект - нещо разхлабено или незатваряща игла. После ако се налага - регулиране на нивото. Става трудно и трябва да се знае коло да бъде. В общо линии бензина не трябва да запова да тече от преливниците когато мотора е налконен на по-малко от 60 градуса настрани спрямо хоризонта.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар