Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на бензин, от къде??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теч на бензин, от къде??

благодаря на всички колеги за идеите,мисля че ще са ми от полза.
    дано утре вече ми остане време да сложа филтъра и да изпробвам идеите които ми дадохте
    а за колегата със същия мотор-да мястото е наистина малко но си взех едно доста малко филтърче и мисля че ще стане добре.ще кача снимки

Коментар

Мотора ми стоя цяла зима с пълен резервоар до горе.
      Резервоара е железен ,и ако несе напълни с бензин раждясва и после става мазало.
      Като сглобих мотора,запали малко трудно,ама проблеми с бензина който беше на поне 3-4 месеца нямах проблем ,и го изгори все едно
      вчера е сипан.
      А кърбуратора го чистя като го разглобя,взимам един фин парцал,една малка отверка,разглобявам
      всичко внимателно,чистя всичко,сглобявам и карам.

Коментар

На мен също ми беше се слувал този проблем ... карам yamaha yz 125 cc,отворихме карбуратора имаше камъченца (много ситни с една дума мръстории ) след като го очистихме проблема спря .... 3 години до сега

Коментар

благодаря отново на всички колеги за идеите които дадоха.проблема вече е решен.проблема се реши като развих пропката на дъното на карбурабора и го оставих да изтече бензина от него.после пуснах отгоре кранчето за да се промие добрезавих пробката отбратно и всичко вече е ок.
          за да нямам повече такива и други проблеми сложих и филтърче на бензина
          специално за колегата със същия мотор съм направил снимка да види как съм го сложил и че няма проблем с прегъването ма маркучето
          това отбелязаното е пропката от която източих бензина от карбуратора.
          http://picbg.net/img.php?file=dcbfb75b87b3a709.JPG

а сега един въпрос-това отбелязаното на снимката ли е преливника на карбуратора или
          http://picbg.net/img.php?file=515bee2fd527e300.JPG

Коментар

Първоначално публикуван от sabi1984 Преглед на мнение
            благодаря отново на всички колеги за идеите които дадоха.проблема вече е решен.проблема се реши като развих пропката на дъното на карбурабора и го оставих да изтече бензина от него.после пуснах отгоре кранчето за да се промие добрезавих пробката отбратно и всичко вече е ок.
            за да нямам повече такива и други проблеми сложих и филтърче на бензина
            специално за колегата със същия мотор съм направил снимка да види как съм го сложил и че няма проблем с прегъването ма маркучето
            това отбелязаното е пропката от която източих бензина от карбуратора.
            http://picbg.net/img.php?file=dcbfb75b87b3a709.JPG

а сега един въпрос-това отбелязаното на снимката ли е преливника на карбуратора или
            Да колега това е преливника.
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Може би не са съвсем еднакви, защото при мен е различно. Ама пак са добри моторчета де!
              Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

На всички преливници и отдушници на карбуратора ТРЯБВА да има свързани маркучета поне по 20см. Иначе отдушниците се задръстват и карбуратора спира да си върши добре работата
                2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                  На всички преливници и отдушници на карбуратора ТРЯБВА да има свързани маркучета поне по 20см. Иначе отдушниците се задръстват и карбуратора спира да си върши добре работата
                  ще съм ти много благодарен ако ми обясниш малко повече по въпроса.
                  ограденото на снимката е единцтвения преливник който видях на карбуратора.
                  така взимам едно маркуче единия му край го пъхам на преливника а другияпросто да го пусна някаде надолу свободно или
                  п.п.извинявам се за невежеството си по отношение на моторите но искам да се науча,за това помагайте

Коментар

Първоначално публикуван от sabi1984 Преглед на мнение
                    ще съм ти много благодарен ако ми обясниш малко повече по въпроса.
                    ограденото на снимката е единцтвения преливник който видях на карбуратора.
                    така взимам едно маркуче единия му край го пъхам на преливника а другияпросто да го пусна някаде надолу свободно или
                    п.п.извинявам се за невежеството си по отношение на моторите но искам да се науча,за това помагайте
                    Другият край виси свободно зад двигателя.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Моят карбуратор също е микуни и има маркуче около 10см.Мисллех да го напиша това че трябва да има маркуче но не бях сигурен
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

много балгодаря за разясненията

Коментар

Колеги на много мотори(ако не и на всички) на кранчетата имат цедки за да спира буклуците.Аз смятам че щом на ИЖ на Етз и на други мотори има значи и на тези трябва да има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X