Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на бензин, от къде??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на бензин, от къде??

та случая е такъв- кранчето на резервара на държи в затворено положение на 100%,т.е. пуска по малко бензин на капки.работата е там че като не карам мотора,някаде от карборатора тече бензин,но немога да разбера от каде тъй като е по малко и се стича надолу и немога да разбера от каде е
    това със смяната на кранчето е ясно.това което ме интересува е от каде всъшност ми изтича горивото и може ли да се оправи някак.
    сори за тъпия въпрос но скоро забелязах че става локвичка под мотора,преди не е било така
    Последно редактирано от Ясен; 13-04-10, 16:08.

До: теч на бензин.от къде??

Повечето карбуратори не са плътни. Специални усилия се полагат за уплътняването на карбураторите на турбо-двигателите, но и там, ако има време, бензин ще се просмуче. Много карбуратори си имат и преливник, за такива случаи.

Най-забавно е, като се напълни с бензин картерът. На първото ритване на манивелата имаме крива биела. Те затова и са измислени преливниците, но имай предвид, че не винаги работят коректно.
    Последно редактирано от Ясен; 13-04-10, 12:46.

Коментар

До: теч на бензин.от каде??

Съби, я напиши за каква марка и модел мотор става въпрос, за да се види какъв точно е карбуратора (най-добре дай и някоя снимка).
      Аз дотогава ще хвърля тука малко бобец, ама не обещавам, че така ще излезне решение
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

да бе забравихмотора е сузуки тс125
        утре ще кача снимки на карборатора и ще видя как се сменя кранчето поне на първо време

Коментар

Додох го на майстор карбуратора по други причини - винтчето на въздуха да ми оправи, защото предишния собственик му бе разказал играта. Майсторчето решило да ми огъне малко пластината за да дърпа повече мотора и карбуратора прокапа. Докато го усетя доста бензин хвърлих по байрите. Наложи се да сменям клапана докато не разбрах каква е работата - а тя си беше 70 кинта.
          Та мисля, че проблема е в нивото или имаш боклуци в резервоара и като застанат на клапана той не може да затвори добре. Или си си играл с пластината да я кривиш като моя човек и трябва да се коригира. Лошото е , че ще станеш луда калинка докато нацелиш правилното положение на пластината. Имам такъв мотор и ми е ясна картинката.
          Карбуратора е Микуни.
          Пълнеше ми се и картера, но просто трудно палеше и предимно с бутане/грозна картинка братче/ - като е задавен до немай-къде!!! Биела не съм кривил досега - Слава Богу.
          Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

До: Теч на бензин, от къде??

значи от както го имам никой не е барал карборатора,значи допускам че може и да е от някой боклук в бензина тъй като никаде не видях филтърче за бензина(взел съм но още не съм го сложил)

Коментар

Ако не е от боклук заседнал върху иглата на карбуратора, значи може да е за смяна самата игла.
              Може да провериш като свалиш карбуратора, сваляш чашката, обръщаш го с главата на доло за да може поплавъците с тежестта си да затворят иглата и надуваш с устата маркуча от който влиза бензина в карбуратора. Би трябвало да не преминава въздух и като повдигнеш плавно с ръка поплавъците и продължаваш да надуваш, ще видиш в кой момента отваря иглата.
              По-сигурно обаче като проверка е както е свалена чашката, карбуратора да стои в право положение, да пуснеш бензин по маркуча и като държиш с ръка поплавъците нагоре да затварят иглата трябва да не протича никакъв бензин.

Възможно е нивото в поплавковата камера да ти е високо и да си капе по малко от преливниците.

Най-простото обаче е боклуци в бензина. Резервоара ти е желязен и вероятно пуска по малко ръжда. Слагай филтърчето.
              2010 CRF 250 R

Коментар

А поплаваците дали са здрави , да не е пробит някой и да се пълни с бензин ?
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор
                  Тия дни ще сложа филтърчето, но се чудя дали да покарам така и да видя дали ще се оправи (ако въобще може да премине прашинката) или да свалям карбуратора и да го почистя. Мнения??
                  п.п.Притеснява ме, че не съм свалял до сега карбуратора и да не е да го разбутам нещо, че сега си върви супер и пали без проблем, само проблема с теча.
                  Последно редактирано от boiko73; 14-04-10, 09:48.

Коментар

Първоначално публикуван от sabi1984 Преглед на мнение
                    Благодаря за изчерпателния отговор
                    Тия дни ще сложа филтърчето, но се чудя дали да покарам така и да видя дали ще се оправи (ако въобще може да премине прашинката) или да свалям карбуратора и да го почистя. Мнения??
                    п.п.Притеснява ме, че не съм свалял до сега карбуратора и да не е да го разбутам нещо, че сега си върви супер и пали без проблем, само проблема с теча.
                    Най-добре е да се изчисти. Най-добре целия горивопровод - кранче + карбуратор.
                    Може и да е чист, обаче за всеки случай, пък и ще си спокоен по-нататък.
                    Обаче щом не си отварял карбуратор досега, или го дай на някой, дето разбира, или не го бутай по-добре.
                    Обаче ако има прашинка вътре, май трудно ще премине през карбуратора, т.е. ще си стои там някъде ...
                    Hristo Draganov
                    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Съби, и аз карам с филтърче. Димитър точно го е казал - резервоарите са ни метални и ръждица има.... Пробвай с филтърче , за жалост няма да е лесно понеже мястото от кранчето до карбуратора е малко и се прегъват маркучите. Спирал ми е бензина така и сме се ядосвали напразно. Ужас!!! Търси възможно най-малките филтърчета и къси. Ако намериш добър вариянт пиши - ще е интересно. И на някоя снимчица пък макар и от GSM няма да се разсърдим.
                      Поздрави
                      Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Има един много елементарен вариант за почистване на карбуратора без да се сваля, но помага само понякога. Спира се бензина от кранчето и се пуска мотора да легне на една страна, като през това време бензина от поплавковата камера започва да изтича през преливниците. Ако и боклука изтече заедно с него - добре.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

На дъното на камерата има тапа или винт за източване на бензина и утайките , но ако не е почистван скоро , без сваляне няма да мине.
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Да ви кажа моят няма тапа.
                            Обаче правя една друга работа. Спирам бензина от кранчето и откачам маркуча от карбуратора. После паля мотора да поизгори бензина в камерата и клапана се отваря. После слагам един друг маркуч към карба и надувам през него. Ей хора действа. Лошото е , че се пак боклука остава в поплавковата камера и ако е по-голям няма начин да мине през жигльорите

Коментар

Първоначално публикуван от sabi1984 Преглед на мнение
                              та случая е такъв- кранчето на резервара на държи в затворено положение на 100%,т.е. пуска по малко бензин на капки.работата е там че като не карам мотора,някаде от карборатора тече бензин,но немога да разбера от каде тъй като е по малко и се стича надолу и немога да разбера от каде е
                              това със смяната на кранчето е ясно.това което ме интересува е от каде всъшност ми изтича горивото и може ли да се оправи някак.
                              сори за тъпия въпрос но скоро забелязах че става локвичка под мотора,преди не е било така
                              Само споделям моето мнение, а то е следното- зимния престой на "българския" бензин в резервоар, карбуратор и т.н. , когато не се опресни води до разлагане на гумените части/ маркучи, уплътнения, симерини и др./. Наблюденията са ми от поне 4 год., независимо от коя бензиностанция зареждам. Така че, препоръчвам след значителен престой да се подмени горивото и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ревизия на горивната система и елементите от нея.
                              [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X