Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за трансмисията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Масло за трансмисията.

Колега, точното масло за твойта априлия, което дават по мануал е 75В90 събира ти 600мл. има го и по бензиностанциите. В петрол гледах валаволин с този вискозитет имаше около 12-13лв е литъра..
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
      Колега, точното масло за твойта априлия, което дават по мануал е 75В90 събира ти 600мл. има го и по бензиностанциите. В петрол гледах валаволин с този вискозитет имаше около 12-13лв е литъра..
      Точно с такова масло сипах и преди всяко каране си отлепях дисковете на съеденителя.Много е гъсто и не ми хареса хич.Вземи си по добре има на Motorex 10W30 21лв е в мотобум
      0888 074 049

Коментар

Не е проблем да налееш специлално масло за 2Т скорости, не е проблем и да сложиш 4Т 10В40 за мотоциклети. И двете вършат идеална работа когато ги сменяш редовно. А 10В40 за 4Т защо да не става за 2Т, нима скоростите и съединителя на 4Т са по различни от 2Т ли ?
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Не е проблем да налееш специлално масло за 2Т скорости, не е проблем и да сложиш 4Т 10В40 за мотоциклети. И двете вършат идеална работа когато ги сменяш редовно. А 10В40 за 4Т защо да не става за 2Т, нима скоростите и съединителя на 4Т са по различни от 2Т ли ?
          Браво Краси,страхотен пост.И аз това се опитах да обясня ама никой не чува.

Коментар

Бащами си купи Castrol 10w40 за колата и му остана 1 литър.От всички коментари до тук стигнах до извода че мога да си го сипя тоя 1литър или (600мл.) там колкот побира за да не го изхвърля моя е същия Aprilia rx.
            Последно редактирано от ki4o; 14-04-10, 00:53.
            Колата вози тялото ,а мотора душата!

Коментар

Първоначално публикуван от ki4o Преглед на мнение
              Бащами си купи Castrol 10w40 за колата и му остана 1 килце.От всички коментари до тук стигнах до извода че мога да си го сипя тва 1 килце или 600гр.) там колкот побира за да не го изхвърля моя е същия Aprilia rx 50 ;]
              Явно нищо не си разбрал.Не си и единственият.
              П.с.: Течностите се измерват с обем,не с маса !

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Дюлгярски Преглед на мнение
                Що пък 10в40 да не става ?
                Първоначално публикуван от Николай Дюлгярски Преглед на мнение
                Колега,сложи си 10w40
                Първоначално публикуван от skreeper Преглед на мнение
                Аз си взех 10в40 и останах доволен.
                Незнам още съм новак и нищо неразбирам но 1 литър Castrol не ми се изхвърля и не съм от богатите сега да си купя оригинално.

Коментар

Нищо не си разбрал , 10в40 за мотоциклетни двигатели , не автомобилни. На повечето мотори /твоя също/ съединителя се смазва и охлажда с маслото на скоростите и в маслото има специални добавки за съединител. С автомобилно масло дисковете на съединителя ще залепват и ще се късат.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ахм еми ще си зема едно ново.Просто не съм разбрал че има разлика от Автомобилно 10в40 и мотоциклетно.Сега вече знам и ще си купя айде мерси много

Коментар

При това масло за автомобилите мисля,че имаше молибден или нещо такова което не е хубаво за съединителя на моторите ни.
                      Митко го беше обяснявал.

Коментар

По точно молибденов дисулфид MoS2. Той се свързва повърхностно с металите и образува слой с по висока износоустойчивост (на теория)... Не във всички масла го има защото се води нещо като добавка или подобрител. Среща се в някои от маслата на Liqui Moly сигурно и в доста други...
                        Наистина не влиае добре на съединители в маслена баня каквито са на повечето от мотоциклетите...
                        Освен това маслата за автомобили не са толкова натоварени от към обороти и температура така че в повечето случаи са не подходящи...

Коментар

От: Масло за трансмисията.

Знае ли някой от кой магазин в София мога да купя Motul Transoil Expert 10w40.

Коментар

От: Масло за трансмисията.

Здравейте колеги, ще сменям маслото на мето сузуки рм 250 96г.,кажете ми марка и вискозитета ,и да бягам да си го купувам че вече ми кипна главата от даване на съвети и мислене какво да сложа!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X