Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за трансмисията.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло за трансмисията.

Здравейте, проблема ми е следния.
    Искам да направя смяна на маслото на кутията, но не знам какво масло да използвам.
    Някой може ли да ми помогне!!! Мотора ми е Априля РХ 1999.

Модератор. Пишете на правилен български език следващият път, иначе публикацията Ви ще бъде изтрита.
    Последно редактирано от Chinela; 26-03-10, 17:13.

До: Масло за трансмисията.

Колега,сложи си 10w40 примерно на Мотул 19 лева е.
    А иначе може и някаква по-евтина полусинтетика.

Коментар

значи 10 в 40 няма да има проблеми! мерси много за инфото!!!!!

Коментар

10 в 40 е масло за 4 т мотори.Твоята априлия е 2 т и в скоростната кутия се слага специално рядко масло за трансмия.Не ,че с първото ще се счупи,но за предпочитане е да сложиш правилното.

Коментар

Сипи си мотул 10w30,ако си от София на Св.Св.Кирил и Методий има цената му е 17 лв и е добро.
          [COLOR=darkorange][B][SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=7] [/SIZE][SIZE=5]
          [/SIZE][/B][/COLOR]

Коментар

Добре последно някой да ми каже какво масло да сложа, всеки различно ми препоръчва !!!!
            Аз знам, че мотора ми е 2т, но какво значение има кутията в случая, може и 6т да е според мене няма значение!!!!!!!
            Последно редактирано от Chinela; 28-03-10, 20:23.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
              10 в 40 е масло за 4 т мотори.Твоята априлия е 2 т и в скоростната кутия се слага специално рядко масло за трансмия.Не ,че с първото ще се счупи,но за предпочитане е да сложиш правилното.

Що пък 10в40 да не става ?
              Ако неставаше нямаше да го произвеждат.
              Нищо не може да ми стане.
              Даже ако не се лъжа на 2т Ктм им даваха масло за 4т.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Дюлгярски Преглед на мнение
                Що пък 10в40 да не става ?
                Ако неставаше нямаше да го произвеждат.
                Нищо не може да ми стане.
                Даже ако не се лъжа на 2т Ктм им даваха масло за 4т.
                Първо : Николайчо ти въобще прочете ли,а и разбра ли за какъв мотор става въпрос?
                Второ : Да съм написал някаде,че твоето масло КАТЕГОРИЧНО не става?

И олио или зехтин да му сипеш, временно нищо няма да му стане.По твоята логика може 10 в 40 да се сипва и в предницата, и в задницата- нищо няма да им стане,ама как ще работят е въпроса.Що да не сипеш и в бензина?
                Какви КТМ-и ,какви 5 лева? Пий повече минерална вода.

Коментар

Момчето имаше впредвид че в Manual-a на 2тактовите КТМи (някои) препоръчват да се слага масло,което реално е за 4т

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                    Първо : Николайчо ти въобще прочете ли,а и разбра ли за какъв мотор става въпрос?
                    Второ : Да съм написал някаде,че твоето масло КАТЕГОРИЧНО не става?

И олио или зехтин да му сипеш, временно нищо няма да му стане.По твоята логика може 10 в 40 да се сипва и в предницата, и в задницата- нищо няма да им стане,ама как ще работят е въпроса.Що да не сипеш и в бензина?
                    Какви КТМ-и ,какви 5 лева? Пий повече минерална вода.
                    Момчето имаше впредвид да сипе масло за двутактови скоростни кутии с вискозитет 10в40. Аз лично съм сипвал на моя такова Мотул трансоил за скоростни кутии на двутактови мотоциклети и в магазина имаше 10в30 и 10в40. Аз си взех 10в40 и останах доволен.
                    По принцип по темата отиди в магазин за мотори и си купи масло за скорости на мотор. Не слагай автомобилни масла и тем подобни, защото съединителя е в маслена баня и ще го прецакаш. Трябва си или масло за скорости или 4т масло за Мотоциклети с стандарт Jaso MA мисля, че беше. Тези масла си имат добавка за съединителя и затова само те стават

Коментар

Искам да направя смяна на маслото на кутията, но не знам какво масло да използвам.
                      Някой може ли да ми помогне!!! Мотора ми е Априля РХ 1999.

Човекът пита КАКВО МАСЛО ? А не масло с какъв вискозитет.10 в 40 означава 10 в 40 ,а не масло за скоростни кутии на 2 т мотор с вискозитет 10 в 40. Много добре ми стана ясно какво е имал впредвид другият човек,който дава съвети-то се видя и в отговора му.

Коментар

добре може ли някои да ми каже какво масло последно да си сложа на кутията 10 в 40 ,10 в 30 или да търся някаде в специализиран магазин!!!!!!мерсиииииии!!!!

Коментар

Колега бих ти препоръчал Motul Transoil Expert 10w40.
                          Аз карам само такова и на Castrol също съм карал.Цената е около 20лв.
                          И двете масла са добри.
                          Прикачени файлове

Коментар

И сега ако кажеш от каде да си го вземем цена няма да имаш.

Коментар

Имаш Лс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X