Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотора ми не пали когато загрее

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мотора ми не пали когато загрее

Колеги мотора ми е КТМ SX 125 2 тактов 2000 година смених му буталото Април месец и сега нещо му стана и когато загрее не иска да пали.Но като е студен пали от първи втори път. Като му върна газта веднага заглъхне и изгасне за това когато се возя и спрем на едно место винаги го форсирам защото ще угасне веднага. Даже и на смукач след около 5 сек. гасне. Не ще да върви както си вървеше лятото. Запаля го за 30 сек. и свеща е цялата мокра. Само на 1 и 2 скорост се изправя. Възможно ли това да е от буталото цилиндъра или нещо по карбуратора.
    Прикачени файлове

До: Мотора ми не пали когато загрее

Първоначално публикуван от hristo_stoykov Преглед на мнение
    Колеги мотора ми е КТМ SX 125 2 тактов 2000 година смених му буталото Април месец и сега нещо му стана и когато загрее не иска да пали.Но като е студен пали от първи втори път. Като му върна газта веднага заглъхне и изгасне за това когато се возя и спрем на едно место винаги го форсирам защото ще угасне веднага. Даже и на смукач след около 5 сек. гасне. Не ще да върви както си вървеше лятото. Запаля го за 30 сек. и свеща е цялата мокра. Само на 1 и 2 скорост се изправя. Възможно ли това да е от буталото цилиндъра или нещо по карбуратора.
    Ти какво бутало сложи? Същото като старото или следващия номер или буква?
    Последно редактирано от viki terzieva; 18-02-10, 08:14.

Коментар

Единия вариант е горивната смес да е богата . Другия е , когато загрее , сегмента да блокира в канала на буталото . Трябва да видиш и дали клапите са здрави.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Запаля го за 30 сек. и свеща е цялата мокра. Само на 1 и 2 скорост се изправя. Възможно ли това да е от буталото цилиндъра или нещо по карбуратора.
        Колега да не би клапанчето на поплавъка да изпуска и да ти покачва много нивото в поплавковата камера, провери това и също се сещам да не би проблема да е от смукача, че преди доста години на мотора ми така се беше получило.
        Вариянта за бутало според мен отпада, понеже, ако задържа сегмента както един колега и беше писал, мотора ще загуби компресия и няма да засмуква, а щом свеща е мокра значи няма такъв проблем
        Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Имх подобен проблем и се оправи с смяна на свещ.Това е нещото което ти предлагам да смениш първо виж в мануала каква свещ пише да сложиш.

Коментар

имам 5 чисто нови свещи и с всичките е същото. Сложих точното бутало което е за тоя модел мотор забравих да кажа че когато карам у гората в баир давам почти газ до край почва да губи обороти свалям скорост изтреля се и пак почне да губи и така до 1 скорост. За карбуратора не знам продухваха ми го преди 3 седмици че беше запушен. Когато го оставя на изнанадолно на скорост по малко придърпва на доло това да не е заради компресията
            Последно редактирано от hristo_stoykov; 18-02-10, 14:19.

Коментар

Когато взех мотора той беше с някакво друго измислено бутало и после сложих точното за тоя модел мотор и вървеше като чисто нов. Сега едвам се изправя, даже и звука му е някакав такъв, като че ли по-заглъхнал
              Последно редактирано от hristo_stoykov; 18-02-10, 14:24.

Коментар

Всичко това са признаци , че мотора е загубил компресия.

Коментар

Като риташ на манивелата според теб има ли компресия ?
                  или като го бутнеш ако нямаш манивела ?
                  Както преди ли е със компресията или е по добра или е
                  по лошо ?
                  А кърбуратора като си го продухвал сигурен ли си че неси разбазикал нивото ?

Коментар

Манивелата ми превъртя преди месец и го паля на бутане днеска като беше студен от първия път запали, но после като загрее върна му газта и точно след 3 сек. угасна. Не е от карбуратора, щото ми го продуха човек ,който разбира, а и преди да го продуха пак беше същото. Може ли само да ми обясните по-подробно за компресията, щото не я разбирам много

Коментар

Свали главата и цилиндъра и виж в какво състояние са буталото и сегмента. Компресията зависи от тях.

Коментар

Добре аз никога не съм свалял цилиндъра а само капака отгоре защото 1 приятел ми каза да не пипам щото да не разцентровам атаки и такива работи има ли някаква възможност да разбъзикам нещо като махна цилиндъра иначе майстор ми го е разглобявал и знам какво има вътре

Коментар

Добре аз никога не съм свалял цилиндъра а само капака отгоре защото 1 приятел ми каза да не пипам щото да не разцентровам атаки и такива работи има ли някаква възможност да разбъзикам нещо като махна цилиндъра иначе майстор ми го е разглобявал и знам какво има вътре
                          Капака върху цилиндъра се казва цилиндрова глава или само глава.
                          Аз съм със същия двигател, но проблема който описваш не мога да се сетя от какво може да е. Прилича на проблем с карбуратора, но щом е почистван и няма ефект може да е всичко друго.
                          Според мен целия двигател има нужда от проверка. Системата за контрол на изгорелите газове ако не работи добре пак може да се получи подобен ефект.
                          Дали има компресия може да провериш като свалиш капака на запалването и въртиш на ръка магнета. Трябва да запъва и да се върти трудно
                          Цилиндъра на КТМ 125 е направен много добре и няма причина да се развали сегмента, освен ако хлабините не са излезли от нормата.
                          И все пак си мисля, че причината може да е в карбуратора. Има едни каналчета които трабва да се продухат с компресор, за да е сигурно че са почистени. Освен това трябва да се провери дали му затваря иглата и дали нивото на бензина е колкото трябва. Въздушния филтър трябва да ти е чист!
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Ок мерси филтъра си го пера през 2 3 дена когато карам на пистата и има много прах всеки ден го пера ще пробвам това с магнета

Коментар

Въртях магнета и си беше нормален запираше. Говорих с няколко майстори и казаха че проблема е в карбуратора дави се след 1 седмица ще го закарам да погледнат карбуратора дано го оправят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X